Gündem

Hoş Geldin On Bir Ayın Sultanı

Hoş Geldin On Bir Ayın Sultanı

Hoş Geldin On Bir Ayın Sultanı

Hoş Geldin On Bir Ayın Sultanı. Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle hazır Ramazan ayı yaklaşıyorken, Ramazan ve oruç hakkında bir makale yazmak istedim. Ramazan bu sene mart ayına denk gelmektedir ve 23 Mart 2023 tarihinde başlayıp 20 Nisan 2023 tarihinde ise bitecektir. Ramazan ayı şimdiden bütün Müslüman alemi için kutlu ve mübarek olsun.

Sevgili okuyucularımız, Ramazan her yaklaştığında reklamlar bile Ramazan ayına göre ayarlanır ve evlerde hep Ramazan için bir hazırlık başlar. En azından benim çocukluğumda Ramazan her yaklaştığında evlerimizde bir heyecan olur ve Ramazan geldiğinde ise ev halkında herkes bir heyecan ve telaş olurdu. Ama nedense artık o eski heyecan ve tatlı telaşlar kalmadı gibi hissediyorum. Sizler için durum nasıl bilmesem de benim için durum bu şekildedir. Ramazan geldiğinde evde kurulan sofralar bile normal günde kurulan sofralardan hep farklı olmaktadır.

Ramazanda dengeli beslenme nasıl olmalıdır?

Özellikle açken her şeyi yiyebileceğimizi düşünüp oruç açıldığında sadece bir çorba ile doymak ise hep benim için şaşırtıcı olmuştur. Ramazan sofralarında özellikle eksik olmayan içecek ve tatlılar ise  her zaman favorim olmuştur. Özellikle Güllaç Tatlısı Ramazan ayına özel bir tatlı olup sadece Ramazan ayı geldiğinde tatlıcılarda satışa sunulmaktadır. Bu yüzden Ramazan ayının her zaman farklı bir hissiyatı olduğunu düşünmekteyim. Ramazan ayında favori olan bir diğer şey ise pide olayıdır. Bazı şehirlerde pide, fırınlarda sadece ramazan ayında çıkmakta ve yumurtalı ve yumurtasız olarak iki ayrılmaktadır. Peki siz okuyucularımızın favori pide çeşidi hangisi ? İşte bu Ramazan ayının sıcaklığı ve bereketidir. Bu yüzden hala Ramazan ayı benim için heyecan verici ve tatlı bir telaşı olan aylardan biridir.

Ramazan ayı sayesinde açın halinden anlıyor insanoğlu. Ama ne kadar ders alıp çıkartabiliyor insanoğlu kendisine burası muamma ama yine de açın halinden anlayabilmek çok önemli. Özellikle açken yediğimiz yemeğin ve içtiğimiz suyun kıymetini bir kez daha anlıyor ve yemek ve suyun ne kadar kıymetli olduğunu israf etmenin ve değersizce suyu kullanmanın ne kadar yanlış olduğunu bir kere daha anladığımızı düşünüyorum. Çünkü her sofra başında oruç açtıktan sonra şu cümleyi duyuyorum aile üyelerinden “Allah’ım verdiğin nimetlere sonsuz şükürler olsun “

Ramazanda iftar için Yemek Tavsiyeleri;

Ramazan ayı geldiğinde oruç tutmak aslında her ne kadar zor olsa da aslında vücudumuz için sağlıklı olduğunu söyleyebilirim. Özellikle şimdi son zamanların en favori diyeti Oruç diyeti adında bir diyetken…

Vücudumuz ramazan ayı boyunca belirli bir süre aç kalarak aslında bir ay boyunca kendini temizleme şansı oluyor ve bu sayede aslında vücudumuza kötülük değil iyilik etmiş oluyoruz. Sağlık açısından da oruç tutmanın önemini bir kez daha aslında görebiliyoruz. Her ne kadar Müslümanlara ait bir ibadet gibi görünse bile aslında sağlık açısından da çok önemlidir oruç. Bu yüzden vücudumuzun aç ve susuz kaldığını düşünüp sağlık değilmiş gibi görünse de aslında vücudumuzun bu oruca çok fazla ihtiyacı vardır. Çünkü bir ay boyunca vücudumuz kendini temizleme ve yenileme fırsatı bulacaktır. Oruçluyken Tok Tutan Yiyecekler nelerdir?

Ramazan ayı hem sağlık açısında, hem maneviyat açısından hem birlik ve beraberlik açısından hem de açın halinden anlamamız açısından çok önemlidir. Her ne kadar büyük bir ibadet gibi görünse bile aslında sadece ibadet değil sağlık açısında da çok faydalıdır. Özellikle Ramazan ayı ile gelen ve sadece Ramazan ayına özel yiyecek ve içecekler de insanı ayrı bir şekilde heyecanlandırmaktadır. Şimdiden bütün İslam coğrafyasının Ramazan ayı mübarek olsun..

Sümeyye Nur Gündüz

Ali Yavuz

Recent Posts

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS’den Nasıl Randevu Alınır?

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS'den Nasıl Randevu Alınır? Hastanelerde onaylı randevu nedir ve MHRS'den nasıl…

2 gün ago

500T İstanbul’un En Uzun Otobüs Hattı

500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı 500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı... İstanbul'un kalabalık caddelerinde…

1 hafta ago

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi. İstanbul'un farklı semtlerinden yakma resim…

1 hafta ago

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar

112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen…

1 hafta ago

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından…

2 hafta ago

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024 Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024. THY…

2 hafta ago