Göz Altı Morluklarından Kurtulmak için 5 Etkili Doğal Yöntem

Göz Altı Morluklarından Kurtulmak için 5 Etkili Doğal Yöntem
Göz Altı Morluklarından Kurtulmak için 5 Etkili Doğal Yöntem 2021

Göz Altı Morluklarından Kurtulmak için 5 Etkili Doğal Yöntem

Göz Altı Morluklarından Kurtulmak için 5 Etkili Doğal Yöntem; Çevresel etkenler ve çeşitli hastalıklar nedeni ile oluşan göz atlı morluğu, sağlık sorunu olmamakla birlikte tamamen estetik bir bozukluktur. Göz çevresinde farklı mekanizmalar ile meydana gelen renk koyulaşması şeklinde tanımlanır. Göz altı morluğu aynı zamanda göz altı halkaları, hiperpigmentasyon gibi farklı isimler ile isimlendirilir.

Göz Altı Morluğu Nedenleri Nelerdir

Göz altı morluğu çoğu zaman kalitesiz yaşam sonucu ortaya çıkmaktadır. Kötü beslenme, uykusuzluk, genetik faktörler ve hormonlar gibi farklı nedenlere bağlı olarak oluşan göz altı morluklarından kurtulmanın en etkili 5 yolu şu şekildedir;

  • Beslenme Düzenine Özen Verin

Beslenme ya da sağlıklı beslenme aslında tüm hayatı etkileyen faktörlerden biridir. Sağlıksız beslenme sonucu pek çok kötü hastalıklar ortaya çıkar. İçlerinden en basiti göz altı morluğu olsa da bir zaman sonra bu durumda kişi için önemli bir hale gelmektedir. Bu nedenle sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Özellikler aşırı yağlı tuzlu ve şekerli yiyeceklerden kaçının. Göz altı morluklarından muzdarip olan kişiler bol bol sebze ve meyve tüketmeleri gerekir. E ve C vitaminin bakımından zengin besinler tercih edilmelidir.

  • Patates ve Salatalık Maskesi

Salatalık maskesini hanımlar ciltlerine çok sık yaparlar. Aynı zamanda patatesinde cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Tercihinize göre patates ya da salatalığı halka şeklinde dilimleyip, göz kapaklarınızın ortasına koyarak bu şekilde 15 dakika boyunca bekleyin. Doğal maske tarifleri arasında yer alan bu yöntemler aynı zamanda cildinizi de rahatlatacaktır

  • Bol Bol Su İçin 

Su hayattır. Sağlıklı bir vücut için uzmanlar günde en az 2 litre su tüketmenizi tavsiye ediyor. Çünkü vücuttaki toksinleri ve ödemleri atmanıza yardımcı olan su, aynı zamanda göz altı morluklarını oluşumunu da engelliyor. Bol bol su tüketerek cildinizin gençleştirip, leke oluşumunu da engellemiş olursunuz.

  • Gözünüze Soğuk Su ve Kompres Uygulayın

Sabah kalktınız ve göz altlarınızda oluşan morlukları fark ettiniz. Vakit kaybetmeden hemen gözünüzü ve yüzünüzü bol soğuk su ile yıkayın ya da buz kompresi uygulayın. Bu sayede hem morlukları yok edecek hem de gözlerinizi rahatlatmış olacaksınız.

  • Buhar Banyosu Yapın

Göz altı morluğuna iyi gelen doğal yöntemlerden en sonuncusu ise buhar banyosu yapmak olacaktır.  Bir kovaya sıcak su koyun.  Yüzünüz ve gözünüz aşağı gelecek şekilde başınızı kovanın içerisine sokun. Buharın etkisini biraz hissetmeniz gerekir. Bu şekilde 5 -10 dakika bekleyin.  Düzenli olarak yapacağınız buhar banyosu ile hem göz altı morluklarından kurtulacak hem de cildinizi gözeneklerinin açılmasını sağlayıp, cilt temizliğinizi yapmış olacaktır.

Göz Altı Morluklarının Oluşmaması İçin Neler Yapılmalıdır

Göz altı morluklarından kurtulmanız temel yolu kaliteli uyku ve dinlenmektedir. Akşam erken saatlerde kalkarak bol bol uyku ile gözlerinizi ve cildiniz dinlendirmiş olursunuz. Aynı zamanda cilt bakım rutininizde çok fazla kimyasal cilt bakım ürünleri kullanmak yerine doğal yöntemleri kullanmayı tercih etmeniz daha yararlı olacaktır.

Göz Altı Morluklarından Kurtulmak için 5 Etkili Doğal Yöntem

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin