6 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar?

6 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar GEBZE
6 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar PENDİK

6 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar?

6 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar – euro kaç TL oldu? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro satış fiyatlarında son durum…

Dolar/TL, yüksek seyrini korumaya devam ediyor. Bankalar arası piyasada dolar/TL 26,09, euro/TL 28,34 seviyesinde işlem görüyor. Dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin kaygılar günden güne güçlenirken, Fed dün açıklanan toplantı tutanaklarından alınan sinyaller de fiyatlamaları zorlaştırdı. Söz konusu tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin haziran toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılmasından yana olduğunu veya böyle bir teklifi destekleyebileceklerini belirttiklerini ortaya koydu.

Dolar kuru bugün ne kadar

Tutanaklarda, tüm Fed yetkililerinin para politikasındaki sıkı duruşun sürdürülmesinin uygun olacağı görüşünde olduğu aktarıldı. Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, New York Fed Başkanı John Williams, bankanın haziran ayında faiz oranını sabit tutma yönündeki kararını desteklediğini belirtti. Fed’in arz ve talebi dengeleme konusunda hala yapması gerekenler olduğunu söyleyen Williams, faiz oranıyla ilgili daha yapılacak işlerin olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Söz konusu gelişmelerle para piyasalarında Fed’in 26 Temmuz’daki toplantıda yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı yönündeki öngörü güçlü kalmaya devam ederken, bankanın sene sonuna kadar politika faizini yüzde 5,50-5,75 bandına çekebileceği ihtimali de öne çıktı.

Tuzla Haberleri

6 Temmuz 2023 Dolar kuru bugün ne kadar?
Bizi Takip Edin