Blog

Ödeme Karşı Kurutulmuş Kiraz Sapı Çayı

Ödeme Karşı Kurutulmuş Kiraz Sapı Çayı

Ödeme Karşı Kurutulmuş Kiraz Sapı Çayı

Ödeme Karşı Kurutulmuş Kiraz Sapı Çayı; Ödem vücut sağlığı için başlı başına bir sorundur. Vücuttaki ödemden kurtulmak için çeşitli yöntemler arar dururuz. Genellikle tercihimizi bitkisel ürünlerden yana olmaktadır. Tıpkı kurutulmuş kiraz sapı çayı gibi. Güçlü bir ödem söktürücü özelliği bulunan kiraz sapı çayı nedir, nasıl kullanılır, ödem dışında başka ne gibi yararları vardır ve kiraz sapı çayı nasıl kullanılır. Tüm bu konuları tek yazı altında topladık.

Kurutulmuş Kiraz Sapı Çayı Nedir

Geleneksel tıpta şifalı bitki olarak kabul edilen kiraz sapı çayı, kirazın saplarının kurutulmuş halinden yapılır.   Her ne kadar yaz aylarında meyvesini ya da meyve suyunu tüketmeye alışık olsak da kirazın sapının da besleyici ve faydalı olduğu söylenmektedir. Bu nedenle tükettiğiniz kirazların sapını bir kenara ayırıp kurutarak sağlık için değerlendirebilirsiniz.

Peki Faydaları Nelerdir

Kirazı sapın kurutup çay olarak tükettiğinizi zaman güçlü bir idrar söktürücü olmaktadır. Aynı zamanda vücuttaki toksinleri atıp, böbrek taşlarını temizler ve idrar yolu enfeksiyonlarını giderir. İçeriğinde potasyum tuzları yer aldığından dolayı vücuttaki toksinleri idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlar. Aynı zamanda kiraz sapı çayını müshil etkisi vardır. Bu özelliği sayesinde kabızlık ve gaz sorunlarını yok eder. Obezite tedavisinde sıkça tavsiye edilen kiraz sapı çayını içindeki uçucu yağlar ve anti- inflamatuar özeliği sayesinde romatizmal ve gut hastalılarına da destek tedavi olduğu söyleniliyor.  Aynı zamanda;

  • Kanı temizler, anemiyi engeller
  • Sakinleştirici özelliği vardır
  • Kötü kolesterolün düşmesine yardımcıdır
  • Karaciğere faydalıdır
  • Prostat şikayetlerini azaltır

Kadınların adet dönemlerinde oldukça faydalıdır.  Adet sancısına iyi gelir. Ayrıca kadınların adet dönemlerinde en çok şikâyet ettiği sorunlardan birisi olan şişmeleri giderir. Kiraz sapını kaynatıp çay olarak tüketmeniz halinde hem dolaşım sistemini düzenleyerek hem de toksin atılımını kolaylaştırıp vücutta oluşturan ödemleri yok edecektir. Kiraz sapı çayını doku ve organlarda oluşan ödeme karşı da birebir faydalı olduğu söylenilmektedir.

Hangi Vitaminlere Sahiptir

Sadece kirazın kendi değil sapını da çeşitli vitaminler barındırdığı uzmanlar tarafından açıklanmıştır A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olan kiraz sapı aynı zamanda yüksek miktarda magnezyum, potasyum, antioksidan içermektedir. Ayrıca vücudun melatonin ile serotinin biyoritmini düzenlemeye yardımcı antioksidanlar barındıran nadir bitkiler arasında yer almaktadır. Tüketimi de gayet hoş ve lezzetlidir.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır

Yaz aylarında yediğiniz kirazın sapların yıkayın ve kuruduktan sonra nem ve güneş almayan bir yere koyarak bir hafta bekletin. Kuruyan sapların hava almayan bir kavanoza koyarak muhafaza edebilirsiniz. Bir tencerenin içerisine bir litre su ile bir avuç kadar kiraz sapı ilave edin.  5-10 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kiraz sapı çayını süzerek ılık ya da sıcak olarak i içebilirsiniz.

Ne Kadar Süre İçmeliyiz

Kiraz sapı çayını faydalarında yarar sağlamak için yemeklerde yarım saat önce ya da yemeklerden iki saat sonra bir su bardağı içmeniz içmelisiniz. Bu tarifi yedi gün uygulayıp 3 gün ara vermeniz gerekmektedir. Üç gün aradan sonra tekrar bir hafta daha tüketip uygulamayı gitmelisiniz. Bu tarifi erkekler kırk yaş ve sonrasında kadınlar ise on beş yaşından sonra kullanmaları gerekir. Adet dönemlerinde ise aç ya da tok karnına günde bir bardak içmesi gerekir. Ayrıca gün içinde öğünlerde olmak üzere en fazla üç bardak içebilirsiniz.

 

Ali Yavuz

Recent Posts

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun

1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun 1 Mayıs işçi Bayramı Kutlu Olsun...Sevgili okuyucularımız, 1 Mayıs…

2 gün ago

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcılığına yeni müdür atandı. İzmit…

3 gün ago

Sinem Gülenç Kimdir?

Sinem Gülenç Kimdir? Sinem Gülenç Kimdir?1981 İzmit Doğumludur. İlk Yıllar ve Eğitim 1981 yılında İzmit'te…

3 gün ago

29 Nisan 2024 altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu

Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar Oldu? 29 Nisan 2024 Güncel Değerlendirme 29 Nisan 2024 altın…

3 gün ago

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024

2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024 2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024. Dikey Geçiş Sınavı,…

1 hafta ago

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında

Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı…

1 hafta ago