Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi
Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi. Canım ülkem hepimizin başı sağ olsun. Türkiye bugün 6 şubat sabahına gözlerini felekat ile açmış oldu. Kahramanmaraş. Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Kilis sabaha gözlerini büyük bir deprem felaketine maalesef ki gözlerini açmış oldular. Ülkemizin bütün yardım ekipleri bu bölgelerimize intikal edip yardım etmeye ve enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için bütün güçleri ile çalışıyorlar.

Ülkemizde farklı saatler de 2 büyük deprem meydana gelmiş durumdadır. Buraya can kaybı, yaralı sayısı yazmak ve verilerle ilgilenmek beni tatmin etmiyor maalesef. Her şehirde ayrı ayrı bulunup yardım etmek, yardım elini uzatmak istiyorum. Maalesef ki ben de birçok vatandaşımız gibi evim de oturup haberlere bakabiliyorum. Her haber de ayrı üzülüyor her habere ayrı ağlıyorum. Herkesin bir umut bekleyişi, bazı insanların umutlarının yıkılışını görmek vicdanımın sesini haykırışlara çevirmiş durumda.

Deprem sonrası

Bu deprem ‘Yüzyılın En Büyük Deprem Felaketi’ hatta Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden biri olarak nitelendirilmiş durumdadır. Öyleki bu artçıların bir sene boyunca devam edilebileceğini uzmanlar söylüyor. Bunun için depremle ilgili bilinçlenmeli ve gereken önlemleri anlamamız gerekmektedir. bu yüzden depremden etkilenmiş çatlak binalara girilmemesi gerekmektedir.

Çünkü oluşan artçılar bu binalara yıkıma neden olmaktadır. Oluşan bu büyük felaketten dolayı Türkiye için 4. seviye alarmı verilmiş durumda ve bu alarm ile uluslararası bir bir yardım çağrısını vermiş durumdadır. Deprem bölgesinde bulunan kişilerle görüşmüş olduklarımın hepsi cehennem gibi tabirini ve Adana’da çok fazla sallandıklarını sizler için söyleyebilirim. Kayseri ilinde de çok şiddetli bir şekilde hissedilen depremden dolayı birçok vatandaşların Kayseri şehrini terk etmiş durumda olduğunu hatta trafiğin çok fazla sıkıştığını petrol istasyonlarında araçlar için yakıt bulmanın çok zor olduğunu da öğrenmiş olduğum bilgiler içerisinden biridir.

Kahramanmaraş’taki 7.4’lük deprem 6 Şubat 2023

Acının şiddeti de depremin şiddeti kadar büyük durumdadır. Ailesini kaybeden, çocuklarını kaybeden insanları gördükçe ve duydukça acının şiddeti hep artıyor. Bu yüzden veriler ile ilgilenmek istemiyorum acı bir kişi de olsa bin kişi de olsa acıdır. Bu yüzden veriler asla tatmin edici gelmiyor. Sevgili okuyucularımız bu artçıların olduğunu ve nerelerde olabileceğini uzmanlarımız söylüyor.

Bu yüzden lütfen deprem ile ilgili bilgilenmeli ve deprem anında neler yapmamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Hatta bunun için gazetimizde bulunan makelemizi okuyup az da olsa bilgi sahibi olabilirsiniz. Acının yeri sadece bi şehir değil birçok şehir olmuş durumdadır. Cumhuriyt tarihinin en büyük ve en zorlu depremi gerçekleşmiş durumdadır. Dualarımız, gözlerimiz ve umutla bekleyişlerimiz hep depremin olduğu şehirlerdedir. Hepimiz tek yürek olup bu şehirlerimiz için elimizden gelen yardım ve desteği yapacağız. Bunun için gerekli kuruluşlara gereken yardımları yaparak zor da kalmış olan vatandaşlarımıza en azından yardım elini bu şekilde bir nebze de olsa yapabiliriz.

Sümeyye Nur Gündüz

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Depremi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin