2 Mayıs 2023 Dolar kuru bugün ne kadar?

2 Mayıs 2023 Dolar kuru bugün ne kadar
2 Mayıs 2023 Dolar kuru bugün ne kadar

2 Mayıs 2023 Dolar kuru bugün ne kadar?

2 Mayıs 2023 Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL sınırlı yükselişini sürdürerek 19,46 seviyesinde hareket ediyor. Euro/TL, 21,39 civarında işlem görüyor. Piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın açıklayacağı faiz kararlarına odaklandı. Fed’in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın yıl sonuna kadar iki kez faiz indirimine gidebileceği fiyatlansa da söz konusu fiyatlamaların yarınki gelişmelere paralel değişebileceği ifade ediliyor. Öte yandan, yoğun veri haftasında cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam rakamı ekonomideki gidişata ilişkin ipucu vermesi açısından büyük önem arz ederken, ülkede bankacılık krizinin yatışması da risk algısını törpülüyor. ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), dün, First Republic Bank’ın kapatıldığını ve varlıklarının ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan Chase tarafından satın alınacağını duyurmuştu.

Dolar Kuru Nedir?

Dolar Kuru Nedir? Dolar kuru Alış kuru nedir? Dolar Satış kuru nedir? ABD dolarının bir başka para birimi karşısındaki değerini gösterir. Dolar kuru, piyasalardaki talep ve arz dinamiklerine göre değişebilir ve dünya çapında yatırımcılar, ticaret ve turizm gibi faktörler tarafından etkilenebilir.

Dolar kuru, bir ülkenin ekonomik durumunu yansıtır ve para birimi değerinin artması ya da azalması ülkenin ekonomik gücünün yükselip düşmesine işaret edebilir. Ayrıca, ülkenin merkez bankasının para politikası, faiz oranları, enflasyon ve dış ticaret açığı gibi faktörler de dolar kurunu etkiler.

Tuzla Haberleri

2 Mayıs 2023 Dolar kuru bugün ne kadar?
Bizi Takip Edin