Gündem

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun…Sevgili okuyucularımız, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramınız kutlu olsun. Öncellikle işini en iyi şekilde yapan ve yapmaya devam İşçi ve Emekçilerimiz bugün bu makalem sizler için yazmak ve sizlerin haklarını sonuna kadar savunup yanınızda olduğumuzu göstermek istedim. Eğer sizler de hazırsanız buyurun makalemize başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, ülkemiz için en iyisini ve en iyi şekilde çalışıp üreterek veriyor oluşunuzdan dolayı öncelikle hepinize sonsuz minnet ve teşekkür ederiz. Haklarınızı sonuna kadar aramak ve kollamak sizlerin en büyük hakkıdır. Çünkü sizlerin gecesi gündüzü belli olmadan sürekli çalışan ve üreten kişileriniz.

Özellikle işçi denildiği zaman en azından benim aklıma en ağır işlerde, beden güçleri ile daha düşük bir maaş ile çalışmak zorunda olan işçilerimiz gelmektedir. Maden ocaklarında yerin altında hiç durmadan çalışan gökyüzünü bile görmeden çalışan işçilerimiz gelmektedir. İşçi denildiğinde aklıma tarlada çalışan gece gündüz emek veren çiftçilerimiz gelmektedir. Bu listeyi uzatabildiğim kadar uzatabilirim. Sizler bu ülkenin beden gücü sayesinde üretkenlik sağlayabilen kişilerisiniz.

Bugün sizin gününüzdür. Sizler haklarınızı sonuna kadar savunmalısınız ama bunları siyasi veya illegal yollarla değil de en doğru yoldan adaletten aramalısınız. Çünkü sizlerin haklarınızı en güzel savunabileceğiniz yer daima adaletin karşısıdır. Elbette bugün haklarınızı savunmak ve göstermek için doğru yollara başvurup göstermek en doğal hakkınızdır. Kavganın gürültünün hiçbir şekilde işleri çözmeyeceğini, eğer bu şekilde haklarınızı aramaya kalkışırsanız haklıyken haksız durumlara düşebileceğinizi asla unutmayın. Bu yüzden asla şiddetle değil doğru yoldan işleri çözmeye çalışmalısınız.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Sevgili okuyucularımız, bugün İşçi ve Emekçiler Bayramıdır. Hepinizin İşçi Bayramı kutlu olsun. Sizlerin bu ülke de emeklerinizin ödenemeyeceğini büyük bir samimiyet ile söyleyebilirim. Ülkemizde her ne kadar İşçi Bayramı olarak İşçilerimiz için kutlanılan bayram olsa bile nedense memur kesimleri de bu durumdan yararlanıyor olduklarını söyleyebilirim. Buna hakları olduğunu da üzülerek söylemek zorundayım. Maaşlarının az olması ve de gereken değeri onların da görmüyor oluşu bu günü haklı olarak değerlendirmek zorunda kalıyorlar diyebilirim. Ama olsun bu ülke için ister işçi, olsun ister memur, ister öğretmen, isterse doktor bu ülke için çalışan emek veren milleti ve ülkesi için dişini canına takan herkes işçi ve emekçidir…

1 Mayıs, Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı olarak da bilinir. Bu bayram, tarihte işçilerin çalışma koşullarını iyileştirmek için yaptıkları mücadeleler sonucu ortaya çıkmıştır. İşçiler, insanca çalışma koşulları, daha iyi ücretler ve daha az çalışma saatleri için mücadele etmiştir. İlk kez 1886 yılında ABD’de başlayan işçi eylemleri, 1 Mayıs 1889’da Paris’te düzenlenen ikinci Enternasyonal Kongresi’nde resmi olarak kabul edilmiş ve dünya genelinde kutlanması kararlaştırılmıştır.

Bugün, dünyanın birçok ülkesinde 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı olarak kutlanmaktadır. Bu bayram, işçilerin haklarını ve onların emeğine saygıyı vurgular. İşçi sınıfının birlikte mücadele ederek daha iyi çalışma koşulları, daha yüksek ücretler ve daha adil bir toplum için mücadele etmesi gerektiği mesajını verir.

1 Mayıs, işçi hakları mücadelesinin sembolüdür. Bu bayramda, işçilerin çalışma koşullarını ve haklarını iyileştirmek için yapılan mücadeleleri hatırlamak ve saygı göstermek önemlidir. Bugünün anlam ve önemi, işçi sınıfının mücadelesini anlamak ve onların hakları için mücadele etmek için bir fırsat sunar.

Tuzla Gazetesi

 

Ali Yavuz

Recent Posts

Yeni Chery Tiggo 4 Pro Fiyatları ve Özellikleri

Yeni Chery Tiggo 4 Pro Fiyatları ve Özellikleri Yeni Chery Tiggo 4 Pro Fiyatları ve…

1 gün ago

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik…

3 gün ago

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS’den Nasıl Randevu Alınır?

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS'den Nasıl Randevu Alınır? Hastanelerde onaylı randevu nedir ve MHRS'den nasıl…

1 hafta ago

500T İstanbul’un En Uzun Otobüs Hattı

500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı 500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı... İstanbul'un kalabalık caddelerinde…

2 hafta ago

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi. İstanbul'un farklı semtlerinden yakma resim…

2 hafta ago

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar

112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen…

2 hafta ago