13 Nisan 2022 Dolar kuru bugün

13 Nisan 2022 Dolar kuru bugün Ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar? (13 Nisan 2022 dolar - euro fiyatları)

13 Nisan 2022 Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Döviz kurları hafta ortasında yatay seyrediyor.

Dolar/TL, yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından 14,59 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL 15,84’lerde seyrediyor.

Dolar endeksi önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 100,4’te dengelendi. Euro/dolar paritesi ise yatay seyirle 1,0830’dan alıcı buluyor.

ABD‘de yüzde 8,5’le 1981’den bu yana en güçlü yıllık yükselişini kaydeden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahvil piyasalarında fiyatlamaları zorlaştırdı.

Veri sonrası, Fed’in mayıstaki toplantıda 50 baz puan faiz artırma ihtimali yüzde 85 seviyesine çıkarken, enflasyonun martta zirve yapmış olabileceği beklentisi tahvil piyasalarındaki 7 günlük satış eğilimini durdurdu. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 2,83’le Aralık 2018’den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 2,77’de dengelendi.

Uzmanlar, tahvil piyasalarında azalan satış baskısının dolar talebini kısmen de olsa törpülediğini kaydetti.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin şahin tonlu açıklamalarına devam etmesinin ardından gözlerin yarınki Avrupa Merkez Bankası’nın toplantısına çevrildiğini aktaran uzmanlar, bugünün veri takviminde ise ABD’de açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) öne çıktığını bildirdi.

FAİZDE KARAR HAFTASI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da (TCMB) nisan ayı faiz kararını yarın açıklayacak.

Bankanın faizi yüzde 14’te sabit bırakması bekleniyor. Banka geçen yılın son 4 toplantısında faizi 5 puan indirmiş, bu yılın ilk 3 toplantısında ise değişiklik yapmamıştı.

Başkan Şahap Kavcıoğlu, mart sonu gerçekleştirilen genel kurulda, Liralaşma stratejisi kapsamında politika gözden geçirme sürecinde olduklarını bu nedenle faizi sabit bıraktıklarını söylemişti.

Tuzla Haberleri

13 Nisan 2022 Dolar kuru bugün
Bizi Takip Edin