Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak
Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak

Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak! Günlerdir tartışılan tarih, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıklamasıyla resmileşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa’nın 116’ncı maddesinin kendisine vermiş olduğu yetkiye dayanarak, seçimlerin 14 Mayıs 2023 pazar günü yenilenmesine karar verdi.

Açıklamada; Kararı yılbaşından önce paylaşmıştık. Bizi seçim tarihini öne çekme kararını alma sebeplerinden bazıları başlıca, 18 Haziran üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Bizim için tarih yurtiçinde ve yurtdışında yüzbinlerce vatandaşımızın Hac farizasını ifa etmek için mübarek topraklara gittiği bir döneme denk gelmekteydi. İlk ve orta dereceli okullar tatile girmesi sebebiyle milyonlarca vatandaşımız tatile ve memleketlerine gitmek için yola çıkacakları ongörüsüyle Alternatif olarak da 14 Mayıs 2023’ü teklif ettik. Demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden bir tarihin kabul gördüğünü bilmekteyiz dedi.

“ADAY OLMAK İSTEYEN AFAD’A YARDIM YAPACAK”

AK Parti’den milletvekili adayı olmak isteyenlerle ilgili aldığımız bir kararı paylaşmak istiyorum. Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce, ilgili birimimizce belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır. Katkıda bulunacak her arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum. Diğer partilere de örnek olmasını bekliyorum. Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak bizimle yarışacak ve TBMM’de temsil için mücadele edecek herkesten bu samimi çağrımıza destek bekliyoruz.

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak!

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin