Gıdı neden olur

Gıdı neden olur tedavisi var mı
Gıdı neden olur gıdı nasıl geçer

Gıdı neden olur

Gıdı neden olur? Pek çok insan için ‘gıdı’ problemi oldukça rahatsız edici bir sorundur. Çene altında biriken bu yağlar, genetik ya da ilerleyen yaşa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Fakat düzenli egzersizlerle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Bu yazımızda size gıdı sorunuyla ilgili bilgi verip onunla nasıl baş edeceğinizden bahsedeceğiz.

Gıdı Niçin Oluşur?

Yaşın ilerlemesine bağlı olarak cilt incelir ve elastikiyetini kaybeder. Bununla birlikte fazla kilo, vücut yapısında bozukluk ya da yüzdeki kemik yapısı gibi daha birçok nedenden dolayı çene altında yağ birikebilir. Zayıflamaya yardımcı diyetler nelerdir başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Diğer sağlık ve görünüm sorunlarında olduğu gibi, sigara içmek, yetersiz ve sağlıksız beslenme alışkanlığı, hareketsiz yaşam ve bunlar gibi zararlı alışkanlıklar gıdı oluşumuna sebep olabilen diğer faktörler arasındadır.

Gıdı tedavisi için çeşitli ameliyat türleri vardır. Bunlar arasında en bilinenler mentoplasti ve cilt germe ameliyatlarıdır. Yine de tek seçenek bunlar değildir.

Gıdı sorunuyla baş etmek için en bilinen yöntem egzersiz yapmaktır. Doğru ve düzenli olarak uygulanan egzersizler yardımıyla gıdı görünümünü ortadan kaldırabilmek mümkündür.

Çene Altı Yağlarından (Gıdı) Kurtulmak İçin Yapabileceğiniz Egzersizler

Öpücük Egzersizi

Çene altındaki yağ birikintisini gidermek için uygulayabileceğiniz ilk egzersiz budur. Başınızı hafifçe geriye doğru gerdirin. Boğazınızı mümkün olduğu kadar germeye çalışın. Bunu yaparak etkili bir duruş elde edebilirsiniz.

Tıpkı birini öpecekmiş gibi dudaklarınızı olabildiğince sıkın. Boğaz, boyun ve çene kaslarınız iyice gergin olana kadar, elinizden geldiğince bu pozisyonda bekleyin.

Bu hareketi her gün yeniden tekrarlayın.

Dil Egzersizi 

Bu oldukça basit bir egzersizdir. Yapmanız gereken tek şey dilinizi mümkün olduğunca dışarı çıkarmaktır.

Harekete başladığınızda dayanabildiğiniz kadar pozisyonu koruyun.

Egzersizden fayda sağlamak için her gün en az 10 defa uygulayın.

Boyun Egzersizi 

Bu hareket sayesinde sırt sağlığınızı iyileştirebilirsiniz. Ayrıca boyun çevresindeki kaslarınızı da rahatlatacaktır.

Egzersizi yapmak için çenenizi yukarı kaldırın ve boynunuzu gerecek şekilde başınızı bir yandan diğer yana bükün. Sonrasında başınızı yarım daire şeklinde, bir omuzdan diğer omuza doğru hareket ettirin.

Sesli Harf Egzersizi 

Bu da oldukça basit bir egzersizdir. Başlamak için dik durun ve sırtınızın tamamen düz olmasına dikkat edin. Sonrasında ağzınızı olabildiğince açın ve ünlü harfleri yavaşça ve ağzınız çok gergin bir şekilde, sesli olarak söylemeye başlayın.

Egzersizi günlük olarak tekrarlayın.

Çene Egzersizi 

Önceki egzersizde olduğu gibi, bunda da sırtınız dik olarak ayakta durun. Tavana bakarak, boynunuzu germeden, sadece çenenizi yavaş yavaş yukarın kaldırın. Bu pozisyonda yaklaşık 15 saniye bekleyin. Çene altındaki kaslarınızda gerilme hissetmelisiniz.

Etkili bir sonuç için egzersizi günde yaklaşık 10 defa tekrarlayın.

Sakız Egzersizi 

Son olarak, günün herhangi bir saatinde yapabileceğiniz diğer bir basit egzersiz de sakız çiğnemektir. Dişlerinizin çürümemesi için şekersiz sakız tercih edin.

Sakız çiğnediğinizde, mecburen çenenizi yukarı ve aşağı hareket ettirmek zorundasınız. Bu sayede çene ve boyun kaslarınızı çalıştırmış olursunuz. Bu sayede gıdıya karşı etkili bir mücadele verebilirsiniz.

Sonuç Olarak 

Gördüğünüz gibi, bu yukarıda saydığımız egzersizler çene altından sarkan yağlı dokuyu gidermeye yardımcı olacaktır. Önemli olan, egzersizleri düzenli olarak yapmak ve bunun yanı sıra sağlıklı alışkanlıklar edinip yaşam kalitenizi artırmaktır.

Gıdı neden olur

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin