Depremi Fırsata Çeviren insanlar Durun Artık

Depremi Fırsata Çeviren insanlar Durun Artık
Depremi Fırsata Çeviren insanlar Durun Artık

Depremi Fırsata Çeviren insanlar Durun Artık

Depremi Fırsata Çeviren insanlar Durun Artık…. Sevgili okuyucularımız, ülke olarak Kahramanmaraş’taki 7.4’lük depremi 6 Şubat 2023 maalesef ki yaşadık. Asrın felaketi ile uyandık. Ülkemiz de bir değil iki adet büyük ve yıkıcı bir deprem meydana geldi. Bu depremlerin sarsıcı olması sadece evlerimize değil yüreklerimize de çok büyük yangınlar düşürdü. Depremin yüzeye çok yakın olması sarsıcılığını ve büyüklüğünü maalesef ki gözler önüne serdi.

Ülkemizde gerçekleşen depremlerden sonra milletimiz hemen depremzede olan vatandaşlarımıza yardım etmek için hepsi taşın altına ellerini koydular. Her ne kadar yardım etmek isteyen ve yardıma koşan vatandaşlarımız olsa da bu durumu fırsat bilip çıkarına çeviren insanlar da oldu maalesef. Bugün sizlere bununla ilgili bir makale hazırlamak istedim. Buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, ülkemiz son bir haftadır zor günlerden geçmektedir. On şehrimizde meydana gelen iki büyük deprem asrın felaketi olarak tanımlanmış ve birçok eve, gönüllere ateş düşürmüştür. Günlerdir milletimiz ve başka milletler akın yardım etmek ve yardım için yarışmaktadır. Koli koli depremzede olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yiyecek, giyecek, çadır gibi yardımlarını yapmakta ve esirgememektedir. Durum bu yönden çok iyi olurken bazı kötü yönleri de bulunmuyor değil.

Depremi fırsat bilip çıkarına çeviren insanlar…

Günlerdir yardım etmek için gittiğim kapalı spor salonunda en çok sıkıntı bazı insanların bu durumu kendileri için fırsata çevirip yağmalama yapmasıdır. Bunu provoke etmek amacıyla değil daha çok karşılaşmış olduğum manzaralar olduğu için yazmaktayım. Yardım stantlarında depremzede olan vatandaşlarımız için açılmış durumda ve onlara ihtiyacı olan şeyleri vererek ihtiyaçlarını gidermektedir. Ama maalesef ki bu durumu kötü amelleri için kullanan çok fazla insan bulunmaktadır. Stantlara ihtiyacı olmayan sadece yağmalamak isteyen insanlar da gelmektedir. Ve bu durumun maalesef ki önüne çok zor geçilmektedir. Bu durumu nasıl olurda fırsata ve kendi çıkarlarına çevirebiliyor insanlar anlamıyorum.

Ülkemiz de resmen on şehir, on ayrı tarih, birçok evin ocağı söndü. 13,5 milyon insanımız zor duruma düştü ve hepsinin birçok şeye ihtiyacı bulunmaktadır. Ama bu durumu fırsata çeviren kötü insanlar ihtiyacı olmadığı halde yardım kuruluşlarına gelip yağmalama yapmaktadır. Bu nasıl bir insanlıktır. 13,5 milyon insanın hakkına girmek demektir. Hala ayağında çorabı olmayan ayakkabısı olmayan ve yardım edilmeyi bekleyen milyonlarca insan varken nasıl olurda yağmalamak için gelebilirsiniz.

Bu kadar mı vicdanınızı kaybetmiş durumdasınız?

Utanma damarlarımızı bu kadar mı kaybolmuş durumda ? Bu kadar mı vicdanınızı kaybetmiş durumdasınız? Acı içinde olan zor durumda olan insanları gözleriniz görmeyecek kadar körleşti? Bu kadar yardım 13,5 milyon insana ulaşsın diye milletimiz canla başla uğraşırken. Televizyonlarda yağmalama haberini gördükçe inanasım gelmiyordu, gerçek gelmiyordu ama kendi gözümle şahit olduğum için maalesef ki sadece üzülerek ve o insanların yerine utanarak izliyorum. Bu sözlerim az önce yukarıda belirtmiş olduğum gibi provoke etmek değildir. Bu sözlerim sadece insanlığı yok olan insanları kınadığım ve onların yerine utanmış olduğum içindir.

İnsanlar sevdiklerinin ölüsünü bile enkaz altından bile çıkaramazken bu kötü insanlar krizi resmen kendileri için fırsata çevirmiş durumdadır. Yardım stantlarında dururken her ne kadar niyetimizi arkadaşlarımız ile bozmak istemezken maalesef ki bu tarz insanları gördükçe de arkalarından çok fazla iyi şeylerde söyleyemiyoruz. Bu kötü insanlar zannetmesinler ki biz yardım için gönüllüleri kandırabilirler. Bizler sadece niyetimizi bozmamak adına o kötü insanlara ses etmiyoruz. Depremzededen gelen insanımız ile yağmalama için gelen kötü insanlar ayan beyan belli olmaktadır. Bu yağmalamaya gelen kötü insanların yerine bizler utanıyoruz.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle görüp şahit olduğum yağmalama olayına karşı duymuş olduğum rahatsızlıktan söz etmek istedim. Provoke etmek değil sadece onların yerine utanmış olduğumu söylemek istedim.

Sümeyye Nur Gündüz

Depremi Fırsata Çeviren insanlar Durun Artık

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin