Saç Derisindeki Egzama Nasıl Önlenir

Saç Derisindeki Egzama Nasıl Önlenir
Saç Derisindeki Egzama Nasıl Önlenir

Saç Derisindeki Egzama Nasıl Önlenir

Saç Derisindeki Egzama Nasıl Önlenir? Cilt ve deri hastalıklarından birisi olan egzama vücudun her yerine dağılabilir. Bunun için zamanında tedavi edilmesi ya da yayılmasını engellemesi gerekir. Ellerde boyunda kulak içinde ve saç derisinde çıkan egzamanın oluşmasında en önemli neden aşırı sinir ve strestir. Vücudunuzu her yerinde görülen bu hastalık saç derisine kadar ilerlediği zaman saçlarınızın kaybetmenize neden olmaktadır. Günümüzde  saç dökülmelerini büyük bir bölümü egzamadan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle saç ve saç derisi sağlığınıza önem vermeli ve egzamanız varsa buna zamanında önlemeye çalışmalısınız. Peki saç derisindeki egzama için ne yapılmalı ya da saç derisinde egzama olduğu nasıl anlaşılır, işte konunun detayları….

Saç Derisindeki Egzama Nasıl Anlaşılır

Belirttiğimiz birkaç madde ile saç derinizde egzama olup olmadığını anlayabilirsiniz.  Egzama saç derisinde kepeğe neden olmaktadır. Aynı zamanda kozmetik ürünlerine hassasiyeti olanlar bu ürünleri kullanmaya devam ettikçe saç derisinde egzamanın çıkması kaçınılmazdır. Mevsimsel alerjik nedeniyle de saç dersinde egzama çıkmaktadır. Genel olarak egzama belirtileri ise saç derisinde oluşan kaşıntıdır. Aynı zamanda saç derisinde pul pul bir görünüm ile kızarıklıklar meydana gelir ya da anormal bir şekilde yağlanma görülür. Özellikle saç diplerinde iltihaplanmalar ve akıntılar oluşur. Eğer saç derisine egzamam kulak kanalı yolu ile serptiyse kulakta da akıntılar olmaya başlar. Elinizi saçlarınızda gezdirdiğiniz zaman küçük kabarcıklar olduğunu hissedersiniz. İşte bunların tümü saç derisinde oluşan egzama belirtileri arasında yer almaktadır.

Peki Tedavisi Nedir

Saç derisindeki egzamanın tedavisi için öncelikle vücudun başka bölümlerinde egzama olup olmadığına bakılmalıdır. Çünkü kulak kanalında da egzama olabilir. Elleriniz ya da ayaklarınızda da egzama olabilir. Bu nedenle egzamanın neden ve nereden geldiğini bulmak tedavini ilk aşamasıdır egzama tedavisinde akla gelen ilk tedavi yöntemi saçlarınıza çinko, pritoin, salisilik asit ve ketokonazol içerikli özel şampuanlar kullanılmasıdır. Ayrıca saç derinizin kurumasını engellemeniz gerekir. Bunun yanı sıra çok fazla sıcak su ile duş yapmamalısınız. Egzama tedavisi için kullanılacak şampuanlar arasında seçim yaparken doktorunuzun tavsiyesini dikkate almalısınız. Çünkü ilgili hekim kullanacağınız ürünün egzamanızın derecesine ve türüne göre belirlemektedir.

Ayrıca saç derisindeki egzamanın tedavisi için kullanacağınız şampuan türlerini içeriğindeki ekstralara da dikkat etmeniz gerekir. Mesela içeriğinde alkol olanlarını kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir. Çünkü alkol derinize temas ettiği zaman derinizi kurutacak ve egzamayı tedavi etmek yerine iyice artmasına nerden olacaktır.  Saçınızı yıkarken de saç derinizin kaşıyarak yıkamamalı parmak uçlarınızla hafice masaj yaparak yıkmalısınız. Kepek önleyici şampuanlarında saçlardaki egzamana iyi geldiği söyleniyor. Haftada en az üç kez saçlarınızı kepek önleyici şampuanlar ile yıkamanız gerekir.

Egzama Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm

Saç derinizde ya da vücudunuzu diğer bölümlerindeki egzamadan aşırı şikayetçiyseniz buna uygun bitkisel çözüm önerileri de işinize yarayacaktır. Özellikle çay ağacı yağı en iyi seçim olacaktır. Çay ağacı yağından bir miktar şampuanınızı içerisine katarak saçlarınız içinde kullanabilirsiniz. Saç derisindeki egzama tedavisi için diğer çözüm önerisi baldır. Bir kabın içerisine %10 oranında su ve %90 oranında bal ilave ederek elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza ve saç derinize parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayıp 20 dakika bekletin. Daha sonra bol ılık su ile durulayın.

Ayrıca derinizdeki kabuklu yerler çok fazla belirginse sade balı kabuklu yerin üzerine sürerek üç saat kadar bekletin. Saçınızı bol ılık suyla durulayın. Bu uygulamayı da bir ay boyunca haftada bir kez olmak üzere her hafta düzenli olarak uygulamaya özen gösterin.

Saç Derisindeki Egzama Nasıl Önlenir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin