Diş Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Diş Ağrısı Neden Olur? Diş ağrısı daima korkulu rüyalarımız olmuştur. Gün içerisinde veya geceleyin ağrıyan dişler adeta işkence çektirmektedir. Bu durumda bizim de bilinçli olmamız faydalı olacaktır. ‘Diş ağrısı neden olur?’ ‘Diş ağrısı nasıl geçer?’ gibi soruların cevabını bilmelisiniz. Diş ağrısı, dişlerdeki enfeksiyonlar, çürükler veya dişlerin çekilmesi gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Ayrıca, diş eti iltihamları, dişler arasında oluşan boşluklar veya dişlerin yanlış yerleştirilmesi de diş ağrısına neden olabilir. Ağız içindeki yabancı cisimlerin takılması veya ağız içindeki doku hasarı da diş ağrısına neden olabilir. Ayrıca, diş ağrısı, sinüzit, ameliyat sonrası ağrı veya diş implantlarının yerleştirilmesi sırasında ortaya çıkabilir.
Diş Ağrısını Neden Olur? Sebepler Nelerdir?
Çoğu zaman dayanılmaz boyutlara ulaşan diş ağrısının nedenlerini merak ederiz. Oysa ki diş ağrısına neden olan sebepler oldukça fazladır. Bu sebepleri her bireyin öğrenmesi gerektir. Dişlerin ağrımasına neden olan sebepleri öğrendiğinizde, ağrınızın nedenini daha kolay öğrenebilir ve tedbir alabilirsiniz.
- Diş eti iltihaplanması ve diğer diş eti hastalıkları.
- Yirmilik dişlerin çıkmaya çalışması, gömülü olması.
- Dişte oluşan apseler ve diş çürükleri.
- Sinüzit.
- Dişlerde çatlama veya kırılma.
- Hasar görmüş diş dolgusu.
- Sakız çiğneme.
- Sert cisimleri ağız ile kırmaya çalışma.
- Dişleri sıkma veya birbirine sürtme.
Diş ağrısına neden olan sebepler bu şekilde sıralanabilir. Bazı insanlar dişleri ile sert cisimleri açmaya çalışmaktadır, bu çok tehlikeli bir durumdur. O an için dişlerinize bir şey olmadığını düşünebilirsiniz. Sonradan dişlerinizde hasar oluşabilir, aynı zamanda diş ağrısına neden olabilir.
Diş Ağrısı Neden Olur? Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki diş ağrılarında bir uzmana görünmek daha etkili olacaktır. Sürekli olan diş ağrıları, çürüyen dişler, diş eti hastalıkları ve bunun gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Diş ağrısına nelerin iyi geldiğini bilmek, sizler için bu dönemde önemli olabilir.
- Reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.
- Ilık tuzlu su ile gargara yapmak.
- Soğuk suya hassas dişleriniz varsa sıcak içecekler içebilirsiniz.
- Sıcak suya hassas dişleriniz varsa soğuk su tüketin.
- Soğuğa hassa dişleriniz yoksa buz ile ağrıyı dindirebilirsiniz. Bir beze sararak ağrıyan bölgeye uygulayabilirsiniz.
Diş ağrısına iyi gelen yöntemler genel olarak böyledir. Evde doğal şekilde uygulayabileceğiniz yöntemler de mevcuttur.
Diş Ağrısına Evde Doğal Yöntemler
Diş ağrısı için evde doğal yöntemler uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin kesin çözüm olduğunu düşünmeyin. Diş ağrılarının kesin çözümü için kesinlikle diş doktoruna görünmelisiniz.
Sarımsak ve Karanfil Harcı
Sarımsak ve karanfil, diş ağrısı için iki ayrı mucizedir. Bunların birleşmesi durumunda daha etkili bir formül oluşmaktadır. Sarımsak ve karanfili iyice ezerek macun kıvamına getirin. Ardından ağrıyan bölgeye bu macunu koyarak, 15 – 20 dakika kadar bekleyin. Sonrasında ılık su ile gargara yapın, etkisini göreceksiniz.
Zerdeçal Harcı
Zerdeçal da diş ağrıları için oldukça etkili bir yöntemdir. Küçük bir kap içerisine biraz su ve biraz zerdeçal koyun ve iyice karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı ağrıyan dişinize uygulayın. Ağrıyı kısa sürede keserek size rahatlama hissi verecektir.
Karanfil Yağı
Diş ağrısına bir diğer çözüm de karanfil yağıdır. Küçük bir parça pamuğa biraz karanfil yağı damlatın ve ağrıyan dişinize uygulayın. Diğer bir yöntemse bir çay bardağı su içerisine iki üç damla karanfil yağı damlatarak gargara yapmaktır. Bu yöntemler ile diş ağrısı giderilebilir.
Diş Fırçalamak
Çürük dişlerinizin içerisine dolan besinlerden dolayı diş ağrısı yaşayabilirsiniz. Bunun için dişlerinizi florürlü diş macunu ile fırçalayabilirsiniz. Böylece çürük dişlerin arasına dolan besinler, fırça ile temizlenmiş olacaktır. Ağrınız muhtemel olarak azalacak veya komple dinecektir.
Diş Ağrısını Önlemek İçin Yapılması Gerekenler
Diş ağrısının asla yaşanmaması için uzun vadeli yapmanız gereken yöntemler vardır. Aslında bunlar yöntemlerden ziyade kişisel bakımlarınızdır.
- Her yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın.
- Diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin.
- Her iki yılda bir profesyonel temizlik için bir diş doktoruna gidilmesi gerekmektedir.
- Aynı diş fırçası 6 aydan fazla süre kullanılmamalı.
- Dişlerin çürümesine sebep olan şekerlerin çok fazla tüketilmemesi gerekmektedir.
Diş ağrısına neden olan etmenler ve diş ağrısını dindiren yöntemler bu şekildedir. Diş sağlığı için uzman yardımı alınması en etkili yöntemdir. Basit görünen dişi ağrıları ileride ciddi sonuçlar doğurabilir.
Dikkatinizi çekebilir; Lazer destekli implant nedir
Yorumlar kapalı.