Datça' da 12 saatte 131 deprem meydana geldi
Datça’ da 12 saatte 131 deprem meydana geldi. Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında saat 07.31 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, sarsıntı saat 07.31’de ve 14.85 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Datça’ya uzaklığı 41.22 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı. Kandilli, Akdeniz’de 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 07.31’deki depremin derinliği 9 kilometre olarak ölçüldü.
Ege Denizi‘nin Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 4.3, 4.2 ve 3.7 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. AFAD internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, son sarsıntı saat 11.37’de ve 4.81 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Datça’ya uzaklığı 52.96 kilometre olarak ölçüldü.
Daha öncesinde ise 4.2 büyüklüğündeki bir sarsıntı saat 08.12’de ve 7.26 kilometre derinlikte, 3.7 büyüklüğündeki deprem ise 08.15’te ve 7.13 kilometre derinlikte yaşandı. İki depremin merkez üssünün Datça’ya uzaklığı 46.07 ve 47.23 kilometre olarak ölçüldü. Datça, saat 12.14’te ise bu kez 4.4 ile sallandı.
AFAD, bölgede 12 saatte 131 depremin meydana geldiğini açıkladı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter‘dan Datça’daki 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı açıklamada, “An itibariyle olumsuz bir ihbarın olmadığı bilgisi alınmıştır. Tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi.
Datça ilçesi açıklarında dün saat 22.57’de 4,5 ve bugün saat 02.25’te 4,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.
TUZLA’DA SANAT DOLU BİR BULUŞMA: "ORTAK DÜŞLER" SERGİSİ AÇILIYOR! Tuzla Karma resim sergisi ortak düşler…
Tuzla 2026: Sanayinin Başkentinden İstanbul’un Yeni Yaşam Merkezine Büyük Dönüşümü. Tuzla, 2026 yılına dev projeler,…
Çocuklarda Tuvalet Eğitimi Rehberi: Ne Zaman Başlamalı ve Nasıl Öğretilmeli? Çocukluk döneminin en önemli gelişim…
Tuzla Haberleri Son Dakika: Tuzla’da Bugün Neler Oldu? Güncel Gelişmeler İSTANBUL / TUZLA – İstanbul’un…
Tuzla’da Kiracı ve Ev Sahiplerinin Gözü Bu Oranda: Mart 2026 Kira Artış Oranı Belli Oldu!…
Bugün 9 Şubat 2026 Pazartesi; Tuzla’da 9 Şubat 2026: Modernleşen Çehre, Çevre Müjdeleri ve Meclis…