iç Mimarlık

iç mimarlık
iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümleri

iç Mimarlık ofisleri

iç mimarlık ofisleri ve çevre tasarımı bölümü , hayal edileni somutlaştırma eylemini gerçekleştirirler. İnsanların ihtiyaç ve taleplerine, mekanlarını güzelleştirerek karşılık veren uzmanlardır. Bir iç mimar, mekanı tasarlamaktadır. Mimarların sınırlarını, oluşturduğu yapıyı veya şehir plancıları tarafından belirlenen mekanları dizayn etmek belirler. Mekanın en ince ayrıntısına kadar planlamak, iç mimarın birincil vazifesidir. Mekanların daha yaşanılası yerler olabilmesi için çabalamaktadırlar.

Maksimum Fayda Minimum Zayiat

Çevreden maksimum faydalanmayı iç mimarlardan öğrenmekteyiz. Böylelikle verimlilik artacağından, insanlar hayatlarından daha fazla zevk duyacaktır. Estetik, zarafet ve sanat kavramlarının yoğun olarak görüldüğü bir bölümdür. İç mimarlık, insanların yaşadıkları çevreyi düzenleme, daha insancıl hale getirme ve güzelleştirme gibi isteklerden doğmuştur. Hem mimarların hem şehir plancıların hem de diğer meslek uzmanlarının, tasarımsal açıdan iç mimarın yardımına yetişmektedirler. Dekorasyon ile karşımıza çıkmakta ve bizlere yeni ufuklar çizen ustalara, iç mimar denir.

Birçok internet sitesi, dergi ve yayınlar, İç Mimari Örnekleri sunmaktadırlar. İç mimarlık, hem yetenek hem hayal gücü hem de estetik anlayışı gerektirmektedir. Kavrayabilme ile hayal edebilme gibi yetenekleri de barındıran bireyler, iç mimar olabilirler.

iç Mimarlık ve çevre tasarımı Bölümleri

İç mimarlık ofisleri  çevre tasarımı bölümünde, bu yetilerin kazandırılmasına yönelik dersler gösterilmektedir. Proje dersleri, çizim dersleri, grafik tasarım dersi, bilgisayarda tasarım dersleri ve daha bir çoğu verilmektedir. Özellikle bilgisayar da tasarım, günümüzde hem uzmanlık gerektirmekte hem de aranan bir beceri haline gelmiş durumdadır. Gerek mimarlar gerek şehir plancıları gerekse iç mimarlar için bilgisayar programları, çok ama çok önemlidir.

İş yaşamında bunun ayrımı yapılmakta, program bilen bilmeyen olarak iç mimarlar sınıflandırılmaktadır. Özellikle üç boyutlu programlar bu alanda öncüdür. Ve profesyonel derecede kullanılmaları istenmektedir. En bilinen ve kullanılan bilgisayar programlarının başında AutoCad gelmektedir.

Program Bilgisinin En Önemli Olduğu Meslek Gurubu

AutoCad programı ile genel çizimler yapılmaktadır. İki boyutlu taslak özellikli çizimler bu programda elde edilmektedir. Bir başka program ise 3Dmax programıdır, çizimleri üçüncü boyuta çıkarmada tasarımcılara yardım etmektedir. Bunların dışındaki başlıca İç Mimarlık Programları ise şöyledir; Solid Works Auto Desk Maya, Allplan BIM, ArchiCAD ArCon, Revit Structure Autodesk Ecotect Analysis, AutoSketch VRay, Rhino Cinema 4D, Poser, Pytha GStarCAD ve daha niceleri ardında sıralanmaktadır.

Yukarıda bahsi geçen programlar, farklı alanlarda kullanılabilmektedir. İç mekanda bulunan tasarım elemanının çizimi ayrı, dış mekanda olması da ayrı tasarlanan unsur içeren programlarda tasarlanmaktadır. Örneğin mutfak ve bir yapının dış yüzeyi gibi.

Tuzla Gazetesi iletişim

 

iç Mimarlık

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin