Gliserin Nedir Cilde Faydaları Nelerdir?

Gliserin Nedir Cilde Faydaları Nelerdir
Gliserin Nedir Cilde Faydaları Nelerdir

Gliserin Nedir Cilde Faydaları Nelerdir?

Gliserin Nedir Cilde Faydaları Nelerdir? Gliserin yağlı maddelerin sabunlaşması esnasında ortaya çıkan bir maddedir. Renksiz, kokusuz ve yakıcı şeker kıvamındadır. Katılaşması zor olan sıvıdır ve suda çok donar. Eskilerden beri cilde inanılmaz faydaları olan gliserin hala günümüzde cilt için kullanılan bir üründür. Ancak yeni nesil bu ürünün pek farkta değil.

Nasıl olsun ki? Yeni çıkan ne varsa deniyoruz ancak eski bir ürün karşısında daima ön yargılıyız. Buda en sağlıklı ürünleri bırakıp daha tam onay alamamış ürünlerin kullanımına neden oluyor. Gün geçtikçe eskinin şifa kaynakları unutulmaya başlansa da kozmetikçiler ve ilaç sektörü bu mucize ürünü unutmuyor ve ürünlerinin içinde kullanırlar. Tabi yeni bir ürünün içinde daha pahalıya sebep oluyor. Burada gliserin hakkında bilinmeyenleri anlatmak istiyoruz.

Gliserinin Faydaları

Cilt deyince aklımıza hep yüzümüz gelir. Ancak gliserin sadece yüz cildi için değil tüm beden cildi için kullanılan bir maddedir. Gliserinin çok fazla faydaları vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

  • Romatizmal ağrıları yatıştırır
  • Cildi besler ve yumuşatır
  • El, yüz ve ayaklardaki çatlakları gidermeden son derece faydalıdır
  • Gliserin nemi haps eder buda cildinizin nemli kalmasını sağlar
  • Gliserin saçlarınıza da nem kazandırmaktadır
  • Kuru saclar için gliserin tam bir nem kaynağıdır. Ancak saç ıslakken ve ya suyla karıştırılarak uygulanmalıdır. Kuru saça gliserin zarar verir.

Gliserin birçok cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Ancak bunu nerde ve ne şekilde uygulamak gerektiğinde bilinmesi gerekir. Aksi halde yarardan çok zarar görebilirsiniz.

Gliserin Nerelerde ve Ne Şekilde Kullanılır?

Gliserin genel olarak bedendeki cilt problemleri için bulunmaz bir nimettir. Ancak yinede nerelerde kullanılması gerektiğini bilmek gerekiyor. Gliserinin nerede kullanmanız gerektiğini sizler için araştırdık.

  • Ayak derisini yeniler ve iyileştirir. Ayaklarda oluşan derin çatlaklara ve nasırların giderilmesinde kullanılır. Ayaklarınızı ılık suda bekletin ve ayaklarınızı yumuşatın. Daha sonra gliserin ile ayaklarınızı yıkayın ve kurulayın. Kurumasını bekleyin ve yeni bir çorap giyin.
  • Dudakları yumuşatır ve çatlakları tedavi eder. Bir miktar limon suyuyla gliserini karıştırın ve uykudan önce dudaklarınıza sürün.
  • Cildinizi parlatır ve renk tonunu orantılar. Gül suyu ve gliserinle bir kıvam oluşturun ve hafta 2 defa yüzünüze uygulayın.
  • Yine gül suyunun karışımını dirsekler ve diz kapağı kararmaları içinde kullanabilirsiniz
  • Cildin yaşlanmasını önler ve nemli kalmasını sağlar.

Gliserin Nedir Cilde Faydaları Nelerdir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin