Doğa Demek İnsan Demek

Doğa Demek İnsan Demek
Doğa Demek İnsan Demek

Doğa Demek İnsan Demek

Doğa Demek İnsan Demek!.. Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle doğamız hakkında insanoğlu olarak ne kadar bencil olduğumuz ile ilgili bir makale yazıp dünyamızın ne tür bir tehlikede olduğunu anlatmak istedim.

Doğallığın kalmadığı bu dünyada doğal güzellikte olan her ne varsa bunların hepsini yok edip yerlerine hep binalar yapay şeyler yaptık. Doğa bize küsüp arkasını döndü dönecek. Ağaçları kestik, birçok hayvanın yaşam alanlarını öldürdük ve sırf insanoğlu mutlu olsun diye yerlerine kendi zevklerimize uygun betonlar döktük. Artık nefes alacak ne bir ağaç ne de kuş cıvıltısı duyabileceğimiz yerler var. Dünyanın etrafını betonlarla kapladık doğal olan alanların çoğunu yok ettik. Doğaya yapmış olduğumuz bu kötülükten dolayıda bize arkasını dönmüş durumdadır.

Birçok hayvanın nesli tükenmekte ve birçoğunun da nesli tükenmiştir. İnsanoğlu kendi zevkleri ve arzuları uğruna doğayı tüketmiş ve doğada bunun cezasını kuraklığı ile birçok hayvanın nesli tükenerek insanoğluna geri dönütünü gösteriyor. Doğaya karşı hem bu kadar benciliz betondan yaratmış olduğumuz dünyamıza karşı da benciliz. Yerlere çöp atıyoruz, yerlere tükürüyoruz, parklarda bahçelerde dolaştırdığımız köpeklerimizin dışkılarını temizlemiyoruz. Yerlere sigara izmaritleri atıyoruz gibi birçok örnek sıralayabiliriz.

Doga demek insan demek anlamı

Kendi yaratmış olduğumuz dünyaya karşı bile çok kötüyüz. Sonra ise temiz bir çevre, temiz bir nefes almak istiyoruz ama biz bu alanları hep kendi ellerimizle yok ettik ve yok olan bir şeyden bir fayda sağlamasını beklemekte yine insan olarak ne kadar bencil varlıklar olduğumuzun göstergesidir. Deniz kenarlarında, sahillerde en güzel tatilleri yapıp denize girmek istiyoruz ama gittiğimiz sahilleri, denizleri hep pisletip kirletiyoruz. Hayvanlardan daha hayvan olduğumuzu, aklımızın olmadığını düşünüyorum bazen.

Bir hayvanı bile eğittiğinizde o komutlara almış olduğu eğitime uyup ona göre davranabiliyorken biz insanoğlu olarak ise eğitildiğimiz halde olmaması ve yapılmaması gereken davranışları sergiliyoruz. Doğamız ise hala biz insanoğlu için ümit olduğunu düşünüyor olacak ki bize karşı tam manasıyla küsüp biz insanoğlunu terk etmemiş durumdadır. Ama kırılmış olduğunu üzgün olduğunu gerçekten biz insanoğluna aslında gösteriyor. Tabi görmek isteyene…

Doğal alanları bir bir yok ettiğimiz dünyamızda doğaya ihtiyaç duyacağımız zaman acaba nerede ve nasıl bulacağımızı da düşünüyor mu?. Yok ettiğimiz bu doğal alanlar kaybolup gittiğinde belki de dünyada nefes almak bile güç haline gelecek. Bilinçsizce ormanlarda yapılan pikniklerden dolayı çıkan orman yangınları, denizlere atılmış olan atıklar, çevremizi pis tutmamızdır.

Ağaçlık alanları yok edip binalar dikmek, doğaya vermiş olduğumuz bu zararların hepsi tek tek biz insanoğluna da aslında zarar veriyor ama insanoğlu kendi bencilliği yüzünden uğramış olduğu zararın asla farkında değil. Sanki doğaya karşı hem kör hem sağır hem de bilmiyor gibi davranıyor.

Pikniklerden dolayı çıkan orman yangınları

Doğa insanoğlu için hala çabalarken ağaçların altında gölgelik sağlarken ya da denizlerde balıklar hala gereken görevlerini yapmaya devam ederken biz insanlar kendi üzerimize düşen görevleri yapmayı istemiyoruz. Bu doğa kaybolup giderse en çok biz insanoğlu etkileneceğiz. Her yere bina dikmek kolay ama doğada bir yer kuruduğu zaman orayı tekrardan sulu bir alana çevirmek çok zor. Dünya şu anda büyük bir su problemi ile karşı karşıya ve ilerleyen zamanlarda da daha çok karşılaşacağı bir problem haline gelecek. Su hayat demek ve suyun olmaması demek yiyecek bir ekmeği bile bulamamak demek. Açlık, susuzluk ve kuraklık demek.

Doğa daha ne kadar insanoğluna yapmış olduğu yanlış davranışların sonucunda oluşan problemleri göstersin bilemiyorum doğrusu. Ayrıca doğa bu problemleri sadece kendi için değil biz insanoğlu içinde göstermeye çalışıyor. Çünkü doğa da biliyor kendisi yok olursa insanoğlu da yok olur. Dünyada her şey bir uyum içerisindedir. Her şey bir denge üzerine kurulmuştur. Bu yüzden doğamızın yok olması demek insanoğlunun yok olması demek. Doğa demek insan demek bu yüzden doğamıza artık daha çok kulak verip doğanın istemiş olduğu şeyleri yapmaya çalışalım. Yeşili koruyalım

Sümeyye Nur Gündüz

 

Doğa Demek İnsan Demek

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin