Kış Çayı Nasıl Yapılır ;Kasım ayına girmiş olmamızla birlikte artık soğuk kış havalarına iyice yaklaşmış bulunuyoruz. Bu yüzden insanlar tarafından Google’da en çok aratılan şeyler Kış Çayı Nasıl Yapılır? Kış Çayının Faydaları Nelerdir? Kış Çayı Tarifi, Kış Çayının İçine Neler Konur? Kış Çayına Hangi Bitkileri Koymalıyız? gibi başlıklar. Peki birçok bitkinin içinde bulunduğu kış çayını nasıl yapmalıyız ve içine hangi bitkileri koymalıyız?
Bildiğimiz gibi kış çayı içerisinde birçok farklı bitkiyi barındırır. Yani ayrı ayrı demleyip çay olarak içtiğimiz bitkiler kışa doğru bir demlikte demlenir ve bir bardakta toplanır. Bitkilerin harmanlanarak demlenmesi zamansal olarak kışın yapılmasından dolayı da Kış Çayı ismini alır. Öyle ki kış çayının bir diğer önemli özelliği de kış aylarında insan sağlığına faydalı bitkileri bir araya toplamasıdır. Bu yüzden bazı insanlar kış çayını bir çay olarak tüketmenin yanında şifa kaynağı olarak bir ağrı kesici, antibiyotik niteliğinde de tüketir.
O halde tarife geçmeden kış çayının az önce değindiğimiz insan sağlığına olan faydalarına göz atalım. Genellikle geçiş mevsimi olan aylarda yaşanan sağlık problemlerine iyi gelmesinin yanında kış çayı içine kattığınız bitkilere göre de fayda sağlar. Ancak genel olarak çoğu çayın gösterdiği etkileri gösterir. Kış çayının güzel bir yanı da kendi isteğinize göre de ayarlayabilmenizdir.
Mesela ıhlamur sevenlerin içine bal, süt sevenlerinde karabiber katması gibi sizin de sevdiğiniz bitkileri kullanarak kendinize karışım halinde bir çay yapmanız. Yalnız bu çay bir karışım olduğu için daha çok besin ve enerji deposu şeklindedir. Şu ana kadar genel olarak bahsettiğimiz kış çayının faydalarını şu şekilde sıralayalım:
Daha öncede dediğimiz gibi kış çayınızı sevdiğiniz bitkileri hatta kuru meyveleri, baharatları bunun yanında bal, pekmez ve reçeli kullanarak kendinizde yapabilirsiniz. Biz yine de sizin için sevebileceğiniz bir kış çayı tarifi hazırladık.
kullanarak çayınızı hazırlayabilir. İstediğiniz bitki, meyveleri de katabilirsiniz. Sizler için geniş çaplı fayda sağlaması adına çok çeşitli bir tarif verdik.
Peki bu çayı demleyerek mi kaynatarak mı yapmalısınız? Kış çayı da bütün bitki çaylarının yapıldığı gibi demlenerek yapılmalıdır. Bunun için verilen malzemelerden yapısına (öğütülmüş, adet vs.) göre 1 tatlı kaşığı veya 3-4 adet alarak küçük bir kapta karıştırın. Ardından bu karışımdan da 1 tatlı kaşığı alarak 1 su bardağı kaynamış suya atın ve demlemeye bırakın. 5-10 dakika sonra süzerek için. Afiyet olsun. Şifa versin.
Not: Verilen tarif miktarı 1 demlemelik çay değildir. Dilerseniz karışımı 1 demlemelik olarak ayarlayıp tadına baktıktan sonra yeniden yapabilirsiniz. Her bardak için karışımdan 1 tatlı kaşığı konur. Ayrıca çayınızın içine arzuya göre bal, pekmez, limonda ekleyebilirsiniz.
Bitkileri kaynayan suya doğrudan atmayın. Bitkiler kaynar suyun içine su 1 dakika kadar bekletildikten sonra atılmalıdır.
500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı 500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı... İstanbul'un kalabalık caddelerinde…
Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi. İstanbul'un farklı semtlerinden yakma resim…
112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen…
İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından…
Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024 Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024. THY…
1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun 1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun...Sevgili okuyucularımız, 1 Mayıs…