Maydanozun Cilde Faydaları Nelerdir

Maydanozun Cilde Faydaları Nelerdir
Maydanozun Cilde Faydaları Nelerdir

Maydanozun Cilde Faydaları Nelerdir?

Maydanozun Cilde Faydaları Nelerdir? Maydanoz salatalarda, mezelerde, yemeklerde, köfte yapımında sıklıkla kullanılan bir sebzedir. Mutfakta kullanılmasının yanı sıra cilt bakımı içinde faydaları oldukça fazladır. Cilt bakımı için son zamanlarda sıklıkla kullanılan maydanoz vücut ve cilt için olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan kaynağı olan maydanozu cildinize pek çok şekilde uygulayabilirsiniz. Suyunu, özünü direk olarak uygulayabileceğiniz gibi aynı zamanda maydanoz ile besleyici, arındırıcı bir maske de hazırlayabilirsiniz.

İçinde bulunduğu C vitamini sayesinde cildi besler, kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur ve aynı zamanda cilde aydınlık, parlaklık kazandırır. Antioksidan özelliği sayesinde ise hücreleri yenileyici bir etkiye sahiptir. Hücreleri yenileyerek cilde canlılık kazandırır. Yorgunluk, uykusuzluk gibi nesnelere bağlı olarak oluşan göz altı morlukları için faydalıdır. Maydanoz içinde bulunan yoğun çinko sayesinde kan akışı hızlanır ve morluklar azalır. Cilt enfeksiyonlarını engellediği gibi aynı zamanda cildin yağ dengesini sağlar.

Maydanoz tüm bu yararlarından faydalanmak için maydanoz suyunu çıkarıp pamuk yardımı ile önceden temizlemiş olduğunuz cildinize uygulayabilir, ya da maydanozu püre yaparak da yüzünüze sürebilirsiniz. Aynı zamanda maydanoz ile yapabileceğiniz pek çok cilt maskesi bulunmaktadır.

Maydanoz İle Yapılan Cilt Maskeleri

Maydanoz ile yapılacak pek çok cilt maskesi bulunsa da bunların etkileri birbirinden farklılık gösterir. Hangi ürünlerle birleştiğine göre etkileri farklılaşır. Kırışıklık karşıtı maydanoz maskesi malzemeleri ve yapılışı ise aşağıda gibidir;

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kadar maydanoz suyu
  • 4 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Kırışıklık karşıtı maydanoz maskesi yapımı: Yukarıda yer alan tüm malzemeleri blenderdan geçiriniz. Daha sonra ise yüzünüze yavaşça uygulayın. Hareket etmeden 15-20 dakika kadar bekletip, ılık su ile durulayın. Bu maske ölü hücreleri ve yüzde biriken yağ, kır tabakasını temizlemektedir. Haftada 2-3 kez yaparak cildinizi yenileyebilir, temizleyerek beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Kırışıklık karşıtı maydanoz maskesinin yanı sıra cilt lekelerini gideren maydanoz maskesi de bulunur. Bu özel ev yapımı maskenin malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki gibidir;

Malzemeler:

  • 1 bağ maydanoz
  • 2 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Cilt lekelerine karşı maydanoz maskesi yapılışı: Saplarını ayıklandığınız maydanozları yaprak kısımlarını doğrayıp, havanda dövün. Daha sonra bal ve yoğurt ilave ederek iyice karıştırın. Yüzünüze dikkatli ve yavaş bir şekilde uygulayıp 10-15 dakika kadar bekletin. Ardından ılık su ile durulayın. Cilt lekelerine iyi gelen bu maskeyi haftada bir iki kez yapabilirsiniz.

 

Dikkatinizi çekebilir; Gül suyunun cilde faydaları

Tuzla Gazetesi

Maydanozun Cilde Faydaları Nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin