Arsa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arsa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Arsa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arsa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arsa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler; Elinizdeki nakit parayı yatırım amaçlı kullanmak istediğinizde ilk satın alacağınız taşınmaz gayrimenkul, arsa olsa da arsa alımı satımı konusunda birtakım tereddütler yaşayabilirsiniz.  Bu durum gayet normaldir. Çünkü günümüzün Tuzla arsa fiyatları neredeyse bir ev fiyatına eşdeğerdir. Bu nedenle arsa alırken dikkatli ve özenli olmanız gerekir. Daha önce hiç arsa almamışsanız mutlaka bu konuda bilen birisinden fikir almanız gerekir. Çünkü piyasada o kadar dolandırıcı   var ki, bunlar hazinedeki ya da başkasının arsalarını sahte evraklar düzenleyerek onlarca kişiye satmaktadır. Günümüzde bu olayları yapan çeteler bile mevcuttur. Bu yüzden arsa satın alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunu güzelce araştırmalı ve dikkatli olmanız gerekir. Tuzla satılık arsa ilanları arayışında iseniz Concept Gayrimenkul Danışmanlık firması ile iletişime geçebilirsiniz.

 Arsa Alırken Bu Maddeler Çok Önemlidir

Arsa alım satımda tereddüt yaşayanlar öncelikle acele etmemeleri ve bu konuda geniş çaplı araştırma yapmaları gerekiyor. Özellikle aşağıdaki maddelerin cevaplarını bulduktan sonra alım satım işlemini gerçekleştirmeleri daha faydalı olacaktır. Uzmanlar yatırımcılara arsa alırken dikkat edilmesi gereken faktörleri şu şekilde sıralıyor;

Taşınma Vasfı Mı Buna Dikkat Edin 

Arsa olarak satışa sunulan alanın gerçekten arsa olup olmadığına kontrol etmelisiniz. taşınma vasfı denilen kavram da işte tam bu noktada önemlidir. Yani alacağınız alanın gerçekten arsa mı yoksa orman ya da bahçe özelliği mi taşıyor alan mı, bunu kontrol etmelisiniz. Taşınma vasfı hususundaki arsa imarlı arazidir. Ancak bahçe orman ve benzeri özellik içere alanlar imarlı arazi kapsamına girmemektedir.

Arsanın İmar Durumuna Bakın

Arsanın taşınma vasfı kapsamına girip girmediğini öğrendikten sonra, imar durumuna bakmaya sıra geldi.  Aslında arsa satın alırken dikkat edilecekler hususunda imar durumu en önemlilerindedir. Bunun için belediyeye gitmelisiniz. İmar planı olmayan arsa veya arazilerde   yapılaşmaya uygun  olmadığı durumlar ortaya çıkabiliyor. Arsa ya da arazinin yapılaşma durumuna uygunluğu veya  arsanın  herhangi bir cephesini kadastral yola bakıyor olması gibi durumların tespit ettirmeniz gerekir. Aynı zamanda belediyeye imar çalışmasına uygunluğu ile arsanın yapılaşmaya acık mı yoksa kapalı mı olduğuna bakmalısınız. Ayrıca tüm bu araştırmaların yanı sıra almak istediğiniz arsanın üzerinde herhangi bir sınırlama var mı, yani arsanın idari durum beyanı ipotek, haciz gibi herhangi bir mahkeme kararı var m bu konuları belediyeden detaylı bir şekilde araştırmanız gerekiyor.

Arsanın Hisseli Olup Olmamasına Bakın

Almak istediğiniz arsa ya da arazinin hisseli olabileceği durumunu göz önünde bulundurmalısınız.  Hisseli arsayı satın almak sizi uğraştırabilir.  Çünkü arsanın tapusunun size geçmesi için bütün hissedarların satış onayını vermesi ve bunu noter huzurunda kendisi beyan etmesi gerekir.  Eğer arsa hissedarın biri tarafından satılmak istenmiş ve diğerlerinin bunlardan haberi yok ise ya da hissedarın biri bu konuda herhangi bir beyanda bulunmamışsa   mahkemeye dava açması durumunda ortaklığı giderilmesi durumu söz konusu olacaktır. Ayrıca arsayı mutlaka yerinde görmeniz gerekir. Üzerine yapılmış herhangi bir yapılaşma gece kondu ev ve benzeri  yapının olmaması gerekir.

En iyi Yatırım Arsa mı Ev mi

Ayrıca arsa üzerinde imar planında ticaret turizm ve sanayi gibi yapılaşmaya acık mı bunu öğrenmelisiniz. Eğer arsa üzerine yaptırmak istediğiniz okul hastane, tesis ve benzeri yapılaşmalara kapalı mı acık mı buna bakmalısınız. Son olarak da arsanın bulunduğu mevkide çok önemlidir. Bulunduğu bölgenin değerlenme durumunu da öğrenmeniz  Tuzlada arsa yatırımı konusunda kısa sürede kar etmeniz acısından son derece önemlidir.

Arsa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin