Tuzla Haberleri

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi. İstanbul’un farklı semtlerinden yakma resim sanatçıları, Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Ahşap, deri ve süs kabağı üzerine yapılan toplam 70 yakma eserin yer aldığı sergi, Rumeli Kültür Merkezi’nde sanatseverleri ağırlıyor. Sergiye ilgi oldukça yoğun; açılış törenine, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, sanatseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul’un Farklı Semtlerinden Sanat Dolu Buluşma

İstanbul, sadece tarihi ve coğrafi zenginlikleriyle değil, aynı zamanda çeşitlilik ve zenginlik içeren sanat etkinlikleriyle de ön plana çıkıyor. Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Yakma Resim Sergisi, şehrin farklı semtlerinden gelen sanatçıları bir araya getiriyor. Ahşap, deri ve süs kabağı gibi farklı malzemeler üzerine yapılan 70’in üzerinde eser, sanatseverlerle buluşuyor.

“Keyif Dolu İşler ve Kültürün Buluşması”

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, kültür ve sanatın Tuzla’da buluştuğu alan sayısını artırmak gerektiğini vurguladı. “Bugün Rumeli Kültür Merkezi’ndeyiz; yakma sanatı üzerine mükemmel eserler inceliyoruz. Hakikaten keyif aldığımız, gurur duyduğumuz işler çıkmış. Kültür sanatını Tuzla’da daha güçlü hale getirmeliyiz, getireceğiz de. Sanatçılarımızın eserlerini ve kültür sanatı, Tuzlalılarla buluşturmanın önemini biliyoruz. Tuzla, kültür sanat kenti olarak anılacak, bunu sağlayacağız” dedi.

“İstanbul’un Değişik Semtlerinde Sanat Rüzgarı”

Serginin küratörü Yusuf Ziya Güreken, emeklilik sonrası yakma resim sanatına odaklandığını belirtti. “Karma Sergi yapmaya karar verdikten sonra sosyal medya sayfalarından bu sanatı yapan sanatçıları buldum, bir araya topladım. Tuzla’dan başlayarak İstanbul’un değişik semtlerinde sergiler düzenledim. Bu 8’inci sergimiz; çok rağbet görüyor ve ziyaret edenler çok memnun kalıyor. Tuzla’da başladım, Tuzla’da bitirdim. İnşallah başkaları devralır ve ben onlara destek olurum” şeklinde konuştu.

“Üretmek Güzel Bir Duygu”

Yakma resim sanatına gönül veren ev hanımı Yeliz Erdem, “Yusuf Bey’in daveti sonucunda sergiye katıldım. Yakma resim sanatını İSMEK’te öğrendim ve evde çalışarak kendimi geliştirdim. Bir şeyler yapmak, üretmek çok güzel bir duygu. Buraya bir resimle katıldım ama devamı gelecek. Ahşap yakma çok bilinen bir sanat olmadığı için bu tür sergilerin açılması çok büyük önem arz ediyor. Özellikle ev hanımlarının bu tür sanat dallarıyla ilgilenmesi ayrı bir mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

“Kısa Sürede Büyük Başarılar”

Makine Yüksek Mühendisi Meltem Göktaş’ın eserleri de sergide öne çıkan eserler arasındaydı. Göktaş, “Ahşap Yakma sanatıyla yaklaşık 2,5 yıldır uğraşıyorum, kısa sürede baya bir yol kat ettiğimi söylediler. Yakma sanatı bilindik bir sanat olmadığı için bu tarz sergilerin düzenlenmesi, ziyaretçilerin sergiyi daha yakından tanımasına ve bu sanata yönelmesini sağlıyor” dedi.

Yakma sanatının zengin dünyasını keşfetmek için siz de bu muhteşem sergiyi ziyaret edebilirsiniz. Sanat dolu günler!

Ali Yavuz

Recent Posts

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS’den Nasıl Randevu Alınır?

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS'den Nasıl Randevu Alınır? Hastanelerde onaylı randevu nedir ve MHRS'den nasıl…

2 gün ago

500T İstanbul’un En Uzun Otobüs Hattı

500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı 500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı... İstanbul'un kalabalık caddelerinde…

1 hafta ago

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar

112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen…

1 hafta ago

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından…

2 hafta ago

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024 Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024. THY…

2 hafta ago

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun 1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun...Sevgili okuyucularımız, 1 Mayıs…

2 hafta ago