2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu

2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu
2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu

2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu ARJANTİN

2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Arjantin. Arjantin ile Fransa, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Lusail Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Messi’li Arjantin ile Mbappe’li Fransa karşı karşıya geliyor. Dünya Kupası’nda 2 kez şampiyonlukları olan Arjantin ve Fransa 3. yıldızı takmak için ter dökecek. Paris Saint-Germain’den takım arkadaşı Messi ve Mbappe bu finalde gol krallığı yarışı için de mücadele edecekler. Karşılaşma uzatmalardan sonra penaltılara kaldı. Penatıların galibi ise

2022 Dünya Kupasının Bütçesi

Turnuvaya katılan ülkeler takım kadrolarını açıkladı. Dünyanın en iyi futbolcularının yer aldığı organizasyonlara dağıtılacak para miktarı belli oldu. Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaktan sorumlu futbol başkanı FIFA, mevcut döviz kurlarıyla yaklaşık 86.822 milyar 528 bin TL veya 5.0666 milyar $ gelir bekliyor. Bu gelirin büyük kısmı, 2 milyar ila 60 milyon dolar arasında değişen televizyon haklarından geliyor. Bu, toplam gelirin yarısından fazlasını temsil ediyor. Pazarlamadan sağlanan fon 1.036.300.000 $’dır. FIFA’nın organizasyona yaptığı yatırım yaklaşık 83 milyon dolardır.

Arjantin Finalde

2022 Dünya Kupası  Arjantin ile Fransa karşı karşıya gelecek heyecan devam ediyor. Tango maçı 2-1 kazandı ve Arjantin çeyrek finale adını yazdırdı. Arjantin’e galibiyeti getiren goller 35. dakikada Lionel Messi ve 57. dakikada Julián Álvarez’in golleri oldu. Avustralya’nın golü 77. dakikada. Lanzo Fernández (k.k) dakika. Bu sonucun ardından Arjantin takımı çeyrek finale yükseldi. Buna karşılık, Avustralya son 16 turunda yarışmadan çekildi.

Kupanın son 16 turuna katılan Gabriel Jesus sağ dizinden sakatlandı. Edinilen bilgilere göre 25 yaşındaki oyuncu kalan maçlarda forma giyemeyecek. Brezilya milli takımında Neymar sakatlandı. İki takım ilk kez Dünya Kupası’nda karşı karşıya gelmişti. Kazanan Fransa karşılaşacak.

2022 FIFA Dünya Kupası Katar

2022 FIFA Dünya Kupası’nın 21 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Katar’da düzenlenmesi planlanıyor. Dünya Kupası Orta Doğu’da ilk kez ve ilk kez Kasım ve Aralık aylarında yapılacak. Haziran ve Temmuz yerine Aralık. Katar’ın beş ev sahibi şehrinde sekiz stadyumda oynanacak olan turnuvaya toplam 32 takım katıldı.

FIFA Dünya Kupası

FIFA Dünya Kupası, 4 yılda bir düzenlenen uluslararası bir futbol turnuvasıdır. Fédération Internationale de Football Association (FIFA) tarafından düzenlenir ve üye ülkelerin erkek milli takımları tarafından oynanır. Turnuva, milyarlarca insanın maçları izlemek için izlediği, dünyanın en çok izlenen ve takip edilen spor etkinliklerinden biridir. Dünya Kupası, 2. Dünya Savaşı nedeniyle yapılmadığı 1942 ve 1946 yılları dışında, 1930’dan beri dört yılda bir düzenlenmektedir. En son Dünya Kupası 2022’de gerçekleşti ve Fransa kazandı. Bir sonraki Dünya Kupası’nın 2026’da yapılması planlanıyor.

Lionel Messi

Lionel Messi, tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen profesyonel bir futbolcudur. Barcelona F.C.’de forma giymiştir. İspanya profesyonel ligi La Liga’da tüm kariyeri boyunca ve sahadaki becerileri nedeniyle çok sayıda ödül ve övgü kazandı. Hızı, top sürme yeteneği ve gol atma becerisiyle tanınır ve dünyanın en iyi oyuncusuna verilen Ballon d’Or’u altı kez rekor bir şekilde kazandı. Messi ayrıca Arjantin milli takımını Dünya Kupası da dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası turnuvaya götürdü.

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé, şu anda Paris Saint-Germain F.C.’de oynayan profesyonel bir futbolcudur. Fransa profesyonel ligi Ligue 1 ve Fransız milli takımında. Dünyanın en iyi genç oyuncularından biri olarak kabul ediliyor ve kariyerinde şimdiden büyük başarılar elde etti. Mbappé ilk profesyonel çıkışını 16 yaşında yaptı ve kısa sürede Monaco F.C.’nin müdavimi oldu. Takımın 2017’de Fransa lig şampiyonluğuna taşınmasına yardımcı oldu ve Ligue 1 Yılın Genç Oyuncusu seçildi. 2018’de Paris Saint-Germain’e transfer oldu ve kulüple birçok yerel ve uluslararası şampiyonluk kazandı. Mbappé hızı, top sürme yeteneği ve gol atma yeteneği ile tanınır ve iki kez Yılın Fransız Oyuncusu seçildi.

Arjantin milli takımı

Arjantin Futbol Federasyonu tarafından yönetilen ve Arjantin’de doğmuş futbolculardan oluşan bir futbol takımıdır. Arjantin milli takımı, Copa América, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları gibi uluslararası futbol turnuvalarına katılmaktadır. Dünya Kupası’nda 2 kez şampiyon olmuştur ve Copa América’da 14 kez şampiyon olmuştur. Arjantin milli takımı, ünlü futbolcuları Diego Maradona ve Lionel Messi gibi büyük isimleri yetiştirmiştir.

Fransa milli takımı

Fransa Futbol Federasyonu tarafından yönetilen ve Fransa’da doğmuş futbolculardan oluşan ulusal futbol takımıdır. Fransa milli takımı, FIFA ve UEFA tarafından tanınan bir takımdır ve futbol dünya şampiyonası ve Avrupa şampiyonası gibi önemli turnuvalarda mücadele etmektedir. 1998 yılında dünya şampiyonasını kazandı ve 2018 yılında da Avrupa şampiyonasını kazandı. Takımın başarıları, tarihte Fransa futbolunun en önemli başarılarından biri olarak kabul edilir.

Tuzla Gazetesi Spor.

2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin