5 Adımda Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

5 Adımda Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
5 Adımda Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

5 Adımda Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

5 Adımda Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler; Gayrimenkul sektörünün gelişip büyümesi vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaş ya da yatırım amaçlı ev almak isteyen yatırımcının ortak sorunlarından birisi olarak konut fiyat artışları bu konuda biraz ev alacakların acele etmesine neden oluyor. Elindeki parayı değerlendirmek ya da kiradan kurtulmak için ilk gördüğü konutu ya da evi satın alan kişilerin birçoğu bir süre sonra aldığı evden memnun kalmıyor ve pişmanlık bile duyabiliyor. Bundan dolayı tüketicinin aklında ev ya da konut alırken nelere dikkat etmeliyim soruları uçuşuyor. Yaptığımız araştırmalara göre gayrimenkul uzmanları ev a ya da konut aşağıdaki 5 maddeye dikkat etmeniz gerektiği altını çizerek önemle vurguluyor. İşte ev alacaklara yardımcı olacak en önemli 5 madde ….

Alacağınız Konutun Muhitti Çok Önemli

Konut satın alırken dikkat etmeniz gerekenler konusunun en başında alacağınız konutun bulunduğu muhit çok önemlidir. Gelişen bir ilçede olmasına kentsel dönüşüm durumuna ve merkeze yakın olmasına özen göstermenizde fayda vardır. Bulunduğunuz ilin en iyi muhitinden ev ya da konut satın alırsanız ileride satmak istediğinizde hızlı bir şekilde müşteri bulabilirsiniz.

Ödemeyi Nasıl Yapacaksınız Buna Dikkat Edin

Artan Tuzla ev fiyatları konut ya da ev alım gücünü bir hayli düşündü. Bir evin parasını kısa sürede denkleştirmek vatandaş için neredeyse imkânsız hale geldi. Hal böyle olunca vatandaş ilk seçeneği bankaların verdiği konut kredileri oldu. Eğer kredi çekerek konut almayı düşünüyorsanız bu konu da geniş çaplı araştırma yapmanız gerekir.  Tüm bankların konut kredi faiz oranlarını vade süreleri ve aylık ne kadar ödemeniz gerektiği vs. durumlar iyi araştırmalı ve bütçenize ne uygun kredi oranı vade süresi ve taksit veren bankadan kredi almalısınız.

Emlakçıdan Değil Sahibinden Satılık Evleri Tercih Edin

Her ne kadar emlak sektörüne katkı sağlasa da özellikle kredi ile ev satın alacaklar sahibinden satılık evlere yönelmeleri tercihidir. Çünkü emlakçı kendi alacağı komisyonu da Tuzla ev fiyatları üzerine ekleyeceği için satın alacağınız ev fiyatı biraz daha yüksel olacaktır. Sahibinden satılık evlerde komisyon olmadığından dolayı evin fiyat en az 15 -20 bin lira aşağıda olacaktır.

Fiyat Araştırması Çok Önemli

Ev ya da konutu alacakların dikkat etmeleri gereken önemli noktalardan birisi de fiyat araştırma yapmaları gerekir.  Özellikle kira da oturanlar “yeter ki evim olsun” hayali ile ilk gördüğü satın almayı tercih ediyor. Bir adım öteki aynı seviyedeki ev aynı fiyata satılma durumu oluyor. Bu nedenle ev alacakların acele etmemeleri ve bir süre bulunduğu ilin tüm mahalle ve semtlerindeki Tuzla ev fiyatlarını araştırarak en uygun fiyatı tercih etmeleri bütçesini korumaları acısından çok önemlidir.

Evin İç ve Dekorasyonu Eksiksiz ve Yeni Olmalı

Evin iç dekorasyonuna artı ve eksilerine de bakmanız ev alırken dikkat etmeniz gereken en önemli detayların başında geliyor. Çok paralar verip de üstüne bir de iç cephesindeki eksilikleri yapmaya kalmak size biraz daha masraflı olacaktır. Bu nedenle evin bulunduğu muhitti ve fiyatı kadar iç malzemelerini yeni ve eksiksiz olmasına dikkat etmelisiniz. Tuzla konut projeleri hakkında bizleri arayabilirsiniz. Ayrıca en fazla 15 yaşında olan evleri tercih etmenizde fayda vardır.

5 Adımda Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin