10 Haziran 2022 Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

10 Haziran 2022 Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu
10 Haziran 2022 Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu

10 Haziran 2022 Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 10 Haziran 2022 güncel altın kuru fiyatları

10 Haziran 2022 Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 10 Haziran 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatları…

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

Altın, yatırımcıların fiyat baskılarını kontrol altına almak isteyen Fed’in faiz artış hızına dair ipuçları verebilecek ABD enflasyon verisini beklemesiyle haftayı sınırlı bir düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Ons altın 1.840-1.845 dolar bandı arasında işlem görüyor.

Altının gram fiyatı dolar/TL’deki yükselişin de etkisiyle 1.020 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki hareketlere paralel dalgalı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.020,7 liradan tamamladı.

Çeyrek altın 1.675 lira, Cumhuriyet altını da 6.894 liradan satılıyor.

Analistler, bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların temkinli hareket ettiğini kaydederek, altının ons fiyatının dar bantta hareket ettiğini söyledi.

ABD’de enflasyon martta yüzde 8,5 ile 41 yılın zirvesini görmüş, nisanda ise yüzde 8,3’e gerilemişti. Yatırımcıların enflasyondaki düşüşün kalıcı olup olmadığını sorgulayacağı ABD’nin mayıs ayı enflasyon verisinin yüzde 8,3 düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor. Beklentilerin üzerinde gelen verilerin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaşma sürecini daha agresif yürüteceğine dair görüşleri güçlendirebileceği öngörülüyor.

Yurt içinde ise ekonomi yönetiminin finansal istikrarı güçlendirmek için attığı adımların yatırımcıların odağına yerleştiğini aktaran analistler, bugün ayrıca Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının takip edileceğini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 doların destek, 1.890 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılıyor. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Tuzla Haberleri

10 Haziran 2022 Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?
Bizi Takip Edin