Evde bilmeniz gereken pratik bilgiler

Evde bilmeniz gereken pratik bilgiler
Evde bilmeniz gereken pratik bilgiler NELERDİR

Evde bilmeniz gereken pratik bilgiler

Evde bilmeniz gereken pratik bilgiler; Evde kullanılan eşyalar arasında ne amaca hizmet ettiği bilinmeyen ya da çok az kullanım ihtiyacı duyulanlar vardır. Ancak yaşamın her yerinde ipuçları ve püf noktaları ile işleri daha kolay hale getirmek mümkün. Evde pratik ipuçları giyim, sağlık, mutfak ve daha birçok alanda daha az yorularak işleri halletmeye yardım eder. İşte hayatınıza ve kendinize daha çok vakit ayırmanız için evde pratik ipuçları…

Sağlık

En ufak bir rahatsızlıkta hastaneye gitmek yerine evde pratik birkaç yöntemler kendi kendinize tedavi uygulayabilirsiniz. Uykusuz kaldığınız gecelerde ya da kronik gözaltı morlukları olan biriyseniz salatalık rendeleyip gözaltlarınızda beklettiğinizde morlukların azaldığını göreceksiniz. Birden bire boğaz ağrısı çekmeye başladıysanız soğuk dondurmanın boğaz ağrısına şifa olduğunu bilmelisiniz. Yoğun mide bulantısından toz kahveyi çiğneyerek kurtulmanız da gayet mümkün. Ya da ishal olduysanız toz kahveye birkaç dala sıkıp tüketmek ishale birebirdir. Adeta vitamin yuvası olan A vitamininin yoğun olduğu havucu bol tüketmek yüzü ve cildi canlandırıp genç gözükmenizi sağlar.

Mutfak

Evde pratik ipuçları deyince mutfak en önemli alandır. Kül tablasında ki küllerin çöpe gidene kadar uçuşmasını önlemek için kül tablasının içine biraz su ekleyin. Evinize gelen misafirleri sunumlarınızla şaşırtmak istiyorsanız toz kahveyi biraz buzlukta beklettikten sonra süte ekleyin. Turşu kurarken tuzunu ayarlamak için içine bir adet yumurta koyabilirsiniz. Yumurta suyun üstünde yüzüyorsa tuz yeterli demektir. Makarna suyu kaynarken tuz eklemek, makarnanın pişerken dağılmasına engel olur. Tencere de süt kaynamadan önce tencerenin üstüne tahta kaşık koyulursa süt taşmayacaktır. Muhallebi soğuduktan sonra üzerinde ki katmanın oluşmasını önlemek için, muhallebi streç filmle kaplanmalıdır. Sakız çiğnerken soğan doğrandığında gözler yanmaz. Kötü kokan çöp kovasından pis kokuyu arındırmak için karbonat kullanılmalıdır.

Makyaj Sevdası

Oje sürdükten sonra tırnakta sararma kadınların en şikâyet ettiği durumdur. Evde pratik bir yöntemle yani sirke ile tırnaklar silindiğinde sararmanın önüne geçilmiş olur. Fondötenin yüzünüzde eşit bir renk görüntüsü oluşturmasını istiyorsanız bu işlemden önce yüzünüze krem sürebilirsiniz. Soğuk ve kuru hava şartlarında dudaklarda çatlamaların önüne geçmek için dudaklarınıza kantaron yağı sürün. Rimel sürmeden önce kirpik altlarına yerleştirilen kâğıt parçası, rimelin sağılıp yüzünüze değmesine engel olur. Banyo yapamadığınızda ve saçlarınız da yağlı görünümden rahatsız olduğunuzda saçlarınıza pudra sürüp iyice dağıtın. Pudra saçlarda ki yağlı görüntüyü ortadan kaldıracaktır. Yüzünüze sürdüğünüz pudrayı, rujdan önce dudaklarınıza uygulamak hem uzun süre kalıcı ruja hem de pürüzsüz dudak görüntüsü kazanmanızı sağlar.

Bitki Dünyası

Bitkiler dünyasına ilgili biriyseniz evde pratik ipuçları ile bitkilerinizi güzel yetiştirebilirsiniz. Bitkilerin en büyük düşmanı tabi ki sineklerdir. Sinekler bitkilere doğrudan zarar vermeseler de, evde ki insanları rahatsız ederler. Bu nedenle sinek oluşumuna engel olmak için saksı diplerine kül veya sigara izmariti dökmek sineklerin gelmesine engel olacaktır. Ayrıca yumurta kaynadıktan sonra suyunu saksı dibine dökmek bitkilerin kalsiyum ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Çilek saksıda yetiştirilirken toprakla iletişimini kesmek sağlıklı yetişmesini engeller. Bu nedenle çilek yetiştirirken toprağa bir miktar lif eklemek çilekleri canlandıracaktır.

Kıyafet Bakımı

Kıyafetlerin ömrünü uzatmak da sadece birkaç evde pratik ipucuyla mümkün. Topaklanan kazaklar kışın büyük sorun haline gelebilir.  Bu topaklanmaları jiletle temizleyebilirsiniz. Rugan kıyafet ya da ayakkabılarda oluşan lekeleri oje törpüsü ile temizlemek çok kolaydır. Kar yağdığında kayma riski taşıyan ayakkabı altları da aynı törpü ile törpülendiğinde kaygan yapı ortadan kalkacaktır. Ayrıca kıyafetlerde ki yağ lekelerine bebek pudrası birebirdir.

Dikkatinizi çekebilecek yazımız; Garip ama gerçek bilgiler

Evde bilmeniz gereken pratik bilgiler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin