Ekonomik Yemek Tarifleri
Ekonomik Yemek Tarifleri nelerdir? Ay sonu yaklaşıyorsa, öğrenciyseniz ya da kalabalık misafir sofranızı makul bütçenizle donatmak istiyorsanız her evde bulunan uygun malzemelerle yapabileceğiniz tarifler mevcut. Bazı temel malzemeler, mevsimine göre uygun fiyatlı sebzeler ve protein yerine geçen bakliyatları kullanarak hem göz hem karın doyuran yemekler çıkarabilirsiniz.
Kırmızı et fiyatları artmaya devam ederken bu karnıyarık proteinini mercimekten alacağı için hem lezzetli hem de ekonomik olacak. Patlıcanı da mevsiminde denk getirdiğinizde, oldukça uygun fiyatlı olmakla beraber her açıdan besleyicidir.
4 adet karnıyarık için malzemeler:
Yeşil mercimekleri sıcak su ile ısladıktan sonra alacalı soyduğunuz patlıcanlarda bıçağın ucuyla delikler açarak kararmaması için bol tuzlu suda bekletin. Bu sırada yemeklik doğradığınız sığanları ve sarımsaklarınızın yarısını yağda sotelemeye başlayın. Yıkadığınız mercimeklerle domates rendesinin ya da püresinin yarısını da ekledikten sonra sıcak su ilavesi yaparak iyice pişirin. Tencerede iç harcı pişerken patlıcanlarınızı da biraz yağ ile yumuşayana kadar çevirerek kızartmalısınız. 180 derecede ısınan fırın için tepsiye kalan domates pürenizi yayın ve baharatları ilave edip ortalarını açtığınız patlıcanları harcınız ile doldurun.
Kalan sarımsakları, biberleri ve birer dilim domatesi üstüne koyarak süslediğiniz patlıcanları fırına sürüp 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen karnıyarıkların üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz.
Yapımı oldukça kolay ve malzemesi her evde bulunan geleneksel bir lezzet olsa da doğru teknikle yapmak önemlidir. Normalde ceviz ya da bademle servis edilse de daha bütçeye uygun hale getirmek için yer fıstığı ya da susam gibi ekonomik dokunuşlar da çok yakışacaktır.
6 kişilik helva için malzemeler:
Su ve şekeri kaynatıp hazırladığınız şerbetinizi bir köşede soğumaya bırakın. Bir tavada katı ve sıvıyağını erittikten sonra unu ekleyip rengi dönene ve kokusu çıkana dek kavurun. Bu kısımda unu yakmamak için devamlı karıştırmanız gerekiyor. Ununuzun kavrulduğundan emin olduğunuzda soğuyan şerbetinizi ekleyip kıvam alana dek pişirmeye devam edin. Altını söndürdükten sonra en az 10 dakika dinlendirip üstünü yer fıstığı ya da susamla süsleyerek servis tabaklarına alabilirsiniz.
En İyi WhatClinic Alternatifleri (2025): 10 Benzeri Site ve Platform Karşılaştırması En İyi WhatClinic Alternatifleri…
Saimbeyli Kavurma Pendik’te Kapılarını Açtı: Açılışa Yoğun İlgi Saimbeyli Kavurma Pendik’te Kapılarını Açtı: Açılışa Yoğun…
Kış Tatilini Planlayanlara Özel Rehber: Yeni Yıla Unutulmaz Bir Başlangıç İçin En İyi Rotalar Kış…
Tuzla'da Neler Oluyor Gıda Terörü mü Siyasi Sessizlik mi? Tuzla'da Neler Oluyor Gıda Terörü mü…
Tuzla'da Bu Hafta Hava Nasıl Olacak? 24-30 Kasım 2025 Şemsiyeleri Hazırlayın! Tuzla'da Bu Hafta Hava…
Tuzla'dan Pendik'e Uzanan Lezzet Köprüsü: Pendik Meze Balık'ta Bir Gurme Deneyimi ve Damak Çatlatan Sırları...…