DOLAR 13,6037
EURO 15,3852
ALTIN 782,59
BIST 1.981
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Sağanak Yağışlı
İstanbul
13°C
Sağanak Yağışlı
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C

TSE Restoranların normalleşme sürecinde alınacak tedbirleri belirledi

TSE Restoranların normalleşme sürecinde alınacak tedbirleri belirledi
21.01.2021
344
A+
A-

TSE Restoranların normalleşme sürecinde alınacak tedbirleri belirledi

TSE Restoranların normalleşme sürecinde alınacak tedbirleri belirledi; Türk Standartları Enstitüsü, normalleşme sürecine geçildiğinde restoranlarda alınacak tedbirleri belirledi. Restoranlarda masalar arasındaki mesafeye dikkat edilecek, müşteriler HES kodu sorgulanarak içeri alınacak.

Korona virüs tedbirleri kapsamında restoranlar, paket servis ve gel-al hizmeti vermeye devam ediyor.

Türk Standartları Enstitüsü ile Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği bir protokol imzaladı. Normalleşme sürecine geçildiği zaman restoranlarda olması gereken standartlar belirlendi.

Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak. Her masada hijyen ürünleri yer alacak. Çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde masaya koyulacak.

HES Kodu sorulacak, ateş ölçümü yapılmaya devam edilecek

Masalar her müşteriden sonra temizlenecek, gerekirse dezenfekte edilecek. Türk Standartları Enstitüsü uzmanları gerekli denetimleri yapacak.

TSE Uzmanı Elif Kırbaş, işletmelerin içeride aynı anda bulunması gereken kişi sayısı kadar müşteri alacağını söyledi.

“İçeri girildiği andan itibaren HES kodu sorulacak, ateş ölçümü yapılacak. Denetimlerde Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kurallara da içerir şekilde şartları sağlayan kuruluşlarımız, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak.”

Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak. İşletmeler başvurularını Türk Standartları Enstitüsünün internet sitesinden yapabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.