Askerlik Borçlanması ile Erken Emeklilik

Askerlik Borçlanması ile Erken Emeklilik
Askerlik Borçlanması ile Erken Emeklilik

Askerlik Borçlanması ile Erken Emeklilik

Askerlik borçları ile erken emeklilik işlemleri sıklıkla araştırılır. Askerlik borçlanması emeklilik sürecini etkileyen etmenlerden biri haline gelmiştir ve askerlik yapmış olanlar erken emeklilik konusunda araştırma yapmaktadırlar.

Erken emeklilik durumu gündemde olan konulardan bir tanesidir. Özelliklede son zamanlarda emeklilik süreçleri için askerlik borçlanması durumu daha çok araştırılıyor. Buna göre kişini emekli olması için öncelikle 3 koşulu sağlaması gerekmektedir. Aksi durumlarda emeklilik işlemleri sağlanamaz. Yaş şartı, prim ödeme gün sayısı şartı ve sigortalılık sürecinin tamamlanmış olma şartı söz konusudur.

Bu şartları sağlayan kişiler emekli olabilmekte ve ayrıca erken emeklilik için de bazı şartlar dahilinde fırsat sunulabilmektedir. Erken emeklilik süreçlerinde yaş şartı daha çok dikkate alınıyor. Genel olarak bakıldığında ise erken emeklilik koşulları daha zor oluşmaktadır. Fakat askerlik süreçleri emeklilik işlemlerine eklenmesi ile erken emeklilik daha kolay elde edilebilir. Bu yüzden de erken emeklilik süreçleri ile askerlik dönemlerinin genel durumları sıklıkla hesaplanır

Askerlik Borçlanması ile Emeklilik Süreci

Sigortalı bir işe başlamadan önce askerliğini yapmış olanlar askerlik borçlanması yaptırmaları halinde erken emeklilik fırsatından yararlanma durumuna sahip olabilmektedirler. Bu durum özelliklede iş ile askerlik arasında kalanlar için bir fırsattır. Genel olarak askerlikler iş konusundan kaynaklı olarak ertelenirdi.

Fakat artık bu durumlara gerek kalmadı. Askerlik borçlanmasıyla erken emekli olabilir miyim diye merak edenler için daha erken emeklilik imkânı doğuran askerlik borçlanmasında 1 gün bile askerlik borçlanması yeterli olabilmektedir. Askerlik sürecine dair her bir detay emeklilik süreçlerinde etkili olur. Çünkü askerlik süreci devlete sunulan bir hizmet olduğu için askerlik süreci sigortalı süreç olarak yer alıyor.

Askerlik Borçlanması İçin Ödenmesi Gereken Miktar

Sigortalı çalışmaya başlamadan askerlik yapıldığı takdirde sigorta başlangıç tarihiniz borçlanma yaptığınız gün kadar geriye çekilmektedir. Buna göre 300 gün askerlik borçlanması yapıldığında sigorta başlangıç tarihiniz de 300 gün geriye çekilmektedir. Borçlanma ile erken emeklilik bu şekilde olmaktadır. Böylece askerlik sürecinde yer alan zaman dilimi emeklilik için engel oluşturmamaktadır.

Prim gün sayısı tamamlanmış olan kişiler, askerlik sürecinin tamamına borçlanmaya gerek kalmadan sadece askerliğin bir kısmını borçlanabilirsiniz. Prim gün sayısının yetersiz olması durumunda ise askerlik sürecinin tamamı borçlanma yoluna gidilebilir. Askerlik borçlanması yapılırken her gün için 38.16 lira prim ödemesi yapılmalıdır. Genel olarak bakıldığında erkeklerin emeklilik süreçlerinde askerlik süreci mutlaka göz önünde yer alır.

Askerlik Borçlanmasının Şartları Nelerdir?

Er ve erbaş olarak veya da yedek subay okulunda kalınan süreler emeklilik borçlanması olarak kullanılabilir. Askeri okul süreçleri de emeklilik süreci kapsamında yer alır. Böylece askeri okul içinde emeklilik için avantajlar sağlanmış oluyor.

Askerlik borçlanmasında en fazla askerlik yapılan süre kullanılmaktadır. Çalışmaya başlamadan önceki süreç içinde askerlik borçlanması yapmak mümkün iken çalışılmış ancak sigorta yapılmamış ise bu süreç için de askerlik borçlanması yapmak oldukça mümkündür. Böylece emeklilik yaşını erkene çekebilir ve emekli olmanız gereken süreden daha erken emekli olabilirsiniz. ilginizi çekebilir; Kadınlar Nasıl Erken Emekli Olabilir?

Askerlik borçlanması için ödenecek primler ise; 6 ay için 180 gün üzerinden en düşük ödenecek olan prim miktarı 6.867 liradır. 12 ay içinse; 360 gün üzerinden en düşük ödenecek prim miktarı 13.734 liradır. 18 ay için 20.601 liradır. Erken emekli olmak isteyen pek çok kişi; emeklilik süreci ile askerlik süreci dönemlerinin hesaplamasını yapar. Özelliklede askeri okullarda yer alan kişilerin emeklilik süreçleri daha erken yaşlarda olur. Askerlik borçlanması durumları günümüzde sıklıkla yaşanmaktadır.

Askerlik Borçlanması ile Erken Emeklilik

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin