Biyografi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te dünyaya gelmiştir. İkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamlamıştır. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik – Elektronik Fakültesi’nde eğitim görmüş ve bu fakültenin Elektronik Mühendisliği bölümünden 1987 yılında mezun olmuştur. Daha sonra ise 2005 yılında sertifikalı e- MBA programını tamamlamıştır. İş hayatına NETAŞ’ta Ar- Ge mühendisliği yaparak başlamış ve iş hayatı süresince çeşitli şirketler enerji alanında yöneticilik yapmış ve değişik kademelerde görevini icra etmiştir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Fatih Dönmez 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş’de (İGDAŞ) Genel müdür yardımcılığı, yönetim kurulu üyeliği ve proje müdürlüğü gibi çeşitli kademelerde görev yapmıştır. Fatih Dönmez ayrıca Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) kurucu üyeleri arasında yer almış ve kurumda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. 2008 yılında Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) üyeliğine atanmış ve EPDK’nın içinde yer aldığı Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nde (ERRA) üye ülkelerin temsilcileri tarafından yönetim kurulu üyesi seçilmiştir. Bu birlikte arz güvenliği komitelerinde yer alarak, ilgili konularda strateji ve politika raporları yazımında öncülük etmiştir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kimdir

Kariyeri boyunca enerji alanında çalışmalar yapmış olup özellikle arz güvenliği, ar-ge çalışmaları, performans yönetimi, enerji yoksulluğu, stratejik planlama ve şirketlerin AB’ye uyumu gibi konularda çok sayıda rapor, yayın ve yazıya imza atmıştır.

Fatih Dönmez 2015 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atanmış ve bu bakanlık bünyesinde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) yönetim kurulu başkan vekilliği ve Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi’nde (EPİAŞ) yönetim kurulu üyeliği faaliyetlerini yapmıştır.

Fatih Dönmez 2018/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Ali Yavuz

Recent Posts

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS’den Nasıl Randevu Alınır?

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS'den Nasıl Randevu Alınır? Hastanelerde onaylı randevu nedir ve MHRS'den nasıl…

15 saat ago

500T İstanbul’un En Uzun Otobüs Hattı

500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı 500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı... İstanbul'un kalabalık caddelerinde…

7 gün ago

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi. İstanbul'un farklı semtlerinden yakma resim…

1 hafta ago

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar

112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen…

1 hafta ago

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından…

2 hafta ago

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024 Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024. THY…

2 hafta ago