Biyografi

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı covid 19 önlemleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1968 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlkokul ve Ortaokul eğitimlerinin ardından lise eğitimini Alman lisesinde almış ve bu yıllarda turizm sektöründe küçük projelerde görev almaya ve rehberlik yapmaya başlamıştır. Ardından üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce işletme bölümünde tamamlamıştır. Bu bölümü tamamlamasının ardından ilgi alanı olan turizm sektöründe iş hayatına atılmıştır. 1991 yılında güncel olarak paket tur, otel ve konaklama hizmeti veren şirketini acente olarak kurmuş ve bu şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır.

Mehmet Nuri Ersoy, Murat Ersoy isimli bir ikiz kardeşe sahip olup turizm sektöründe birlikte iş yapmaktadırlar. Atlasjet ve Voyager turizm şirketleri bu iki kardeşe aittir. 2000 yılında otelcilik sektörüne giriş yapmış ve turizm ve otelcilik alanında 30 yılı aşkın bir süre hizmet vermiş ve çalışmalar yapmıştır. Mehmet Nuri Ersoy ayrıca ETS tur ve Max Royal otellerinin sahibi olarak tanınmaktadır.

Kültür Turizm Bakanlığı Duyuruları

Mehmet Nuri Ersoy, 2018/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı için davet almış ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmıştır. Kültür Turizm Bakanlığını Numan Kurtulmuş’tan devralmıştır. Bu göreve gelişi itibari ile şirketlerindeki bütün görevlerinden ayrılmış daha profesyonel olan kişilere devretmiştir. Güncel olarak yaşanan küresel pandemi sürecinde özellikle Ukrayna ve Rusya’dan Türkiye’ye güvenli bir şekilde döviz ve turist girişini sağlaması ile ilgili çevrelerce takdir ile karışılanmış ve adından sıkça söz ettirmiştir.

Pervin Ersoy ile evli ve üç çocuğa sahip olan Ersoy çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir. Eşi Pervin Ersoy Halk ile İlişkiler yüksek lisans mezunu olmakla birlikte çeşitli kanallarda sabah programları yapmış ve sosyal medyada aktif olarak paylaşım yapmaktadır.

Ali Yavuz

Recent Posts

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS’den Nasıl Randevu Alınır?

Hastanelerde Onaylı Randevu Nedir MHRS'den Nasıl Randevu Alınır? Hastanelerde onaylı randevu nedir ve MHRS'den nasıl…

5 gün ago

500T İstanbul’un En Uzun Otobüs Hattı

500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı 500T İstanbul'un En Uzun Otobüs Hattı... İstanbul'un kalabalık caddelerinde…

2 hafta ago

Tuzla Belediyesi’nde 8.Yakma Resim Sergisi

Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi Tuzla Belediyesi'nde 8.Yakma Resim Sergisi. İstanbul'un farklı semtlerinden yakma resim…

2 hafta ago

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar

112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen Gereksiz ve Pes Dedirten Çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Gelen…

2 hafta ago

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından…

2 hafta ago

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024 Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı 2024. THY…

2 hafta ago