Blog

Kendimize Teşekkür edelim

Kendimize Teşekkür edelim

Kendimize Teşekkür edelim

Kendimize Teşekkür edelim; Sevgili okuyucularımız, bugün sabah uyandığımda dışarı baktım, hava kapalı soğuk, bende böyle kendimi çok iyi hissetmiyordum ve hatta dahada kötü hissettim havayı böyle görünce, sonra sosyal medyada dolaşırken bir paylaşımda dinlediğim küçük bir şarkı ile modum değişti. Ve bunu sizlerle de paylaşmak istedim. Şarkıyı merak ettiniz mi? Tamam hemen söylüyorum “Nil Karaibrahimgil’in kendime teşekkür ederim” diye bir şarkı eminim şimdi bunda ne var diyorsunuzdur. Ama dinlemeniz tavsiye ediyorum.

Neden mi? çünkü fark ettim ki aslında herkese her şeye teşekkür ederken sadece ama sadece kendime hiç teşekkür etmiyormuşum. Sizde bir düşünün bakalım kendinize ne zaman teşekkür ettiniz veya hiç kendinize teşekkür ettiniz mi. İlk bakıldığında saçma gibi gelebilir. Ne teşekkürü kendime teşekkür etmek de ne demek diye düşünülebilir. Ama sabah bu şarkıyı duyunca bende onunla beraber kendime teşekkür ettim. Sağlıklı olduğum için, güzel olduğum için, becerikli olduğum için, her işimi kendim yapabildiğim için ve bunun gibi birçok şey sayarak teşekkür ettim. Aslında bu şarkıyla belki inanmayacaksınız ama teşekkür ede ede modum bir anda yükseldi mutlaka denemelisiniz. Bu teşekküre herkesin, hepimizin ihtiyacı var. Sonra düşündüm neden hiç teşekkür etmedim kendime, ne kadar haksızlık yaptığımı, yıllarca farkıma varmadan yaşadığımı sordum.

Örnek verecek olursam istediğimiz bir işi yapamayınca kendimizi aşağılıyoruz veya cezalandırıyoruz hatta kendi kendimize hakaret ediyoruz, aptalsın kızım, salaksın kızım yada geri zekalısın gibi birçok sözle kendimizi küçültüyoruz. Hatta daha ileri gidip yanımızda birileri var ise, onlara kendimizi aşağılatarak, Salak olduğumu söyleyebilirsin çekinme gibi sözlerle bize kötü davranmalarına teşvik ediyoruz.

Kendimize Teşekkür edelim Neden mi?

Sizde bunları okudukça eminim ki kendinize yaptığınız haksızlıklar aklınıza geliyor ve a evet ya ne kadar doğru söylüyor. Bende bunu yaptım dediğinizi duyar gibiyim.

Ama güzel yaptığımız bir şeyde ise kendimize teşekkür etmiyoruz, etmek bir kenara bırakın sırdan şeyler gibi düşünüyoruz veya başkalarının görüp taktir etmesini bekliyoruz. Güzel bir yemek yaptığımızda hangimiz kendimize teşekkür ediyor ki, illaki başkaları beğenip güzel olmuş diyecek takdir edecek bizde mutlu olacağız. Oysaki yapmamız gereken yaptığımız güzel yemek için kendimize teşekkür edip enerjimizi yükseltmek çok zor olmasa gerek. Diğer kişiler beğenmese bile ne önemi var, ben yaptım teşekkür ediyorum ellerime, tadına bakarak lezzet veren hamaratlığıma teşekkür ediyorum, saatlerdir mutfakta yaptığım hizmete teşekkür ediyorum gibi, gibi teşekkür edersek başkalarının yaptığı olumsuz yorumlar bizi üzmez değil mi? En azından başkalarının takdir etmesini beklemeyiz. Ve kendi modumuzu kendimiz yükseltiriz.

Kendini seven enerjisi yüksek insanlar

Aslında çok basit gibi görünen bu insanın kendine teşekkür etmesi birçok psikoloji ve enerji ile yapılan tedavi için spiritüellerdendir neden mi? çünkü kendini sevmeyen insan kimseyi sevemez ve mutlu olamaz. Şöyle biraz düşünce aslında herkesi seviyoruz ufacık size yapılan güzel bir olayda teşekkür ediyor minnettar oluyoruz. Ama neden aynı sevgiyi minnettarlığı kendimizden esirgiyoruz. Oysaki önce kendimizi düşünüp seveceğiz ki sonra etrafımızdaki insanlar zaten sizin ışığınızdan olumlu şekilde etkilenip mutlu olurlar.

Şöyle etrafınızdaki varsa enerjisi yüksek olan insanlara bir bakın, kendini seven kendisine değer veren insanlar öğle güzel enerjileri var ki ister istemez ışığından faydalanıyorsunuz. Kendini seven enerjisi yüksek insanlara hep özen duymuşumdur. Ama bundan sonra bende kendime teşekkür edeceğim ve kendi enerjimi kendim yükselteceğim ve başkalarında enerjisine ihtiyaç duymayacağım. Umarım artık sizlerde kendinize teşekkür edip kendinizi onura ederek enerjinizi yükseltirsiniz ve kendi ışığınız olur.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle kendinize teşekkür etmenin önemine dair bir makale yazdım peki siz bugün kendiniz teşekkür ettiniz mi?

Sümeyye Nur Gündüz

Tuzla Gazetesi

Ali Yavuz

Recent Posts

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS’den Nasıl Randevu Alınır?

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS'den Nasıl Randevu Alınır? Hastanelerde onaylı randevu nedir ve MHRS'den nasıl…

2 gün ago

500T İstanbul’un En Uzun Otobüs Hattı

500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı 500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı... İstanbul'un kalabalık caddelerinde…

1 hafta ago

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi. İstanbul'un farklı semtlerinden yakma resim…

1 hafta ago

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar

112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen…

1 hafta ago

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından…

2 hafta ago

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024 Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024. THY…

2 hafta ago