9 Haziran 2022 Dolar kuru bugün ne kadar?

9 Haziran 2022 Dolar kuru bugün ne kadar
9 Haziran 2022 Dolar kuru bugün ne kadar

9 Haziran 2022 Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Haziran 2022 dolar - euro fiyatları)

9 Haziran 2022 Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında son durum.

Döviz kurlarında hafta başında başlayan yükseliş ivmesi sürüyor.

Yılın içi zirvesindeki hareketlerine devam eden dolar/TL, bu sabah 17,20’yi aştı.

Euro/TL için de benzer tablo söz konusu ve kur bu sabah 18,40’ı aştı. Dün, dolar kurunda 17; euro/TL’de ise 18 sınırları aşılmıştı.

Dolar endeksi, 102,5 seviyelerinde yatay hareketine devam ederken, euro/dolar paritesi 1,0710 ile önceki kapanış seviyesinin hemen altında dengelendi.

Uzmanlar, enflasyon ve büyüme beklentilerini etkileyebilecek her türlü veri ve gelişme öncesi artan yatırımcı hassasiyetinin, piyasalarda oynaklığın yüksek seyretmesine neden olduğunu söyledi.

Yarın açıklanacak ABD’nin enflasyon verileri öncesi ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3’ün üzerindeki seyrine devam ettiğine dikkati çeken uzmanlar, tüm bu gelişmelerle dolara olan talebin gücünü koruduğunu ifade etti.

PİYASALARIN GÖZÜ AVRUPA MB’DE

Uzmanlar, bugün ECB’nin faiz kararı ve sonrasında ECB Başkanı Christine Lagarde’ın para politikası yol haritasına ilişkin yapacağı yönlendirmelerin takip edileceğini vurgulayarak, teknik açıdan dolar endeksi için 101,8’in destek, 103,1’in ise direnç olarak izleneceğini kaydetti.

ECB’nin bugünkü toplantıda faizleri değiştirmese de “şahin” bir duruş sergilemesi beklenirken, piyasalarda bankanın eylül ayına kadar 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği ve ilk adımı temmuzda atacağı fiyatlanıyor.

Tuzla Haberleri

9 Haziran 2022 Dolar kuru bugün ne kadar?
Bizi Takip Edin