Doğal Taşlar Nelerdir

Doğal Taşlar 'ın isimleri Nelerdir
Doğal Taşlar 'ın isimleri Nelerdir

Doğal Taşlar Nelerdir

Doğal Taşlar Nelerdir; Doğal taşlar eskiden beridir var olsa da günümüzde değeri giderek artmıştır. Özellikle kadınların takılarında son zamanlarda sıkça tercihi ettiler doğal taşlar güzel görünümün yanı sıra verdiği enerji ile de biliniyor. Doğal taşların pek çok çeşidi bulunur. Her modelin kendine has rengi, dokusu ve özellikleri vardır.

Doğal ve değerli olan bu taşların faydalarının öğrenilmesi ile beraber kullanımı da artmıştır. Kadınlar tarafından sıkça kullanılan doğal taşlardan oluşan takılar aynı zamanda enerji ve faydasından yararlanmak için çocuklar, bebekler içinde tercih edilir hale gelmiştir. Doğal taşların hem psikolojik hem de fiziksel pek çok soruna iyi geldiği biliniyor.

Doğal taşlar yeraltında oldukça uzun zaman önce oluşmuştur. Verdiği enerji ve faydalar günümüzde bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçektir. Ancak bu taşların yapay olarak üretilip satılması durumuna karşı dikkatli olunmalı, iyi bir araştırma sonucunda güvenilir kaynaklardan tedarik edilmelidir.

Yeraltındaki magmanın soğuyup farklı mineraller ile birleşip oluşturduğu kristallere doğal taş adı verilmektedir. Birleştiği minerallerin özelliklerine göre farklı renk ve dünyaya sahip olurlar. Doğal taşların çeşitleri ve özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

Doğal Taşlar ve Özelikleri

Doğal taşlar ortaya çıkarken birleştiği magma ve minerallerin özelliklerine göre farklı çeşitlere ayrılırlar. Doğal taşların çeşitleri ve özellikleri ise şunlardır;

• Akik (stres) taşı: Gerginliği azaltıp, sinirleri yatıştırması ile bilinen akik taşı aynı zamanda tansiyonu dengeler ve stresi azaltır. Hamilelikte kullanıldığında anne ve bebek sağlığını olumlu etkiler. Nazara karşı iyi geldiği bilinmektedir.

• İnci: Kalsiyumdan oluşan bu taş kemik ve vücut ağrılarına iyi gelir.

• Kehribar taşı: Bu taş sağlık açısından oldukça faydalıdır. Tiroidlerin düşmesine yardımcı olan bu taş aynı zamanda bebeklerde diş döneminde kullanıldığında ağrıları hafifletir. En büyük ve en bilindik özelliği ağrı kesici etkisidir.

• Mercan taşı: Kötü enerjiyi ortadan kaldırdığı bilinen mercan taşı bunun yanı sıra konsantrasyon artırmada da etkilidir. Kalp ve dalak sağlığını koruduğu bilinmektedir.

• Obsidyen taşı: Koruyucu taş olarak bilinir. Kullanan kişileri kötü enerjiden ve nazardan korur. Vücuttaki enerjiyi dengeler ve kişiler arasındaki sorunları gidermeye yardımcıdır. Volkanik cam özelliğinde olan bu taş travma ve şok gibi durumlarda kullandığında fayda sağlamaktadır.

• Opal taşı: Psikolojik sıkıntılara iyi geldiği bilinen bu taş hem yetişkin hem çocuklarda görülen uykusuzluk sorununa karşı iyi gelmektedir. Göz, saç, cilt sağlığına İyi gelir, iyimser bir ruh hali sağlar.

Tuzla Gazetesi

 

Doğal Taşlar Nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin