Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalı

Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalı önerileri
Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalı ekşi

Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalı

Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalı; Evde evcil hayvan beslemek insan psikolojisine epey etkilidir. Özellikle evde kedi beslemek oldukça keyifli ve eğlencelidir. Hiçbir zararı dokunmayan kediler  ev içinde kibar ve nazik hareketler yürüyen kimi zaman saatlerce uyuyan kimi zaman aniden ortadan kaybolan veya top ya da yumak oynarken bulduğumuz en sadık dostlarımızdır. Ancak evde kedi beslemenin büyük bir sorumluluk altına girmek gerektiğini bilmenizde fayda vardır.

Sadece günün belirli saatlerinde karnını doyurmak ya da suyunu vermek yeterli olmaz. Bunun yanında onun sağlıklı gelişmesine dış etkenlerden zarar görmemesine özen göstermelisiniz.  Bu yüzden daha önce hiç kedi beslenmemiş olanlar, kedi sahiplenmeden önce evde kedi beslemek için dikkat etmesi gereken konuları araştırıp bilgi edinmelerinde fayda vardır. Özellikler alerjik rinit hastalığı nedir başlıklı makalemizi okumanızı öneriyoruz.

Evde Kedi Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kediler insanlığın oluşundan beri insanlara yol arkadaşlığı yapan temiz ve sadık hayvanlardır. Köpeklere göre biraz daha uysal olurlar. Sahiplerinin sevgisini ve dostluğunu hiçbir zaman sarsmayan kedileri duygusal ve asil varlıklardır. Bu sevimli dostlarınıza evinizde barındırmaya karar verdiyseniz minik dostlarınızı bakımında size yardımcı olacak püf noktalar kısaca şunlardır;

İlk Gece Onun İçin Çok Önemlidir

Kedinizin adlınızı eve getirdiğiniz. Yaşı ne kadar olursa olsun evinizi ilk gece ve günler kedinizi için yabancı bir yaşam alanıdır. Eğer evinizde başka evcil hayvan ya da aile üyeleri varsa, kedinizi bunlarla tanıştırmak için aceleci olmayın. Kedinizi evinizde yabancılık çekmemesi için onu serbest bırakın misafir gibi davranmayın. Yaşam alanını tanısın. Kendisi  için sınır belirlesin. Sadece ona yemek yiyeceği mama kabını, kum kabını yerini su kabını gösterip öğretmeniz yeterlidir.  Eğer yavru kedi sahiplendiyseniz üşümemesi için yatağını yanına sıcak su torbası ya da pet şişenin içerisini sıcak su ile doldurup, kendinizin yanına koyabilir, ya da kedinizin polar battaniyenin arasına yatırabilirsiniz.

İlk Gündeki Yaşanacak Tehlikeler

Kediniz evinize alışması yaklaşık bir hafa sürebilir. Bu süre zarfında iki gün tehlikelerini en aza indirmek ya da hiç olmaması için birtakım önlemler almanız gerekir. Mesela çok yüksek katta oturuyorsanız, balkon kapı ve pencerelerini kapalı olmasına dikkat edin. Kedinin ulaşabileceği yerlerde çiçek, telefon kablosu saksı, elektrik kablosu ya da kedilerin kemireceği çiçek ve eşyaları ortadan kaldırmalısınız

Mama Secimi 

Kedinizi yetişkin bir kedi ise sahiplendiğiniz yerden daha önce hangi mamayı tükettiğini öğrenmeyi ihmal etmeyin.  Yavru kedi sahiplendiyseniz mutlaka onun gelişimine katkı sağlayan vitamin ve minerallere sahip mama çeşitleri tercih edin.

Tuvalet Eğitim

Kediler son derece temiz ve akıllı hayvanlardır. Kum kabını gördükleri zaman tuvaletini nereye yapması gerektiğini bilirler.  Yavru kedilerde daha önce tuvalet eğitimlerini annelerinden alır. Ama sokakta yeni doğmuş bir yavru kediyi sahiplendiyseniz, tuvalet eğitimi vermeniz gerekir.  Bunun için  kedi kumunun yanına birkaç defa götürüp elinizde işaret ederek, kumu karıştırıp kediyi kum kabının içine koyun.  Böylece kedi tuvaleti geldiğinde ne yapması gerektiğini öğrenecektir.

Ayrıca kedi bakımında dikkat edilmesi gereken diğer iki faktör ise kedi tüyü ve kedini göz bakımıdır doğru mama secimi  aşılarını zamanında yapılmış olması ve konforlu yaşa koşulları kedinizin tüyünün ve derisini sağlıklı olmasına yardımcı   olacaktır.

Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin