18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Haftası

18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Haftası
18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Haftası

18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Haftası

18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Haftası kutlu olsun. Müze nedir? Sevgili okuyucularımız, 18-24 Mayıs Haftası dünya da Müzeler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hepimizin 18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Haftası kutlu olsun. Bu konu her ne kadar müze ile ilgili olan kişileri kapsıyor gibi görünse de aslında müzeler de bulunduğumuz şehirlerden bizlere bırakılan bir miras yatmaktadır. Eğer hazırsanız buyurun bugünkü makalemiz de müzelerimiz için gelsin.

Sevgili okuyucularımız, hepimizin bildiği üzere müzeler bizlere geçmişten hep izler tutan yerler olmuştur. Gerek arkeoloji müzeleri gerek etnografya müzeleri gerek sanat müzeleri, gerek tarih müzeleri gibi müzeler aslında hem geçmişe hem de geleceğe ışık tutan yerlerdir. Bu yüzden müzeler aslında çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle geçmişten izler taşıyan arkeoloji ve açık hava müzeleri benim gezmek için en çok tercih ettiklerim arasında yer almaktadır. Bunun en büyük nedenini ise kendimce şu şekilde sıralamaktayım:

  1. Ülkemizin arkeolojik kazılar açısından çok zengin olması
  2. Eski insanların bir günlük yaşantılarını, eğlencelerini bizlere gösteriyor olması
  3. Bu zamana kadar korunup bizlere kadar geliyor olmasının ilgi çekiciliği

Tabi bu durum herkes açısından farklı olmakta birlikte müzeleri gezen her kişide de farklı etkenler bıraktığını düşünmekteyim. Bu yüzden müzeler aslında sadece arkeologları ve müzelerde çalışan kişileri değil hepimiz için büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle yaşadığınız şehirlerde olan arkeoloji müzeleri bizlere geçmiş dönemde yaşamış olan insanlardan kalan büyük bir mirastır. Bizlerde sizler gibi bu diyarda bu topraklarda yaşadık ve yaşam şeklimiz ise bu şekilde demenin başka bir yoludur. Bu yüzden geçmişe ışık tutan tek yer müzelerdir.

Müzekart fiyatı ne kadar?

Hatta tarih kitaplarını canlı kanlı anlatan tek yer müzelerdir. Bu yüzden özellikle ülkemde yaşayan herkesi en azından yaşadıkları yerlerde bulunan müzeleri bir kere bile olsa gezmelerini tavsiye edebilirim. Kendimden örnek vererek şunu söyleyebilirim ki ben bulunduğum şehirdeki her bir müzeyi bir kereden fazla gezmeye önem veririm. Çünkü her gittiğimde ben sanki ilk defa görmüş gibi oluyor ve daha önce gözümden kaçmış olan bir şeyi bu sefer daha net görebiliyor ve ilk defa görmüş gibi oluyorum. Bu verimli aktiviteyi iyi çevremde olan herkese ve siz sevgili okuyucularıma tavsiye ediyorum.

Her bir müzenin kendine has bir ruhu olduğunu ve müzenin çeşidine göre de farklı bir ruh taşıdığını sizlere söyleyebilirim. Bu müzeler her ne kadar yaşamıyor gibi görünseler bile aslında yaşayan yerlerdir. Herhangi bir sorun olmadığı sürece de yaşamaya devam edeceklerdir.

Müzeleri gezerken özellikle her bir ayrıntıyı detaylı bir şekilde incelemeli ve kaçırmamaya da özen gösterilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü her bir ayrıntı farklı detaylara değinmekte ve bu her ayrıntı bir bedene bürünmektedir.

Ülkemizde Turizm ve Kültür Bakanlığına bağlı olan her bir müze Müze Kartı ile çok rahat bir şekilde gezilebilmektedir. Bu ayrıntı benim en çok sevdiğim şey arasında yer almaktadır. Çünkü bu Müze Kartını bir senelik alıp cüzi bir miktar ödererek bir sene boyunca Müze Kartı ile birçok müzeyi gezebilmektesiniz. Ülkemizde bu durum aslında halkımız için müzeleri gezmeleri ve görmeleri açısında verilmiş olan en büyük destek olduğunu söyleyebilirim.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle Müze Haftası olmasından dolayı müzelerin önemine dair kendi bakış açımdan bir makale yazmak ve sizleri de müzeleri gezmeye hatta bir kere değil de birkaç kere gezmeye teşvik etmek istediğimi de ayrıca belirtmek isterim. Peki siz sevgili okuyucularımız en çok gezmeyi sevdiğiniz müze hangisi?

Tuzla Gazetesi

18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü Haftası

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin