En Kolay Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır

En Kolay Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır
En Kolay Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır

En Kolay Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır

En Kolay Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle harika bir ayva tatlısı tarifi paylaşmak istiyorum. Ayva kış mevsiminin vazgeçilmez bir meyvesi olup tatlısı da harika olmaktadır. Özellikle ben de Muhteşem Yüzyıl dizisinde ve Canım Ailem dizisinde çok sevilerek tüketildiğini görüp sizler için denedim ve şimdide sizlerle bu denemiş olduğum ayva tatlısını paylaşmak istiyorum. Eğer sizlerin de evlerinizde en az iki adet ayva varsa hemen bu tarifi denemelisiniz sevgili okuyucularımız eğer hazırsanız başlayalım.

Ayva Tatlısı Malzemeleri nelerdir?

  • 2 Adet ayva
  • Bir çubuk tarçın/1 tatlı kaşığı tarçın
  • 6 Yemek kaşığı şeker
  • 6 Adet karanfil
  • Yarım su bardağından bir parmak geçkin su

Ayva Tatlısı üstünü süslemek için gerekli malzemeler

  • Kaymak
  • Toz antep fıstığı

DİKKAT PÜF BİR NOKTA

  1. Ayvaları ortadan ikiye kesip soyduktan sonra bir kabın içerisine bir adet limonu sıkıp biraz bekletmeniz gerekmektedir.
  2. Ayvaların içerisindeki çekirdekleri asla atmayın! Çünkü ayvalarımıza renk vermek için gerekli.
  3. Piştikten hemen sonra kaymağını üzerine koymayınız. Sıcaktan üzerinde erir ve istediğimiz görüntü ve tadı elde edemeyebiliriz. Ayvaları kaymak için soğumasını beklemekte fayda vardır

Ayva Tatlısı Hazırlanışı

Sevgili okuyucularımız, önce ayvalarımızın kararması için bir kap alalım ve içerisine bir adet limonumuzu sıkalım. Ayvalarınızı sırasıyla ortadan kesin ve içerisindeki çekirdeklerini ayrı bir kaba ayıralım. Bu çekirdekler ayvalarımıza tatlı bir pembelik vermesi için çok önemlidir. Daha sonra ortadan iki kesmiş olduğumuz ayvalarımızın kabuklarını güzelce soyalım ve hazırlamış olduğumuz limonlu su dolu kabımızın içerisine koyalım. Bu sayede ayvalarımız kararmayacaktır.

Ayvalarımız limonlu su dolu kabın içerisinde biraz bekletmemiz gerekmektedir. 5/10 dakika yeterli olacaktır. Bu sırada tenceremizi çıkaralım. Eğer çubuk tarçınınız yoksa tencerenin içerisine tencerenin her yerine gelecek şekilde bir çay toz tarçınınızı koyun, eğer çubuk tarçınınız tencereye onu ve içerisine 6 adet karanfilimizi koyun. Daha sonra tenceremizin içerisine yarım su bardağından bir parmak geçkin olacak şekilde suyumuzu da ilave edelim daha sonra limonlu su da bekleyen ayvalarımızı alıp tenceremize içini oyduğumuz kısımlar yukarı gelecek şekilde koyalım.

Daha sonra ayvaların üzerine gelecek ve kaplayacak şekilde 6 yemek kaşığı şekerimizi ilave edelim. Daha sonra üzerine bir kenara ayırmış olduğumuz ayva çekirdeklerini de ilave edelim. Daha sonra orta gözünde normal bir ateşte kaynayana kadar pişirelim. İçerisinde ki suyun kaynadığını gördükten sonra tenceremizi ocağımızın en küçük gözüne alıp altını iyice kısalım ve ayvalarımız yumuşayana kadar yaklaşık bir saat boyunca pişirelim. Piştiğini anlamak için ayvalarınızın yumuşamış olması çok önemlidir. Sakin sakin pişmesi de çok önemli bu yüzden ocağımızın kısık ateşte olması çok önemlidir.

En Kolay Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

Çünkü harlı yanarsa ocağımız tenceremizdeki su hemen çeker ve ayvalarımız yumuşamayabilir. Ayrıca pişme aşamasında sürekli kontrol edip tencerenin içerisinde oluşacak olan ballı şerbeti bir kaşık yardımıyla sürekli olarak ayvalarımızın üzerine dökerek pişirmeniz gerekmektedir. Pişerken tencerenizin kapağı sürekli kapalı olmalıdır. Bu sayede buharı ile de daha iyi pişecektir. Yumuşamış olduğunu sivri uçlu bir bıçağın ucu ile veya bir kürdan yardımı ile kontrol ederek anlayabilirsiniz.

Daha sonra pişmiş olan ayvalarımızı soğuması için tenceremizin kapağını açmamız ve biraz beklememiz gerekmektedir. Bunun nedeni üzerine koyacağımız kaymağın erimemesi içindir. Daha sonra soğumuş olan ayvalarımızı servis etmek için tabaklarımıza koyalım ve ayvanın tam ortasına gelecek şekilde üzerine kaymaklarımızı koyup üzerini süslemek için toz antep fıstığı hatta varsa fındık ve ceviz parçacıkları bile olabilir. Burası tamamen zevkinize kalmış bir durumdur. Şimdiden deneyecek olan okuyucularımız hepinize afiyet bal şeker olsun… İlginizi çekebilir; Tuzla’ da En iyi Tatlıcı tavsiyesi nedir?

Sümeyye Nur Gündüz

En Kolay Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin