20.Milli Eğitim Şürası Açılış Töreni

20.Milli Eğitim Şürası Açılış Töreni
20.Milli Eğitim Şürası Açılış Töreni

20.Milli Eğitim Şürası Açılış Töreni

20.Milli Eğitim Şürası Açılış Töreni. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şûrası’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin detayları duyurdu ve “Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar” dedi. Buna göre; ikinci eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlere 1000 TL, başöğretmenlere ise 2000 TL maaş artışı yapılacak. Erdoğan profesörlere de çağrıda bulunarak “İstiyorum ki gelsin ortaöğretimde müdür olsunlar. Ortaöğretime farklı bir zenginlik kazandıracaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Her alanda güçlü alt yapıya sahip olmanın önemine hep birlikte şahit oluyoruz. Herkesin içine kapandığı bir dönemde ülkemizde ekonomik hayatın durmasına izin vermedik. Salgın ile mücadelede yakaladığımız başarıyı salgın sonrası dönemde de artırarak devam etmek istiyoruz.

En çok ehemmiyet vereceğimiz alanlardan birinin eğitim olacağını 20 yıl önce söylemiştik. Tüm bütçelerde hep en büyük payı eğitimi ayırdık. Bu yıl merkezi bütçenin yüzde 15,7’sini eğitime ayırdık.

“ARTIK ÖĞRENCİLER DERS KİTABI PEŞİNDE KOŞMUYOR”

2002’den bu yana kadar 713 bin 625 öğretmenimizin öğrencileri ile buluşmasını sağlayarak okullarımızın kadro ihtiyacını gerçekleştirdik. 4+4+4 sistemi ile zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Bugün artık isteyen her öğrencimiz mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve peygamberimizin hayatını okuyup öğrenebiliyor. Artık ne öğrencilerimiz ne de velilerimiz ders kitabı peşinde koşmuyor. Okulun ilk gününde ders kitaplarını masalarında buluyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlere peş peşe müjde verdi

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Bu salonu dolduran kardeşlerim iyi bilirler. Biz teksir notları ile okuduk. Teksir kağıtları ile okuduk. Teksir kağıtlarından mürekkebin dağıldığı, almak isteyip de abilerimizden alamadığımız o notlar felaketti. Üst sınıflara almaya gidince ağabeylerimiz bize o teksir notlarını vermezlerdi. Kırtasiyeciler bize 10-15 gün sonraya gün verirlerdi. Biz bunları yaşadığımız için bu nesle bunları yaşatmayacağız dedik. Kuşe kağıtlardan kitapları sıralara koyduk, bu nesle biz bizim yaşadığımız zorlukları hamdolsun yaşatmıyoruz. Yardımcı kaynak sorununu da çözüme kavuşturuyoruz. Yardmcı kaynaklar da öğrencilerimize ücretsiz dağıtılıyor. Okul öncesi eğitimi de süratle yaygınlaştırıyoruz. Okul öncesi eğitim kurumlarındaki sayıyı daha da artırmayı düşünüyoruz.

Kız çocuklarımızın önündeki engellerin kaldırılması da bir diğer önemli adımımızdır. Bizim iktidarımız döneminde kızlar, erkeklerden daha fazla eğitimden yararlanmaya başlamıştır. Rabbime hamd ediyorum, bize bugünleri gösterdi diye. Kadın öğretmen oranı bizden önce yüzde 50’nin altındayken, şimdi bu oran yüzde 60’ı bulmuştur.

Türkiye hedefleri, vizyonu ile büyük bir ülkedir. Elimizdeki en kıymetli hazine çocuklarımız ve gençlerimizdir. Taşı elmasa çevirenler öğretmenlerimizdir. Öğretmen sadece öğretmez, aynı zamanda değer kazandırır, ufuk çizer.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU MECLİS’E GELİYOR

Öğretmenlerimizin şartlarını iyileştirmek için son 19 yılda çok önemli adımlar attık. Başkaları öğretmenlerimizi tehdit ile meşgulken, biz son olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir müjdemizi daha paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu kısa sürede Meclis’imize sunacağız. Öğretmenlerimiz ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar.

ÖĞRETMEN MAAŞLARINDA 1000-2000 TL ARTIŞ OLACAK

Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavı bir kenara bırakıyoruz, bir program uygulayarak öğretmenlerimize destek olacağız. Uzman öğretmenlerimiz bir derece alacaklar ve maaşlarında 1000 TL artış olacak. Yüksek Lisans yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaklar. 10 yıllık uzman öğretmenler sınavda başarılı olduktan sonra baş öğretmen olacaklardır. Ayrıca maaşlarında 2 bin TL artışa gideceğiz. Doktora yapan öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf olacaklar.

SÖZLEŞMELİ-KADROLU ÖĞRETMEN AYRIMI KALKIYOR

Ek göstergeleri söz verdiğimiz gibi 3600’e çıkaracağız. Kadrolu, sözleşmeli öğretmen ayrımını da ortadan kaldıracağız. Sözleşmeli öğretmenler kadrolular ile aynı şartlara sahip olacaklar.

Orta öğretimde profesörlerimiz gelsinler okullarımıza müdür olsunlar. Orta öğretime farklı bir zenginlik kazandıracaktır. Bu çağrımı buradan bir kez daha yapıyorum. Birkaç tane var, onları da tebrik ediyorum.”

Tuzla Gazetesi

kaynak:iha

20.Milli Eğitim Şürası Açılış Töreni

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin