Başarısız Olma Korkusundan Kurtulmak

Başarısız Olma Korkusundan Kurtulmak
Başarısız Olma Korkusundan Kurtulmak

Başarısız Olma Korkusundan Kurtulmak İçin 5 Etkili Davranış

Başarısız Olma Korkusundan Kurtulmak için beş etkili davranış? Birçok insanın potansiyel gücünün farkına varamamasının en büyük nedeni başarısızlık korkusudur. Herkesin bir şeyleri başarabileceği potansiyel bir becerisi vardır. Hedeflerinizi başarmak için bu gücün farkına varmalısınız. Potansiyel gücünüz sizi olduğunuzdan çok daha başarılı ve güçlü bir birey yapabilir. Fakat bunu öğrenmek için başarısız olmaktan korkuyor ve çekiniyorsunuz. Birçok insanın en büyük sorunu budur aslında.

Bireyler bu düşündükleri korkuyu gerçekten farklı bir boyuta taşımalıdır. Başarısız olma korkusu, hayatınızın daha başarısız olmasına ve yapabileceklerinizin farkında olmadan zamanın akıp gitmesine neden olur. Ya hayatınızı böyle hayallerinize kavuşamadan sürdürmeye devam edeceksiniz, ya da bu korkudan sıyrılarak çok daha başarılı ve mutlu bir hayata merhaba diyeceksiniz.

Başarısız olma korkusu ile yüzleşmeniz için birkaç farklı ipucu vardır. Bunlar sayesinde başarısız olma korkunuzun üstesinden gelerek daha mutlu bir hayata geçebilirsiniz. İşte başarısız olma korkunuzun üstesinden gelebileceğiniz 10 etkili davranış;

Başarısız Olmak Bir Sorun Değildir

Şunu bilmelisiniz ki, başarısız olmak asla bir sorun değildir ve başarısız olma korkusu ile başarılara yönelmeniz pek mümkün sayılmaz. Hata ve başarısızlığın iyi bir şey olmadığına kedimizi şartlamış durumdayız. Aslında bu toplumumuzda sık yapılmasa da oldukça yanlış bir durumdur. Hayatınızda çok fazla başarısız olduğunuz anlar olabilir. Bu anlar için asla kötü düşünmemelisiniz. Başarılı olan insanların hayatlarına bir kere bakın derim. Geçmiş yaşamlarında birçok başarısız durumlar vardır. Başarısız olmanız, hayatınız boyunca başarısız olacağınız anlamına asla gelmez. Bu durumun tekrar etmesi gibi bir şeyde söz konusu değildir. Bunun için başarısızlığın bir suç veya kötü bir şey olduğunu asla düşünmemelisiniz. Peki; Etkili iletişim Nasıl Sağlanır?

Başarı Hikayelerinden İlham Alın

Dünyadaki başarılı insanların hemen hepsi, geçmişlerinde başarısızlık olarak adlandırılan olaylar yaşamışlardır. Belli ki bu olaylar onları yıldırmamış ve tüm dünyaya başarılarından bahsedecek seviyeye gelmişler. Bu insanların içerisinde başarısız olma korkusu olsaydı beklide böyle yüksek konumlara gelemeyeceklerdi. Bu insanların hayatlarını okumak, araştırmak sizi bu konuda motive edebilir. Bunun için zamanınız oldukça başarı hikayelerine göz atmanızı öneririm. Özellikle geçmiş hayatlarında çok büyük başarısızlıklar yaşamış bireylerin hikayelerini okuyabilirsiniz.

Başarısız Olmak Bir Kayıp Aksine Tecrübe Kazanmaktır

Artık başarısızlığın kötü bir şey olmadığının bilincindesiniz. Başarısız olduğunuz durumlarında aslında size birçok şey kazandırdığının farkında olmalısınız. Hayatta bir şeyleri başarmak için doğru olanları bilmeniz her zaman yeterli olmayabilir. Yanlış olanları da bilmeniz ve deneyimlemeniz gerekebilir. Başarılı olmak istiyorsanız bu zorlu süreçte illaki başarısızlıklarınız olacaktır. Daha önce hiç araba sürmeyen bireyler, ilk denemelerinde başarılı olmaları çok düşük bir ihtimaldir. Birkaç kez küçük hatalar, başarısızlıklar olduktan sonra başarı gelebilir. Bu başarısızlıklarda onlara ders olmaktadır. en azından neleri yapmamaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olurlar. Bunun için başarısızlıklarınızdan ders çıkarmalı ve bunları birer tecrübe olarak görmelisiniz.

Korkunuzun Nedenini Öğrenin

Başarısız olmaktan korkuyorsanız, ilk olarak korkularınızın en derinine inerek onlara neden olan düşüncelerini bulmaya çalışın. Korkularınızın nedenleri, genellikle sizden kaynaklı düşünme sorunlarıdır. Örneğin; Yapamazsam gülerler, asla başaramayacağım, ben bunu bilmiyorum o yüzden yapamam, benim hiç şansım yok o yüzden başaramam gibi düşüncelerdir. Bu düşüncelere kapılmanızın en büyük nedeni kendi içinizde çok fazla düşünüyor olmanızdır. Bu düşüncelerin gerçekten önemli olup olmadıklarınız düşünün. Başarılı olmak istiyorsanız bu düşünceleri aşmanız gerekmektedir. Bu düşünceleri aşacak en etkili yöntemlerde yine sizde saklı. Sizinle ilgili düşüncelerin neler olacağını çok fazla kafanıza takmamalısınız. Aynı zamanda bu düşüncelerin hepsi başarısızlık kavramına bağlı olduğu için bir sorun olarak görmemelisiniz. Çünkü başarısızlık bir sorun değil, tam tersine tecrübe kaynağıdır.

Hedefler Belirleyin ve Asla Pes Etmeyin

Başarıya giden bu yolda sizi yoran iki büyük faktör olabilir. Bunlardan birincisi belirsizlik ve bir diğeri ise istikrarlı olamamadır. Başarısız olma korkusu, bu durumları gerçekleştirdiğinizde vücudunuzu terk edecektir. Kendinize çok uç olmayacak hedefler belirleyin. Bu hedeflerinize ulaşmak için asla pes etmeden, istikrarlı bir şekilde çalışın. Yaşanan olumsuzlukları göz ardı etmeyin ve onlardan ders çıkarın. Hedeflerinize inanarak asla pes etmen ilerleyin. Başarısız olma korkusu artık sizinle değil ve istediğiniz hedeflerinizi başarmak için bir adım daha ileriye gittiniz.

Başarısız Olma Korkusundan Kurtulmak

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin