Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 103 yaşında, 23 Nisan kaçıncı yılını kutluyoruz 2023
Bugün 23 Nisan gururumuz 103 yaşında, 23 Nisan kaçıncı yılını kutluyoruz 2023

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı yılını kutluyoruz 2024? Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz.

Bugün 23 Nisan hep neşeyle doluyor insan..

Sevgili okuyucularımız hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Türkiye Büyük Milet Meclisinin açılışının 104. Yıl dönümü de kutlu olsun hepimiz için. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını ayrıca bu vatan ve millet için canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o kadar büyük bir liderdi ki ülkesinin çocuklarına yani ülkesinin geleceğine bu bayramı hediye etti. Aziz Türk milletine umudu ve güveni her zaman tam olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ülkesinin çocuklarına olan güveni ve umudu da tamdı.

Bugün gelin hep birlikte o eski 23 Nisan günlerimize bir göz atalım ve çocukluğumuzu hep birlikte hatırlamaya başlayalım.

23 Nisan kaçıncı yılını kutluyoruz 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı okullarda çok büyük bir coşku ile kutlanırdı ve hala kutlanmaya da devam etmektedir. En güzel şiirler okunur ve gösteriler düzenlenirdi. Kendi okul yıllarımda hatırlıyorum da 23 Nisan gelmeden haftalar öncesinden hazırlıklar başlanırdı. Öğretmenlerimiz düzenleyeceği gösteri için öğrencilerini o gösteriye hazırlardı. Sınıflarımızı süslerdik her yer bayraklar, balonlar, süsler ile dolu dolu olur ve sınıfın içerisi rengarenk olurdu, seçilen öğrenciler içerisinde şiirler ezberlenirdi, yarışmalar düzenlenirdi bunun için de öğrenciler seçilirdi kısacası çocukların eğlenebileceği, unutamayacağı bir an olması için öğretmenlerimiz günlerce çabalar ve emek gösterirdi. 23 Nisan günü geldiğinde çok heyecanlanırdık.

23 nisan 1920

Hem okul tatil olurdu hem de okuyacağımız şiir veya yapacağımız gösteriler, yarışmalar için çok heyecanlı olurduk. Bunun en büyük nedeni de velilerimizin gelip bizleri izleyip görecek olmalarıydı. Çocukken etkinliklerde olmasam bile heyecanlı olurdum. En çok gösterileri severdim. Şiir ve konuşma kısmının hemen bitmesini ve gösterilerin, yarışmaların başlamasını isterdim. Eminim sizler içinde bu durum hep böyleydi. Bunun bir nedeni ise gösterilere haftalar öncesinden başlanırdı ve ders işlerken dışardan müzik sesleri hazırlık sesleri gelirdi ve çok merak edici olurdu en azından benim çocukluğumda öyleydi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük bir liderdi bu bayramı bu coşkuyu milletinin çocuklarına boşu boşuna vermedi. Sizler için önceki hazırlamış olduğum makalelerde söylediğim gibi bu ülkenin çocuğu ve genci bu ülkenin geleceğidir. Bu yüzden çocuklara ve gençlere yapılan her bir yatırım önemlidir. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunun farkındaydı ve bilincinde olan bir liderdi. Biz çocuklara ve gençlere bu güzel günü armağan etmiş olması ile aslında çok şanslı olduğumuzu bir kez daha hatırlatmakta fayda vardır. Bizlere asla unutamayacağımız bir bayramı hediye etmiş ve nitekim çocukluğumuza dair güzel anılar biriktirmeye yardımcı olmuştur.

23 nisan 1923 ne oldu

Aziz milleti için çok çabalamıştı Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşlısına gencine hatta çocuğuna hepsi çok çabalamış emek vermiş ve mücadele etmişti. Milli Mücadele ruhu çok yüksek olduğundan dolayı hep milleti ve ülkesi için mücadele vermişti. Kendisine bu konuda ne kadar teşekkür etsek de az doğrusu. Bugünlere bu güzel günlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde gelebildik.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 23 Nisan’da kutlanan özel bir gündür. Bu özel günün kutlanma nedeni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 23 Nisan 1920 tarihine denk gelmesidir. Türkiye’nin ilk meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, o dönemde ülkenin bağımsızlığı ve egemenliği için önemli bir adımdı.

23 Nisan aynı zamanda Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çocukların bayramı olarak da kutlanmaktadır. Bu bayram, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir ve çocukların özel bir günü olarak kabul edilmektedir. Atatürk, Türk çocuklarının geleceği için büyük umutlar besliyordu ve onların eğitimine büyük önem veriyordu.

23 nisan anlam ve önemi kısaca

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlamaları ülke genelinde yapılır ve özellikle çocuklar için düzenlenen etkinlikler vardır. Bu etkinlikler arasında çocuk oyunları, yarışmalar, konserler ve gösteriler yer almaktadır. Ayrıca, okullar ve kamu kurumları da bu özel günü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenlerler.

Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların geleceği için büyük umutlar besleyen bir lider olan Atatürk’ün mirasının bir parçasıdır. Bu özel gün, çocukların eğitimi ve refahı için mücadele eden bir ülkenin değerlerini temsil etmektedir. Bu nedenle, her yıl 23 Nisan’da Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde coşkuyla kutlanmaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajları ve Kutlama Sözleri

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sevgi, umut ve neşe dolu günler geçirmesi dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Umut Dolu Yarınlar İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz

Umut dolu yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Çocuklarımızın Sevinci Ülkemizin Geleceğine Dair Umudumuzu Canlı Tutuyor

Çocuklarımızın sevinci, ülkemizin geleceğine dair umudumuzu her zaman canlı tutuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz!

Türk’ün Ulusal Egemenliği, Dünya Çocuklarının Tek Bayramı

“23 Nisan Türk’ün ulusal egemenlik, dünya çocuklarının tek bayramıdır. Bayramın kutlu olsun Türk milleti.”

Baharın En Güzel Çiçekleri Çocuklar

“Baharın en güzel çiçekleri çocuklar. Eğer gülüyorsa çocuklar, daha aydınlık olacak yarınlar. Çocuklar; bu bahar, gelecek sizin! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!”

Ulusal Egemenlik, Özgürlük, Eşitlik ve Adaletin Dayanağıdır

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.”

Geleceğin İnşasında Atatürk’ün İzindeyiz

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda durmadan, yorulmadan ilerleyeceğiz..” “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

Geleceğin Büyükleri Bugünkü Çocuklarımızdır

“Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.”

Yarının Teminatı Çocuklarımız

“Yürü ki çocuk, tarihin de seninle birlikte nice yüzyıllara yürüsün… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun!” “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.”

Sağlıklı ve Bilgili Nesillerin Oluşumu

“Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar.”

Bugünün Küçükleri, Yarının Büyükleri

“Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.” “Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

Atatürk’ün Çocuklara Armağanı

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan’ın 104. yılında, egemenlik yolunda yürüyen cesur yüreklere minnet duygusuyla… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!”.

23 Nisan her ne kadar okullarda bayram olarak kutlansa bile aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin de açılış günüydü. Egemenlik artık sadece milletindi.  Bu yüzden 23 Nisan, TBMM’nin açılış yıl dönümlerinden biri olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Zaten böylesine kutsal bir günü de ancak çocuklar coşku ile kutlayabilir ve daima anabilirdi. Sevgili okuyucularımız, hepimizin  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun..

Tuzla Gazetesi.

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin