2021 Yılı Mutfak Modası

2021 Yılı Mutfak Modası
2021 Yılı Mutfak Modası modelleri

2021 Yılı Mutfak Modası

2021 yılı mutfak modası trendleri ;Mutfak tasarımı seçimlerinizde, doğal dokular, açık alanlar, renkler ve diğer moda trendlerinden bahsedeceğiz. Modern tasarımdaki ana küresel eğilim, çerçevelerin olmamasıdır. Bu durum sadece moda ve stil için değil, aynı zamanda iç mekan için de geçerlidir.

Provence sever misiniz? Dairenin ülke motiflerinin sevgisini yansıtmasına izin verin. Minimalizm mi? Dokuların ve gölgelerin oyunlarını mutlaka deneyin. Tek renk mi? Bu da harika bir seçim. Sonuçta senin evin ve senin kuralların.

Bununla birlikte, bugün popülerliklerinin zirvesinde olan bir dizi trend daha var. Ne bu yıl ne de gelecek yıllarda modası geçmeyenler.

2021 Yılı Mutfak Modası Alanı Birleştirme

Modern apartmanların projelerine ve yerleşim planlarına daha yakından bakın. Tasarımcılar ve ev sahipleri, mutfağı oturma odası ve yemek odasıyla birleştirerek, daha açık alanlar lehine bir seçim yapıyorlar. İşlevsel bir bakış açısıyla bakılırsa bu hak verilecek bir tercih. Bu odalarda daha fazla zaman harcıyoruz. Öyleyse neden gereksiz duvarlar ve bölmeler olmadan tüm bu alanları kullanarak tasarım olanaklarını genişletmiyoruz.

Alanın doluluk oranı mevcut alana bağlı olarak değişir. Ada mutfak tasarımı önemli trendlerden biridir. Bu elaman hem tasarım hem de işlevsellik açısından odanın en önemli parçası haline gelir. Bir bar tezgahına, bir masaya dönüşür ve ek saklama alanı vardır.

Daha küçük bir mutfakta ana unsur pişirme alanını ve oturma odasını birbirinden ayıran bar tezgahı ya da bir yemek masası grubu.

2021 Yılı Mutfak Modası nelerdir? Modern Mutfak Tasarımında Dokular

Yapay malzemelerin ve plastiklerin arka planda artık kaybolmaya yüz tuttuğunu herkes biliyor. 2021 yılında mutfakta doğal ve fütüristik dokular trendde.

Ağaç mutfak tasarımı

Batılı tasarımcıların eserlerinde giderek daha fazla ağaç görünmektedir. Bu sadece bir set değil, aynı zamanda bireysel unsurlar olarak da göze çarpmakta. Ahşap paneller, dekorasyonda özellikle çok etkileyici görünüyor. Ağaç dokusunu korur, boyanmaz. Bu nokta önemlidir. Doymuş koyu ceviz veya açık çam aralıklarında seçimler en çok tercih edilenler arasında. Aynı zamanda bu doku en soğuk dekoru bile yumuşatacaktır.

Metal mutfak tasarımı

Her geçen gün daha popüler hale gelen bir diğer doku ise metaldir. Bu sadece lambalar ve kulplar gibi bireysel aksesuarlarla değil, aynı zamanda geniş yüzeylerle de ilgilidir. Vurgu olarak, fırçalanmış metalle kaplı bir mutfak adası, metal mozaikten yapılmış paneller olarak düşünebilirsiniz. Bu tür malzemeler herkes tarafından beğenilmeyecek, modern bir iç mekana, minimalizme veya yüksek teknolojiye uyacaktır. Katı formları ve özlü dekorları unutmayın. Fütürizme karşı önyargılar için şık bir çözümdür.

Mermer-Taş mutfak tasarımı

Yeni bir trend değil ama ivme de kaybetmiyor. Hemen hemen tüm taş kaplama seçenekleri burada geçerlidir. Onils, mermer, granit… Bütçe muadili olarak yapay taş ve porselen kum taşları da uygundur. Burada dikkat edilmesi gerek nokta standardın yerini alabilecek kaliteli malzemeler olmasıdır.

Taş, masa üstü tasarımında vurgu olarak kullanılır. Büyük taş levhalar muhteşem görünüyor. Örneğin ada veya bar tezgahları üstünde. Aynı zamanda doğal renklerle sınırlı kalmamalısınız. Günümüzde tasarımcılar mavi, yeşil tonlarında, gümüş ve altın damarları olan daha parlak malzemelerle deneyler yapıyorlar.

Parlak Çözümler İçin Renk Engelleme

Bu, aydınlık bir mutfak tasarımında gerçek bir tekniktir. Temel fikir, renkleri küçük parçalara ve baskılara püskürtmek değil, bir renk dizisi kullanmaktır. Böylece, tüm bölgeleri seçebilir, odanın geometrisini vurgulayabilir ve düzeltebilirsiniz.

  1. Örnek verecek olursak, çok renkli alt ve üst dolap kombinasyonlarıdır.
  2. Birleşik bir alanda bir grup dinlenme yeri parlak bir nokta haline gelebilir. Tasarımcılar, bir kanepeyi ustalıkla dekorasyonla birleştirir ve hatta onun bir uzantısı haline getirebilir.
  3. Parlak mobilyalar fikri size yakın değilse, yalnızca doygun renkli bir duvar değil, aynı zamanda renkli noktalar, çizgiler ve dekoratif desenler de kullanabilirsiniz.
İki Renkli mutfak Tasarımı

Batılı projelerde, iki renkte tasarlanan projeleri daha fazla görebilirsiniz. Bunun için genellikle nötr bir temel renk ve daha parlak bir ikincil renk seçilir.

  1. Renklerin kombinasyonu her yerde kullanılabilir.
  2. Bitirme işleminde, taban, ek rengi destekleyecek bir vurgu duvarı ile tamamlanabilir.
  3. Küçük ev aletlerini iki temel renkte tercih etmekte daha iyidir.
Koyu Renklerde Tek Renk mutfak tasarımı

Nötr tonlardaki monokrom, genellikle çoğu kişiyi yoran temel bir ilkedir. Tasarımcılar daha da ileri gitti ve mutfağı koyu renklerle dekore etmeyi önerdi. Hafif ve hatta basit olanlarla güçlü olamadan etkileyici ve dramatik trendler elde ettiler.

  1. Bu çözüm her mutfak için uygun değildir. Çünkü koyu monokromda küçük odalar bile görsel olarak daha büyük görünüyor. Ancak odada bol miktarda doğal ışık olması şartıyla. Böylece ortaya çıkan boşluk karanlığa dönüşmez.
  2. Burada dokular da önemlidir. Ahşap, taş, cam, beton veya seramik ekleyin. Böylece farklı ilginç bir ton ve doku kombinasyonu oluşturun.

 

Dikkatinizi çekebilir? Türk Eğitim Vakfı (TEV)

 

Tuzla Gazetesi

2021 Yılı Mutfak Modası

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin