Batık Nedir Neden Oluşur

Batık Nedir Neden Oluşur
Batık Nedir Neden Oluşur

Batık Nedir Neden Oluşur

Batık Nedir Neden Oluşur? Kadınlar tüm yaşantıları boyunca güzelliğinden taviz vermezler. Bakımlı ve güzel olabilmek adına saçlarından tutunda ayak bakımına kadar tüm kişisel bakımlarına büyük önem verirler. Lakin bazı zaman kullanmış oldukları cilt bakım yöntemleri ya da kozmetik ürünleri onlara ufak tefek hasarlar verirler. Tıpkı istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullandıkları ağda ve benzeri tüy dökücü yöntemlerin verdiği batık oluşumu gibi….

Adını belki yeni duyacaksınız ama ağda ya da epilatör kullanımı sonucu bacaklarda oluşan batıklar çok önemli estetik sorunlarından birisidir. Bacaklarınızı güzelliğine gölge düşüren batık oluşumuna önlem almadığınız takdirde cildinizde leke ve yara gibi cilt problemleri oluşacaktır. Cilt Neden Solgun Görünür? Peki bu batık oluşumu nasıl engellenir ya da o bacaklarda oluşan batıklardan nasıl kurtulabiliriz. İşte konunun detayları;

Batık Neden Oluşur

Batık oluşumu nedenlerinin başında hatalı ağda ya da epilasyondur. Özellikle elektrikli epilatörler tüyleri her yönden alabildiği için batık oluşumuna zemin hazırlarlar. Bu nedenle elektrikli epilatör kullanmak yerine farklı tüy alma yöntemleri tercih edilmelidir. Örneğin; bacaklarınıza uygulayacağınızı doğal bir peeling yöntemi ile ölü derilerin atılmasını sağlayarak batık oluşumunu engelleyebilirsiniz. Eğer batıkları erken önlem almazsanız, bacaklarınızda iltihap oluşturup, cilt lekeleri oluşacaktır. Ayrıca batık oluşumuna neden olan en önemli sebeplerin birisi de jiletler olmaktadır. Üst üste jilet kullanımı da cildinizi tahriş edip, batık oluşumuna ve daha sonra da sivilce ya da akne gibi cilt sorunlarına neden olur.

Batık Oluşumu Nasıl Engellenir

Batık oluşumunu nasıl engellenir, bu durum için tercih edilebilecek pek çok farklı yöntemleri vardır. Doğal maskeler kullanabilirsiniz. Tüy alma yöntemleri olarak ağda ya da epilatör yerine bacaklarınıza tüy dökücü kremler kullanabilirsiniz. Nemlendirici yağ ve kremler  kıl köklerini yumuşatacağı için batık oluşumunu da engeller. Ağda yaparken kıllar kırılır ve batık oluşumuna neden olacağı için bacaklarınızdaki tüyleri çok fazla uzatmadan kısa zaman aralıkları ile ağda yapmalısınız.  Ağda işlemi bitince de hemen tüyleri azaltan losyon ve kremler  kullanarak tüylerin azalmasını ya da geç uzamasını sağlayarak batık oluşma riskini de en aza indirilebilirsiniz.

Batıklardan Kurtulmak İçin En Etkili Doğal Yöntemler

Bacaklarda oluşan batıklardan kurtulmak ya da oluşmasını engellemek için tercih edeceğiniz en etkili yöntemler şunlardır.

Karbonat Maskesi

Haftada bir ya da iki kez uygulayacağınız karbonat maskesi ile batık sorunun tamamen sonlandırabilirsiniz. Bunun için iki çorba kaşığı yoğurt ve bir çorba kaşığı karbonatı bir kâse içerisine koyun ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıp, bacaklarınıza sürerek masaj yapın ve 15 dakika kadar bekletin. Bekleme işleminden sonra bacaklarınızı ılık su ile yıkayıp, yarım limonun suyunu bacaklarınıza sürüp, bacaklarınıza cilt tipinize uygun nemlendirici kremi sürün.

Şeker ve Limon Peeling

Bacaklarınızdaki ölü deriyi yok etmek için dört yemek kaşığı toz şeker ile yarım çay bardağı limonun suyunu karıştırıp, bacaklarınıza sürün ve masaj yapın. Bu işlemi de haftada bir kez düzenli olarak yaptığınızda bacaklarınızdaki farkı göreceksiniz.

Batık Nedir Neden Oluşur

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin