Güzellik Moda Algısı içinde aynı tip insanlar olduk!

Güzellik Moda Algısı içinde aynı tip insanlar olduk
Güzellik Moda Algısı içinde aynı tip insanlar olduk

Güzellik Moda Algısı içinde aynı tip insanlar olduk!

Güzellik, Moda Algısı içinde aynı tip insanlar olduk! Sevgili okuyucularımız son zamanlarda moda ve güzellik adı altında herkesin aynı tip olduklarını sizlerde hiç fark ettiniz mi? Kendini hiç olduğu gibi seven, olduğu gibi kabul eden hiç kimse kalmadı herkesin dudakları, burunları ve vücut hatları neredeyse aynı. Herkes estetik yaptırıp kendilerini olduğundan daha farklı gösterme çabasına girmiş durumdadır.

Güzellik ve moda algısı adı altında bir kavram bulunmaktadır. Bu kavrama göre insanların nasıl görünmesi, nasıl giyinmesi gerektiği belirlenmektedir. Yani bir sistem var ve biz bu sistemin bizlere dayatmış olduğu şekilde görünüyor ve giyiniyoruz. Son zamanlarda özellikle herkesin burnu, dudağı, kaşı, gözü, vücut tipi ve ölçüleri hep bu güzellik ve moda algısına göre yapılıyor. Şu an zaten imkanı olan herkesin en az bir yerinde estetik bulunmaktadır. Çünkü insanlara dayatılmış olan bu sistemden dolayı insanlar asla kendilerini olduğu gibi sevmiyor ve beğenmiyor. Aynı tip dudaklar, aynı tip gözler, aynı tip kulaklar, aynı tip göğüs ve kalçalar.

Eğer dünya üzerinde her şey aynı tip olsaydı ve düzen bu şekilde olsaydı elbette hepimiz aynı olurduk ama düzen asla bu şekilde değil ve dünya farklılıklarımız ile güzel. Güzellik ve moda algısı yine aynı tip kıyafetler, aynı tip aksesuarlar, aynı tip saç modellerini bizlere dayatıyor gizli gizli ve sinsi sinsi. Kimse kendi moda ve güzellik algısını yaratamayacak kadar körelmiş durumdadır. Çünkü elalem ne der insanlar ne söyler ve düşünürler derdi bizler için her zaman en başta oldu. Sistemin de bu o kadar hoşuna gider oldu ki sinsi sinsi aynı tip insan modeli ve aynı tip görünüşü bizlere dayatmış oldu. İnsanlar kendilerini olduğu gibi kabul etmeyi, olduğu gibi sevmeyi, olduğu gibi beğenmeyi unuttular.

Güzellik ve moda algısı

Oysa bizi yapan farklı olmamızdır. Hepimiz birbirimize benzediğimiz zaman bizi bizin yapan ayırt eden hiçbir özelliğimiz olmayacak. Bu dünya üzerinde ikiz doğan kardeşlerin birbirlerinden illaki ayırt edici bir özelliği bulunurken nedendir bu güzellik ve moda algısı içerisinde belirlenmiş olan kalıplara girip aynı tip insan olma anlayışı? Kimseye neden yaptırıyorsun ne gerek var demiyorum elbette ama güzellik kavramının göreceli olduğu da bir gerçekken, birilerinin belirlemiş olduğu o standart kalıplara girme anlayışı en azından bence saçma gelmektedir. Eğer estetik olarak gerçekten problem görüyorsanız ve sağlık problemi yaratıyorsa tabii ki yaptırın ama birilerinin belirlemiş olduğu kalıplara girmek için yarış halinde olmanın gereksiz ve manasız olduğunun da bence farkında olalım.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle güzellik ve moda algısı çerçevesi içersin de bir makale yazmak istedim. Bu bize dayatılan sistemin aslında o kadar da doğru olmadığının insanların kendi benlikleri ile daha güzel olduklarını anlatmak istedim. Aynı tip görünüş, aynı tip kıyafetler giymek yerine insan kendine yakışanı giymelidir. Sonuçta güzellik kavramı görecelidir. Bu yüzden de bu sistemin çok fazla abartılmış olduğunun kanısındayım. Peki ya siz okuyucularımızın bu konu hakkında düşünceleri nelerdir?

Sümeyye Nur Gündüz

Güzellik Moda Algısı içinde aynı tip insanlar olduk!

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin