En pratik Limonlu Cheesecake Tarifi; Son zamanların en trend yemek tarfilerinden biri de cheesecake tarifidir. Bu tatlı türü oldukça lezzetli olmakla birlikte yapımıda oldukça kolay olmaktadır. Limonlu Cheesecake tarifi için öncelikle gerekmekte olan malzemeler ayrı ayrı yazılmakta olup, cheesecake tabanını yapmak için öncelikle;
Malzemeleri ile cheesecake tabanı yapılır. Öncelikle tercih edilen bir paket bisküvi ve fındık bir robot yardımı ile un halini alana kadar ezilir. Daha sonra cezve yardımı ile tereyağı ya da margarini eiritn ve un haline getirdiğiniz bisküvinin üzerine ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra bir cheesecake kabının üzerine yayın. Karışım kabın yüzeyini kaplayacak şekilde iyice düz bir zemin oluşturun. Cheesecake’in kreması için malzemeler;
Labne peyniri ve yoğurt bir kap içerisinde çırpıcı yardımı ile çırpılmalıdır. Bunun için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Burada öneri olarak çırpıcı en düşük seviyede kullanılmalıdır. Ardından karışıma şeker eklenmeli ve çırpma işlemine devam edilmelidir. Çırpma işlemi devam ederken tek tek yumurtalar eklenmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken bir yumurtayı ekledikten sonra diğerini eklemek için karışımın iyice homojenleşmesini beklemektir.
Yumurtalar bu şekilde tek tek eklendikten sonra limon kabuğu ve suyu eklenmeli ardından nişasta, vanilya ve un karışıma eklenmelidir. Bundan sonra çırpma işlemiş en düşük seviyede bir miktar daha devam etmeli ve ardından karışım, cheesecake kabına bisküvilerin üzerine dökülmelidir. Kalıbın üzerinde oluşan hava kabarcıklarının patlaması için cheesecake kalıbı birkaç kez masaya vurulmalı ve kabarcıklar söndürülmelidir. Cheesecake kalıbının altı ve etrafı folyo ile kaplanmalıdır.
Kalıbın konulacağı fırın tepsisine bir miktar su dökülmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken unsur suyun kaynar derecede olması ve tabanı kaplayacak düzeyde olmasıdır. Daha sonra cheesecake kalıbı bu fırın tepsisinin üzerine konmalıdır. Bu karışımı önceden ısıtılmış bir fırında elli dakika kadar pişirilmelidir. Karışım elli dakika sonunda fırından çıkarılmalı ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılmalıdır. Cheesecake’in limonlu sosunu yapmak için;
Limonlu sosu yapmak için vanilya dışında tüm malzemeler bir sos tenceresinde karıştırılmalı ve kaynar hale gelene kadar kısık ateşte pişirilmelidir. Bu karışımın altı kapatıldıktan sonra vanilya eklenmelidir. Oda sıcaklığına geldikten sonra limonlu sosu cheesecake’in üzerine ekleyebilirsiniz. Cheesecake yapıldıktan sonra mutlaka üç dört saat aralığında dolapta bekletilmeli ve sonrasında servis yapılmalıdır. Cheesecake’in üzerini süslemek için antep fıstığı gibi çeşitli kuruyemişler kullanılabilmektedir. Kuruyemişler dışında çikolata sosu eklenebilir, çikolata sosu beyaz ya da sütlü çikolata şeklinde olabilmektedir. Frambuaz ya da böğürtlen gibi meyvelerde de kullanılabilmektedir. Buna ek olarak rendelenmiş limon kabuğu kullanmak da limonlu cheesecake için güzel bir dekor yaratmış olacaktır. Orta büyüklükte bir dilim cheesecake’te 520 kalori bulunmaktadır. Dikkatinizi çekebilecek yazılarımız: Pratik ve sağlıklı kahvaltı tarifleri
Afiyet Olsun…..
Tuzla Gazetesi
2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024 2024 DGS Başvuruları 10-20 Mayıs 2024. Dikey Geçiş Sınavı,…
Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında Bugün 23 Nisan gururumuz 104 yaşında, 23 Nisan kaçıncı…
22 Nisan 2024 Güncel Gram Çeyrek ve Ons Altın Fiyatları 22 Nisan 2024 Güncel Gram…
Çeşme Sakız Bodrum Kos Feribot Bileti Çeşme Sakız Bodrum Kos Feribot Bileti nereden alabilirim? Ege'nin…
19 Nisan 2024 tarihinde Altın fiyatları ne kadar oldu Altın fiyatları, 19 Nisan 2024 tarihinde…
Abide Nedir ve Ne Zaman Başlıyor? Abide Nedir ve Ne Zaman Başlıyor? MEB'in (Milli Eğitim…