DOLAR 9,2620
EURO 10,7921
ALTIN 526,44
BIST 1.410
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Sağanak Yağışlı
İstanbul
19°C
Sağanak Yağışlı
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 18°C

En pratik Limonlu Cheesecake Tarifi

En pratik Limonlu Cheesecake Tarifi
05.01.2021
599
A+
A-

En pratik Limonlu Cheesecake Tarifi

En pratik Limonlu Cheesecake Tarifi; Son zamanların en trend yemek tarfilerinden biri de cheesecake tarifidir. Bu tatlı türü oldukça lezzetli olmakla birlikte yapımıda oldukça kolay olmaktadır. Limonlu Cheesecake tarifi için öncelikle gerekmekte olan malzemeler ayrı ayrı yazılmakta olup, cheesecake tabanını yapmak için öncelikle;

  • 1 paket olacak şekilde kişisel zevkinize göre bisküvi
  • 1 su bardağı kadar yine kişisel zevke bağlı olarak fındık ya da ceviz
  • 50 gram olacak şekilde kişisel tercihe göre tereyağı ya da margarin

Malzemeleri ile cheesecake tabanı yapılır. Öncelikle tercih edilen bir paket bisküvi ve fındık bir robot yardımı ile un halini alana kadar ezilir. Daha sonra cezve yardımı ile tereyağı ya da margarini eiritn ve un haline getirdiğiniz bisküvinin üzerine ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra bir cheesecake kabının üzerine yayın. Karışım kabın yüzeyini kaplayacak şekilde iyice düz bir zemin oluşturun. Cheesecake’in kreması için malzemeler;

  • 300 gram kadar labne peyniri
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 3 adet kadar yumurta isteğe bağlı olarak 2 adette kullanılabilir yumurtanın büyüklüğüne bakılmalıdır.
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım kaşık mısır nişastası
  • 1 limon kabuğu
  • Yarım limon suyu Malzemeleri kullanılmalıdır.

En pratik Limonlu Cheesecake Yapılışı

Labne peyniri ve yoğurt bir kap içerisinde çırpıcı yardımı ile çırpılmalıdır. Bunun için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Burada öneri olarak çırpıcı en düşük seviyede kullanılmalıdır. Ardından karışıma şeker eklenmeli ve çırpma işlemine devam edilmelidir. Çırpma işlemi devam ederken tek tek yumurtalar eklenmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken bir yumurtayı ekledikten sonra diğerini eklemek için karışımın iyice homojenleşmesini beklemektir.

Yumurtalar bu şekilde tek tek eklendikten sonra limon kabuğu ve suyu eklenmeli ardından nişasta, vanilya ve un karışıma eklenmelidir. Bundan sonra çırpma işlemiş en düşük seviyede bir miktar daha devam etmeli ve ardından karışım, cheesecake kabına bisküvilerin üzerine dökülmelidir. Kalıbın üzerinde oluşan hava kabarcıklarının patlaması için cheesecake kalıbı birkaç kez masaya vurulmalı ve kabarcıklar söndürülmelidir. Cheesecake kalıbının altı ve etrafı folyo ile kaplanmalıdır.

Limonlu Cheesecake Tarifi 4 kişilik Limon sosu

Kalıbın konulacağı fırın tepsisine bir miktar su dökülmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken unsur suyun kaynar derecede olması ve tabanı kaplayacak düzeyde olmasıdır. Daha sonra cheesecake kalıbı bu fırın tepsisinin üzerine konmalıdır. Bu karışımı önceden ısıtılmış bir fırında elli dakika kadar pişirilmelidir. Karışım elli dakika sonunda fırından çıkarılmalı ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılmalıdır. Cheesecake’in limonlu sosunu yapmak için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 limondan çıkarılacak limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 ya da 5 yemek kaşığı şeker
  • Tercihe bağlı olarak limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya  Malzemeleri kullanılmalıdır.

En pratik Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır

Limonlu sosu yapmak için vanilya dışında tüm malzemeler bir sos tenceresinde karıştırılmalı ve kaynar hale gelene kadar kısık ateşte pişirilmelidir. Bu karışımın altı kapatıldıktan sonra vanilya eklenmelidir. Oda sıcaklığına geldikten sonra limonlu sosu cheesecake’in üzerine ekleyebilirsiniz. Cheesecake yapıldıktan sonra mutlaka üç dört saat aralığında dolapta bekletilmeli ve sonrasında servis yapılmalıdır. Cheesecake’in üzerini süslemek için antep fıstığı gibi çeşitli kuruyemişler kullanılabilmektedir. Kuruyemişler dışında çikolata sosu eklenebilir, çikolata sosu beyaz ya da sütlü çikolata şeklinde olabilmektedir. Frambuaz ya da böğürtlen gibi meyvelerde de kullanılabilmektedir. Buna ek olarak rendelenmiş limon kabuğu kullanmak da limonlu cheesecake için güzel bir dekor yaratmış olacaktır. Orta büyüklükte bir dilim cheesecake’te 520 kalori bulunmaktadır. Dikkatinizi çekebilecek yazılarımız: Pratik ve sağlıklı kahvaltı tarifleri

Afiyet Olsun…..

Tuzla Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.