Burun Estetiği Nedir Neden Yapılır? Burun Estetiği’nde Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir? Burun estetiği günümüzde oldukça popüler bir estetik türüdür. Türkiye bu konuda oldukça gelişmiş ve başarılı bir durumdadır. Yurt dışından estetik için gelen birçok insan bunu kanıtlar niteliktedir. Burun estetiği burnun sorunlarına göre yapılmakla beraber, açık ameliyat ile yapılıyorsa burnun alt kısımlarına 3 kesik atılmasıyla yapılır. Eğer kapalı ameliyat tekniği ile yapılıyorsa kesiklerin sayısı azalmaktadır. Genellikle estetik amaçlı yapılsa da sağlık sorunları da estetik yaptırmaya neden olabilir. Kapalı Burun Estetiği Nedir?
Burun Estetiği’nde Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir? Kapalı ameliyat tekniği iyileşme açısından daha kolay olsa da doktorlar açık ameliyat tekniği ile buruna daha çok hakimiyet kurabilmektedir. Burnunuzun estetik açıdan çok işlem görmesini istiyorsanız (kalkıklık, kavis, kemer yok etme, küçüklük) açık ameliyat tekniği ile daha güzel bir sonuç alabilirsiniz. Eğer ameliyatdan doğallık beklentiniz varsa kapalı teknik ile de güzel burunlar elde edilebilir (açık ameliyatda da sağlanabilir). En doğru bilgiyi burun şeklinize ve sorunlarınıza göre doktorunuz söyleyecektir.
Öncelikle gerçekten mental açıdan hazır olduğunuzdan emin olmalısınız. Çünkü her ameliyatın birçok riski vardır. Burun ameliyatının riskleri de vardır. Çok nadir görülse de ameliyat sırasında çeşitli sorunlar yaşanabilir. Ameliyat sonrasındaki süreç de zor gelebilir. Bunlara hazır olup girmelisiniz.
En önemli detaylardan birisi iyi ve başarılı bir doktor bulmaktır. Ameliyat öncesinde ve sonrasında ilgili olacak bir doktor bulmalısınız. Ucuz yapıyor diye güvenmediğiniz kişilere kesinlikle ameliyat olmamalısınız. Çünkü sonucu beğenmezseniz ikinci, üçüncü ameliyat çok daha risklidir. Doktor araştırırken yaptığı burunları inceleyebilir, yaptıran kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Doktor ile görüşme sağlayarak güven sağlamak da çok önemlidir. İlk bulup görüştüğünüz doktora ameliyat olmamanız önemli bir detaydır. Birçok doktora başvurun, en içinize sinen kişiye olun.
Burun ameliyatı burundan buruna ve yapılacak işlemlere göre değişse de genellikle 2 ile 5 saat arası olmaktadır.
İlk bir hafta sizin için sıkıntılı geçebilir. Ağrınız oldukça az olacaktır. Sadece rahatsız hissedeceksiniz. Sürekli ağzınızdan nefes almanız gerekecek. Yüzünüz, gözünüz şişebilir bunlar oldukça doğal durumlardır. Doktorunuz size gereken ilaçları ve spreyleri söyleyecektir ama bunları kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Düzenli ve temiz bir şekilde ilerlerseniz burun sağlığınız için güzel olur. Ameliyat sonrası düz ve yüksek yastıkla yatmaya dikkat edin. Tamponlarınız çıktıktan sonra rahatlayacaksınız ve eski hayatınıza dönebilirsiniz. Burnunuz günden güne değişecek. Bazı günler küçülecek bazı günler büyük gelecek. 1 yıla kadar şişliklerin inme süresi vardır.
Ameliyat sonrasında tat alınmayacağı ve tuz oranına dikkat edileceği için yemek yemek oldukça keyifsiz bir hal alacaktır. Et suyu, tavuk suyu, balık, kelle paça gibi hayvansal ürünler tüketerek daha hızlı iyileşme sağlayabilirsiniz. Maydonoz suyu günde en az bir kez kesinlikle içmelisiniz. Ödem atmak ve şişlikleri yok etmek için mükemmel bir seçim. İlginizi çekebilir; Tuzla Güzellik Lazer Epilasyon Estetik Merkezleri tavsiye ve yorumları nelerdir?
Son olarak doktorunuza aydan aya görünmeyi ve günden güne burnunuzun güzelleşeceğini unutmayınız.
Tuzla Kitap Günleri: 83 Yayınevi ve 400’ün Üzerinde Etkinlik Kitapseverleri Bekliyor Tuzla Kitap Günleri başlıyor...…
Boşaltım Sistemi Organları ve Görevleri Nelerdir? Boşaltım Sistemi Organları ve Görevleri Nelerdir? Boşaltım sistemi, vücudumuzun…
Mesane kanseri belirtileri nelerdir Mesane kanseri belirtileri nelerdir? Bugün sizlerle günümüzde özellikle erkeklerde sıkça rastlanılmaya…
2025 Yılı Asgari Ücret Ne Olur? 2025 Yılı Asgari Ücret Ne Olur? Asgari ücret nedir?…
Tuzla Kaplıcaları Tuzla kaplıcaları günübirlik tesisleri yorumları; Ülkemizin sahip olduğu önemli sağlık merkezlerinden biri olup…
VDS Nedir? Geleneksel Hosting'den Farkı VDS Nedir? Geleneksel Hosting' den Farkı nedir? VDS, (Sanal Özel…