İcra Borcunu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

İcra Borcunu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım
İcra Borcunu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım

İcra Borcunu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

İcra Borcunu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım? İcra borcunuz olduğu zamana sakin kalıp düşünmeye ihtiyacınız var. Bu dönemde karar almak konusunda sakin bir kafada olmak önemlidir. Bu dönemde alınan kararlar ileriki hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Hayatımızın bu gibi belirli dönemleri vardır. Alınan karalar bizim tüm hayatımızı etkiler evlilik, arkadaş ve iş hayatımızı özellikle. İcra gibi büyük bir sorun geldiği zaman çevremizdeki tüm yakın insanlarla oturup konuşmalı ve belirli bir karar alınmalı.  Bu dönemde tüm arkadaşlarımızda bizi terk edebilir. Düşenin dostu olmaz deyip herkes bir anda bırakabilir.

Bu yüzde arkadaş çevremizi doğru ve bizi daima seven insanlarla kurmalıyız. Bazen bu gibi durumlarda kendi anne ve babamız bile terk edebilir bizleri yalnız ve çaresiz bırakabilir. Böyle bir durumda her şeyi bir yana alıp bizi anlayacak ve bize yardımcı olacak insanlar bulmalıyız.

Genellikle icra gelen evlerde istemsiz bir huzursuzluk olmaktadır. Bu huzursuzluk tüm aileyi etkilemektedir. Hatta ve hatta bu dönemde çocuklar görmezden geliniyor. Ve çocuklar küçük ise arkadaş çevrelerinde hırçın ve kötü oluyorlar. İcra gelen evlerde sadece değerli ve para edecek eşyaları satın alıyorlar. Diğer giyim, yiyecek, ısınma gibi(odun) bunları banka tarafından el konulmuyor. Ama biz düşmesini biliyorsak kalkmasını da bilmeliyiz. Günümüzde kadınlar genellikle ellerine gelen parayı artan kalan kısmını biriktirip ziynet eşyaları alıyorlar. Bu eşyalar icra gibi durumlarda banka tarafından el konuluyor. İcra gibi durumlarda sadece ziynet eşyası değil banka kartlarınız bloke olmuş oluyor ve kartlarınızdaki paralarda çekilmiş oluyor ödeme günü gel ipte ödemediğiniz durumda.

İcra Borcu Nasıl Ödenir?

İnsanların icra gibi bir zorlu süreçle karşı karşıya kalmaları, psikolojik yönden de önemli bir etkendir. Bu koşulda detaylara dikkat etmek gerekir. Banka tarafından gelen icralar sonrasında bu icrayı kaldırmak mümkündür. Günümüzde birçok banka icra sonrasında ürünleri yeniden satın alması için aileye bilgi verir. Bu süreçte icra sonlandırılabilir.
İcra gibi sorunlarda elimizde olan her şeyleri satmak daha mantıklıdır. Böylece elimizde olan para ile borçlarımızın bir kısmını kapatırız ya da ödeme yapılacak kişi ile konuşulup taksit yöntemi kullanmalıdır. Taksit yöntemi aslında kullanılması kolay ve daha rahat bir yöntemdir. Bu yöntem ile kişi aniden bir bunalıma girmez ve intihar girişimlerine girmez. Günümüzde bankalardan çekilen krediler yüzünden birçok çiftçi ya da köylü evlerinden mahrum kalmıştır. Zengin ya da ünlü insanlardan mal ya da ani bir para talep etmeksizin icra günlerini geciktirirken. Zavallı köylü ve çiftçi insanlarının mallarına el koyuyorlar. İcra ile gelen faiz miktarı da ödeme gününe kadar artıyor. Aslında bankalar zengin ve fakir ayrımı yapmaksızın her insana adaletli davranmalıdır.

İcra Yapılmasındaki Nedenler?

Fakir insanlar genellikle tarlalardan elde ettikleri malları satarak gelir elde ediyorlar ve bu gelir ile hem ailelerini geçindirip hem de kredi borcunu bir anda ödemeye çalışmaları çok saçma olur. Devlet ülkemizde hala çiftçilik yapan ailelere gereken önemi göstermediği için çiftçilerimiz bilinçsizdir. Ve tarımın nasıl yapıldığını tama olarak idrak edemedikleri için tarım ürünlerinde gereken verimleri alamıyorlar. Her sene mahsul yeterli olmadığı için kredi borçlarını ödeyemiyorlar ve böyle olunca evlerine haciz geliyor ve ne yapacaklarını bilmeden çaresizce öylece kalakalıyorlar. Evlerine gelen haciz yüzünden hem sosyal ortamdan hem de tarlalarına gerektiği özeni göstermeyip daha da az mahsul almalarına sebep olmaktadır. Bu yüzden ödeme yapacak kişiler morallerini yüksek tutmaları gerekmektedir.

