2024 YSK Yerel Seçim Yasakları ne zaman başlıyor

2024 YSK Yerel Seçim Yasakları ne zaman başlıyor tuzla
2024 YSK Yerel Seçim Yasakları ne zaman başlıyor

2024 YSK Yerel Seçim Yasakları ne zaman başlıyor: Oy Kullanma Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

2024 YSK Yerel Seçim Yasakları ne zaman başlıyor? Seçim yasaklarının başlangıç tarihi, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli ve İdareler Yerel Seçimlerine doğru yaklaşırken gündemde önemli bir yer tutuyor. Oy kullanacak vatandaşlar, seçim yasaklarının ne zaman başlayacağını merak ediyorlar.

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, oy verme gününden önceki 10’uncu gün olan 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00’de sona erecek.

SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK OLAN YASAKLAR

31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06.00 itibarıyla başlayacak olan seçim yasakları, gece yarısı saat 00.00’da sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararına göre, yerel seçim günü saat 06.00’dan 00.00’a kadar alkollü içki satışı yapılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki servisi ve tüketimi yasak olacak.

Ayrıca, eğlence mekanları oy verme süresince kapalı kalacak ve eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olan kişiler dışında kimse silah taşıyamayacak.

Oy verme gününde, seçim yasaklarına ve belirlenen kurallara uyulması koşuluyla saat 18.00’den sonra düğün yapılabilir.

2024 YSK yerel seçim yasakları, vatandaşların oy kullanma sürecini düzenleyen ve seçim günü düzeni sağlayan önemli kuralları içermektedir. Bu yasaklara uyulması, demokratik sürecin sağlıklı işlemesi için son derece önemlidir. Oy kullanacak olan her vatandaşın bu kurallara dikkat etmesi ve gerektiğinde bilgi sahibi olması, seçim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına katkı sağlayacaktır.

2024 YSK Yerel Seçim Yasakları ne zaman başlıyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin