Hangi Hastalığa Hangi Bölüm Bakar? İnsanlar hastalanabilir. Bu hastalıklarda hastaneye başvurulur ve çoğu insanın kafasında hangi bölüme gitmeliyim gibi soru işaretleri vardır. Bu yazımızda kafanızdaki soru işaretlerini cevaplayacağız. Soru işaretleri ve bilinmeyenlere bu yazıdan erişebilirsiniz.
Dâhiliye bölümü iç hastalıklarına bakar. Bu bölüm temel bölüm olarak bilinir çünkü hemen hemen tüm bölümleri kapsar. Birçok hastalığa bakılan dâhiliyede, doktorlar iç hastalıkları uzmanı olarak adlandırılır. Dâhiliye bölümünde mide, bağırsak, üst ve alt solunum yolu hastalıkları, şeker hastalığı gibi hastalıklara bakılır.
Hastalar genellikle karın ağrısı, göğüs ağrısı, ağız kuruluğu, kabızlık, ishal, hipertansiyon, gastrit, mide yanması, terleme gibi şikâyetlerle bu bölüme başvururlar.
Adından da anlaşıldığı üzere bu bölüm kulak burun boğaz üçlüsünün ortak veya ayrı problemlerine bakmaktadır. Kulak burun boğaz orak incelenir bu yüzden bu bölümde bu hastalıklara bakılır.
Hastalar genellikle baş ağrısı, kulak ağrısı, burun akıntısı, burun kanaması, kulak çınlaması, kulak akıntısı, hapşırma, göz yanması ve kaşınması, boğaz ağrısı, boğaz yanması, horlama, öksürük, baş ağrısı, ateş, ses kaybı gibi şikâyetler ile bu bölüme başvururlar.
Bu bölüm kalple alakalı hastalıklara bakar. Hastalar genellikle kalp ağrısı, göğüs ve sol kolda ağrı, ayaklarda morarma, çarpıntı, damar sertliği gibi şikâyetler ile bu bölüme başvururlar.
Enfeksiyon hastalıkları bölümü enfeksiyonel hastalıkların tanısında, tedavisinde tercih edilen bölümdür.
Hastalar genellikle grip, sarılık, hayvan ısırmasına bağlı kuduz riski, ateş, terleme, kabakulak, kızamık, büyük dışkıda parazit, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetlerle bu bölüme başvururlar.
Genel cerrahi bölümü hastalıkların cerrahi prosedürlere uyarak tedavi edildiği bir bölümdür. Cerrahi denilse de her zaman cerrahi işlem yapılmaz. Bu bölüm pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilir.
Hastalar genellikle apandisit, memede ağrı, memede ele gelen sertlik, kangren, tiroit sıkıntıları basur, kanlı dışkı gibi şikâyetlerle bu bölüme başvururlar.
Omurga, kemik, kas sıkıntılarına bakan bu bölümde kırık çıkıkların tedavisi, omurga problemleri, felç gibi hastalıklara bakılmaktadır. Hastalar genellikle eklem, kas ağrısı, kaza sonrası oluşan travmalar, kırık ve çıkık, felç, sırt ve bel ağrısı gibi şikâyetlerle bu bölüme başvururlar.
Cilt problemleri, cilt kanseri, vücuttaki leke ve benlerin riski gibi şikâyetlere bakan bu bölüme hastalar genellikle cilt lekeleri, et beni, ciltte kızarıklık, sivilce, ciltte iltihaplanma gibi şikâyetlerle başvururlar.
Psikiyatri bölümünde hastaların ruhsal sıkıntıları tedavi edilir. Tedavi yöntemi olarak terapi veya ilaç kullanılır. Depresyon, şizofreni, bipolar bozukluk, okb, anksiyete bozukluğu, borderline (sınırda kişilik bozukluğu), panikatak, paranoya, uyku bozukluğu, dikkat dağınıklığı gibi şikâyetlerle başvuran hastalara gerekli tedavi yöntemi uygulanır.
Gözde meydana gelen bozukluklar, yaralanma ve aşınma gibi hastalıkların tedavisinde bu bölüme gidilir. Hastalar genellikle uzağı görmede yaşanılan sorun, yakını görmede yaşanılan sorun, gözde bulanıklaşma, gözde yanma, göz ağrısı, göz sulanması, göz kuruluğu gibi şikâyetlerle bu bölüme başvururlar.
Bu bölümde hastaların şikâyetleri üzerine gerekli müdahaleler yapılır. Yanık izleri, yarık dudak, yarık damak, iyileşmeyen yara, yağ alma operasyonu, yağ verme operasyonu, burundaki şekil bozuklukları tedavileri yapılır.
Üroloji bölümü idrar ve üreme problemlerinin çözümü için gidilen bir bölümdür.
Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma hissiyatı, prostat, kısırlık, frengi, mesane hastalıkları gibi şikâyetleriniz varsa üroloji bölümüne başvurabilirsiniz.
Bu bölüm adından da anlaşıldığı üzere kadın hastalıklarına yönelik bir bölümdür.
Regl düzensizliği, regl gecikmesi veya erken regl, yumurtalıkta kist, hamilelik rutin kontrolleri için bu bölüme başvurabilirsiniz.
Psikiyatrik hastalık dendiği üzere tabii ki gidilmelidir. Psikiyatri uzmanları bunun için vardır. Psikiyatrik problemler göz ardı edilmemelidir. Birçok fiziksel sorunun altında yatan problem psikolojiktir. Eğer fiziksel bir sorununuz varsa ve çözüm bulamıyorsanız doktorlar sizi psikiyatriye yönlendirirler.
Öncelikle doktorunuz sizin için en doğru kararı verir. Sizin probleminiz ne ise ona özel uygulanacak tedavi yöntemlerini düşünür ve sizin için en uygun olanı seçer. Bu konuda kafanızda soru işareti olmamalıdır. Tabii ki özgür iradenizle tedaviyi reddetme hakkınız vardır fakat tedaviyi reddetme hakkınızı kafanızda kalan soru işaretleri yüzünden kullanmanızı önermeyiz. Aklınızdaki soru işaretlerini doktorunuza danışarak içinizi rahatlatabilirsiniz.
Sağlık bu dünyada insana verilmiş en güzel hediyelerden biridir. Sağlık ihmale gelen bir şey değildir. Hiçbir hastalık küçümsenip arka plana atılmamalıdır. Sağlığınızı asla göz ardı etmeyin.
Yukarıda sizler için hangi bölüme ne için gidilir sorularını cevapladık. Buradan aldığınız bilgilerle dileriz ki en doğru seçimi yapıp sağlığınıza kavuşursunuz. Bu yazıyı okuyan herkese sağlıklı günler dileriz.
İstanbul Tuzla Viaport’ta Hangi Mağazalar Var? İstanbul Tuzla Viaport’ta Hangi Mağazalar Var? İstanbul’un Tuzla ilçesinde…
Tuzla Kitap Günleri: 83 Yayınevi ve 400’ün Üzerinde Etkinlik Kitapseverleri Bekliyor Tuzla Kitap Günleri başlıyor...…
Boşaltım Sistemi Organları ve Görevleri Nelerdir? Boşaltım Sistemi Organları ve Görevleri Nelerdir? Boşaltım sistemi, vücudumuzun…
Mesane kanseri belirtileri nelerdir Mesane kanseri belirtileri nelerdir? Bugün sizlerle günümüzde özellikle erkeklerde sıkça rastlanılmaya…
2025 Yılı Asgari Ücret Ne Olur? 2025 Yılı Asgari Ücret Ne Olur? Asgari ücret nedir?…
Tuzla Kaplıcaları Tuzla kaplıcaları günübirlik tesisleri yorumları; Ülkemizin sahip olduğu önemli sağlık merkezlerinden biri olup…