21 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar oldu?
21 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar oldu? Dolar – euro kaç TL oldu? 21 Temmuz 2023 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro satış fiyatlarında son durum…
Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından 26,9270’ten işlem görüyor.
Euro/TL ise 29,98’den alıcı buluyor. Dolar endeksi şu sıralarda yatay seyirle 100,8 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,1 artışla 1,1140 seviyesinde bulunuyor.
KKM İÇİN YÜZDE 15 ZORUNLU KARŞILIK
Miktarsal sıkılaştırma planı çerçevesinde Merkez Bankası’ndan beklenen zorunlu karşılık adımı geldi. Bankalar, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında tüm vadeler için %15 karşılık ayıracak. KKM ödemeleri kaynaklı piyasadaki likidite fazlasının çekilmesi bekleniyor.
Küresel piyasalar, ABD’de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışını sürdürüyor.
Analistler, dün ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısındaki gerilemenin ardından soru işaretlerinin daha fazla arttığını belirterek, ABD’de haftalık işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün daha güçlü bir istihdam raporuna işaret ettiğini söyledi.
Yurt içinde ise Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre, kur korumalı hesaplara yüzde 15 oranında zorunlu karşılık tesis etme yükümlülüğü getirildi. Bugün yurt içi ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 99 ve 100’ün destek, 101 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.
Dolar Kuru Nedir?
Dolar Kuru Nedir? Dolar kuru Alış kuru nedir? Dolar Satış kuru nedir? ABD dolarının bir başka para birimi karşısındaki değerini gösterir. Dolar kuru, piyasalardaki talep ve arz dinamiklerine göre değişebilir ve dünya çapında yatırımcılar, ticaret ve turizm gibi faktörler tarafından etkilenebilir.
Dolar kuru, bir ülkenin ekonomik durumunu yansıtır ve para birimi değerinin artması ya da azalması ülkenin ekonomik gücünün yükselip düşmesine işaret edebilir. Ayrıca, ülkenin merkez bankasının para politikası, faiz oranları, enflasyon ve dış ticaret açığı gibi faktörler de dolar kurunu etkiler.
ABD dolarının bir başka para birimi karşısındaki değeri
Dolar kuru, ABD dolarının bir başka para birimi karşısındaki değeridir. Dolar kuru, ekonomik ve politik faktörlere göre değişebilir ve ticaret, turizm ve mali yatırımlar gibi faktörlere göre belirlenir.
Dolar kuru, piyasalarda yerel para birimi karşısında belirlenir ve genellikle çapraz kurdur (örneğin, EUR/USD). Çapraz kur, bir para biriminin başka bir para birimi karşısındaki değerini gösterir.
Dolar kuru, ekonomik büyüme, enflasyon, faiz oranları ve politik olaylar gibi faktörlere göre değişebilir. Örneğin, yüksek enflasyon veya düşük ekonomik büyüme, bir ülkenin para biriminin değerini düşürebilir ve dolayısıyla dolar kurunun artmasına neden olabilir.
Politik olaylar da dolar kurunu etkileyebilir. Örneğin, bir ülkedeki siyasi istikrarsızlık veya savaş, para biriminin değerinin düşmesine ve dolara olan talep artmasına neden olabilir.
Dolar kuru, çapraz kurdaki değişikliklerin yanı sıra, dünya çapında ticaret ve yatırımlar için de önemlidir. Düşük dolar kuru, ülkenin mal ve hizmetlerinin dış piyasalarda daha ucuz olmasına neden olabilir ve dolayısıyla ihracatın artmasına yardımcı olabilir. Ancak, yüksek dolar kuru, ülkenin mal ve hizmetlerinin dış piyasalarda pahalı olmasına neden olabilir ve dolayısıyla ihracatın azalmasına sebep olabilir.
Sonuç olarak, dolar kuru ülke ekonomileri, ticaret ve yatırımlar için önemlidir ve ekonomik ve politik faktörlere göre değişebilir.