İcra durumlarında ev sahiplerinin psikolojik durumları oldukça kötü hâle gelecektir. Bu aşamada birtakım önemli husus vardır. İcra işlemlerinden sonra eşyaların hızlı bir biçimde yeniden satın alınması da mümkündür. Günümüzde bu tür işlemlerin gerçekleştiği birçok alan bulunmaktadır. Belirli bir süreç içerisinde yapılan işlemler neticesinde icra süreci bankalar tarafından yapılacaktır. İcra takibine düşmüş olan kişiler, kredi ödemelerini düzenli yapamamaktadır. Bu aşamada kredileri düzenli ödemek için en az asgari tutarlarının yatırılması gerekir. Haciz işlemlerinin yapıldığı evlerde eşyaların yeniden satın alınması mümkündür. Bankalar açık arttırma ile noter huzurunda bu tür işlemleri yapar. Eşya sahibine satışa başlanmadan önce bilgi verilir. Bu sayede eşya sahipleri kendi ürünleri yeniden satın alabilir.

Peki Nasıl Kurtulurum?

icra Borcunu Yapılandırmak? Öncelikli olarak yaptığımız harcamalarda tutarlı olmalıyız. Hemen her gördüğümüzü almak yerine biraz bekleyip sonra almalıyız. Soruna çözüm odaklı bakmalıyız. Hemen karalar bağlamak yerine sakin olmalıyız. Öncelikle bir tane hukuk büroları ile görüşüp nasıl kurtulurum diye açık bir şekilde bilgi alınmalıdır. Daha sonra alacaklı kişi ile kavga gürültü etmeden konuşup biraz daha mühlet istenmeli. Eğer ki verdiği mühlet 30 gün gibi zaman dilimi ise gereken yerlerden yardım alınmalı. Genel itibariyle icra sonrasında yapılacak birtakım işlemler vardır. Belirli oranlarda bu tür icra oranlarını ödemek, takibin ortadan kalkmasından etkendir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken hususlar bulunur. Günümüzde bankalar tarafından sunulan kredi ve olanaklar, işleri daha da kolaylaştırır.

İcra, çekilen kredinin ya da kefilin ödenememesi durumunda eşyaların değerinde evlerden alınarak borcun karşılanmasıdır. İçre işlemleri sırasında memurlar değerinde tüm eşyaları alacaktır. Yapılan işlemler neticesinde icraya uğrayan kişilerin sorunları düzeltmeleri adına birkaç gün sağlanacaktır. Bu günler içerisinde asgari tutarların ödenmesi beklenir. Aksi durumda banka ya da kurumlar, icra yoluyla alınmış olan eşyaları açık arttırma yöntemiyle satacaktır. Genel itibariyle para bulmak bu süreçte önemlidir. İcra takibi nedeniyle bankalar kredi talebine olumsuz geri dönüş yapacaktır. Bunun yanında kişisel olarak para bulmak çok daha iyi olacaktır. Bunu la birlikte asgari tutarları ödemek, icra edilen eşyaların iade edilmesine destek sağlayacaktır.

İcra Edilen Eşyalar Nasıl Satılır?

Evlerden alınmış olan eşyalar hızlı bir biçimde satışa sunulmaz. Bununla birlikte bankalar ev sahibine eşyalarını geri alma şansı sağlamıştır. Genellikle bu tür sistemler üzerinde devam eden işlemlerde, icra süreçleri ev sahipleri için oldukça zorludur. İcra işlemleriyle birlikte ev içerisinde tüm eşyalar belirli fiyatlara tekabül edecek şekilde alınır. Genel itibariyle ortaya çılan zorlamalar nedeniyle icra işlemleri, kolluk kuvvetleri yardımıyla yapılır. İcra takibine düşmüş olan kredi çekimlerinde, minimum tutarların ödeniyor olması gerekmektedir. Aksi durumsa bankalar ilk aşamada mesajla uyarı, daha sonra ise yazıyla uyarı yaparlar. Tüm bu uyarılara rağmen işlem başlamaz ise, yasal süreç başlar. Ödeme gerçekleşmemesi durumunda icra işlemleri başlayacaktır.

İcra takibi sonrası yapılan haciz işlemleriyle birlikte evdeki değerinde eşyalar, borca uygun şekilde alınır. Daha sonraki süreçte alınmış olan eşyalar, açık arttırma usulü ile toptan ya da tek tek satılmaktadır. Bu aşamada eşyalar için minimum değerler belirlenir. Bu değerlin toplamı, borca tekabül etmektedir. Sonuç olarak borca karşılık alınan eşyaların satışları hakkında, mal sahibi bilgilendirilir. Mal sahibi kendi koşullarına göre eşyalarını yeniden satın alabilir. Bu sayede sarın alım sonrasında haciz sebebi olan borçta ortadan kalkacaktır. Özellikle bu süreçte bazı firmalar, haciz işlemleri için kişilere yardımcı olmaktadır. Bunun en temel amacı, daha sonraki süreçte ödemelerin yapılmasına destek olmaktır.

İcra Borcunu Ödeyemiyorum Ne Yapmalıyım?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin