Blog

İç Karartan Haberler

İç Karartan Haberler

İç Karartan Haberler

İç Karartan Haberler. Sevgili okuyucularımız son zamanlarda artık haberlere bile bakmaktan korkar olduk. Sürekli iç karartan haberler. Cinayetler, dolandırıcılar, ekonomik kriz, savaşlar haberlerin konu başlıkları hep bu şekilde olmuş durumda. Haberleri her izlediğimde bize milletimize neler oldu böyle diye düşünmeden edemiyorum.

Haberleri açmaya korktuğum için izlemiyorum bile artık. Nedenini soracak olursanız içim o kadar sıkılıyor ve daralıyor ki kendi kendime bu kötülüğü neden yapayım diyorum. Kadın cinayetleri ve tacizleri, savaşlar, birbirleri ile ceviz kabuğunu doldurmayacak konulardan dolayı tartışan ve öldüren insanlar. Her haberlerde bu tarz olayları görünce diyorum ki ya bu ülkede hiç mi iyi bir şey olmuyor. 10 haber başlığından 7 si hep iç karartan haberlerle dolu. Bu konuda asla haber kanallarını suçlamıyorum herkes kendi işini yapıyor elbette.

Ben sadece ülkemde bu kadar çok kötü olayların olması, insanımızın bunları nasıl yapabildiğini düşünüp şaşırıyor ve üzülüyorum. Bir insanın bir insanı öldürebilmesi bana çok insani bir davranışmış gibi gelmiyor. Ya da hayvanlara karşı şiddet eğilimi göstermenin. Hatta hayvanlara karşı yapılmış olan bu caniliği hiç anlamıyorum. Bir insanın bir insanı öldürmesinde aralarında problem çıktı diyebiliyoruz ama bu hayvanları öldürmek onları canice yakmak, zarar vermek çok saçma geliyor. Sokakta yürüyen hayvan seninle konuşamıyor bile kaldı ki sana rahatsızlık versin, seninle kavga edebilsin.

Neden bu denli kötülükler arttı

Neden bu denli kötülükler arttı, neden bu kadar vicdansız insanlar olduk işte haberlerde bunları izledikçe gerçekten üzülüyorum. Ayrıca İç Karartan Haberlerde kadın cinayetleri ve tacizleri gibi haberleri gördükçe haberleri bir kadın psikolojik olarak çok fazla etkileniyorum. Ve birçok kadının da bu denli etkilendiğini düşünmekteyim. Sürekli bir yerlere giderken rahatsız olursak arkamıza bakmak zorunda kalıyoruz, çantamızda biber gazı bulundurabiliyoruz. Yani bu haberlerden o kadar çok etkilenmiş durumdayız ki gideceğimiz yerlerde tedirginlikle hareket eder hale geldik. Sadece bu da değil kimselere güvenimiz de kalmadı, büyük paralar ile dolandıran insanların haberleri o kadar çok artmış durumdaki kimse kimseye güvenmiyor. Yani toplum olarak ne ara bu hale geldik gerçekten çok üzülüyorum.

Özellikle de son zamanlarda gündüz kuşağında çıkan olayları insanları gördükçe daha çok şaşırıyorum. Hatta sıkıldığım hayatıma bile şükrediyor ve sıkılmamın bile ne kadar kıymetli olduğunu düşünüyorum. Birçok insanı dolandıranlar, kızları evden kaçanlar, zorla istemediği bir evlilik yapanlar, çocuk katilleri hatta anne ve babaların bile çocuklarını öldürdükleri olaylar dile dolup taşmış durumda. Bu yüzden yeryüzünde ki en tehlikeli varlıkların gerçekten insanlar olduğunu düşünüyorum.

Yine son zamanlarda sürekli savaş haberleri

Yine son zamanlarda sürekli savaş haberleri ve sürekli Rusya Ukrayna savaşını izler olduk. Bu savaş yüzünden ekonomik kriz, yiyecek krizi, enerji krizi patlak vermiş durumda. Haberler hep bu şekilde iç karartıcı olunca ve dünya da veya ülkemizde iyi şeylerin haberleri çok az yapılınca insanın artık haber izleyesi falan gelmiyor. Kendi hayat şartlarımız zaten yeterince zor ve bir de bu haberleri görünce insanın iyiliğe güzelliğe dair hiçbir umudu kalmıyor. Son zamanlarda haberlerde ülkemde görmüş olduğum en güzel haber ise yerli arabamızın üretimine dair çıkmış olan bir haberdi. Onun dışında iyi bir haber artık görmek neredeyse zor gibi geliyor insana.

Son birkaç yıldır yine en çok duyduğumuz İç Karartan Haberlerden biri Covid-19 ve orman yangınları olmuştu ve birde depremler. Bu makalemde kimseye haber izlemeyin demiyorum ama haberlerde iyi bir şeyler duymak artık zor olduğu için izlemekte keyif vermiyor doğrusu. Tabi bu herkes için değişebilir bazı insanlar sürekli dünyanın ve ülkenin durumundan haberdar olmak isteyebilir. Saygı duyarım ama haberlerden olumsuz etkilendiğimiz de bence aşikar. Bu denli olumsuz haberlerden sonra ya çok panik ya da çok sinirli bir insan haline gelebiliyor insan ki bunu çevremde de bizzat gözlemlemiş bulunmaktayım. Peki siz sevgili okuyucularımız bu haberler konusunda ne düşünüyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Ali Yavuz

Recent Posts

Tuzla İstasyon Marmaray

Tuzla İstasyon Marmaray: Detaylı Rehber ve Yolculuk Bilgileri Tuzla İstasyon Marmaray hattı, İstanbul’un en önemli…

3 gün ago

Tuzla Haberleri Güncel

Tuzla Haberleri Güncel Gelişmeler ve Öne Çıkan Başlıklar Tuzla Haberleri Güncel gündem; Tuzla, İstanbul'un hızla…

1 hafta ago

Tuzla Motor Kazası Son Dakika

Tuzla Motor Kazası Son Dakika Tuzla Motor Kazası Son Dakika! Tuzla’da meydana gelen motor kazaları…

1 hafta ago

Bugün Ne Tür Makale Hazırlamak İstersiniz?

Bugün Ne Tür Makale Hazırlamak İstersiniz? Bugün Ne Tür Makale Hazırlamak İstersiniz? İçerik Üretimi ve…

3 hafta ago

Emlakta Doğrulanmış İlan Dönemi Başlıyor!

Emlakta Doğrulanmış İlan Dönemi Başlıyor! Emlakta Doğrulanmış İlan Dönemi Başlıyor! Emlak sektörü son yıllarda dijitalleşmenin…

1 ay ago

2024 KPSS Ortaöğretim

2024 KPSS Ortaöğretim: Sınav Soruları, Cevap Anahtarı ve Sonuçlar 2024 KPSS Ortaöğretim, lise mezunları için…

1 ay ago